Egy császáros szülés után, ha választhatnál, simán vagy császárral szülnél?
Én is 3 éve szültem császárral, sürgősségi volt.
Most is beszéltünk már erről a dokival, és mivel anno azt mondta, ő ilyen rugalmatlan szöveteket még nem látott, és szerinte biztosan nem tudtam volna megszülni természetes úton (függetlenül a felmerült komplokációktól), így biztosgái okoból a császár mellett döntöttünk.
Megkönnyebbültem, bár tudom, kb. milyen borzalmas 1-2 hét vár rám.
Nekem 6 hétig voltak komoly fájdalmaim a császár után, gyakorlatilag újra tanultam járni. (3 héttel szülés után max. 100 métert tudtam menni, ezt növeltem minden nap, a 6. hétre ment viszonylag simán a járás).
Szóval emiatt én mindenképpen a hüvelyi szülést próbálnám meg, ha van rá lehetőség, de ha nincs, akkor sem leszek kétségbeesve.
Ha választhatnék akkor simán szülnék.
Azért mert szeretné átélni én is azt a csodát, megtapasztalni hogy milyen is valójában maga a szülés. Még akkor is ha pokolian fáj.
Viszont, nekem már 2-szer volt sürgősségi császármetszésem, mind a kétszer hosszában vagyok felvágva ( a babák érdekében történt ez így).
És most, a 3. szülésemnél mondta a doki hogy másban nem is gondolkodhatunk, csak a műtétben.
De: mondta azt is hogy ébren lennék közben. Hát nem tudom.. én ettől eléggé félek, pedig bíztatott hogy semmit nem fogok érezni. És hogy a párom ott lehet mellettem.
Akkor is félek tőle.
Milyen érzés ha császár közben ébren vagy? Valakinek van tapasztalata?
Sürgősségi császárom volt, a kitolási szakaszban nem jött a baba, szóval a vajúdás "élménye" is megvolt. Ébren voltam, de nagyon fáradt voltam a vajúdástól, inkább aludtam volna, ha hagynak...
Kis rángatást éreztem, de nem volt fájdalmas, de azért érzékeltem, hogy valamit csinálnak a dokik. A babámat rögtön megmutatták, de mivel meconiumot nyelt, ezért gyorsan el is vitték leszívni, kitisztítani a légutakat. Ha ez nem lett volna, szerintem oda is adták volna. Amíg engem varrtak, apukája vele lehetett a csecsemős szobába, és ahogy áttoltak az őrzőbe, gyakorlatilag azonnal megkaptam, szoptathattam. 12 órát kellett feküdnöm, de közben ahányszor "hiányolt" a babám, mindig hozták rögtön, kétszer-háromszor kb. fél órát lehetett velem a 12 óra alatt. A felkelés után meg azonnal megkaptam.
Nem érzem, hogy bármiről lemaradtam volna...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!