Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Egy császáros szülés után, ha...

Egy császáros szülés után, ha választhatnál, simán vagy császárral szülnél?

Figyelt kérdés
3 éve császárral szültem mert faros volt a babám, most viszont az orvos felajánlotta, hogy választhatok, hogyan szeretnék.... nem tudom, hogyan döntsek, mert úgy néz ki, nagy baba lesz, és félek, hogy baj lesz a sima szülésnél. Hajlok a császár felé, ti mit választanátok a helyemben? Egyéb tapasztalatok is érdekelnek.
2012. okt. 4. 09:43
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
64%

Én is 3 éve szültem császárral, sürgősségi volt.

Most is beszéltünk már erről a dokival, és mivel anno azt mondta, ő ilyen rugalmatlan szöveteket még nem látott, és szerinte biztosan nem tudtam volna megszülni természetes úton (függetlenül a felmerült komplokációktól), így biztosgái okoból a császár mellett döntöttünk.

Megkönnyebbültem, bár tudom, kb. milyen borzalmas 1-2 hét vár rám.

2012. okt. 4. 09:53
 2/21 anonim ***** válasza:
74%
Császárral!!!Nem vagyok azon anyukák közé való akik mindent félretéve ragaszkodnak a természetes szüléshez,nekem amikor a pocaklakóm születni fog akkor lesznek az ikreim 2,5 évesek vagyis nem sok idő telt el az előző császárom óta,és én félek a hegszétválástól vagy hogy valami nem lesz rendben,itt meg ugye inkább én szenvedek többet...biztos sokan most engem le fognak ezért a felfogásomért hurrogni de én így gondolom:)
2012. okt. 4. 09:53
 3/21 anonim ***** válasza:
61%
Utolsó vagyok:1-2 hét ??akkor te tényleg nehezen gyógyultál:(én 5 napig voltam bent de a 4. napon már semmi bajom nem volt,kiegyenesedve tudtam járni:)a sebem sem fájt már annyira...
2012. okt. 4. 09:59
 4/21 anonim ***** válasza:
100%

Nekem 6 hétig voltak komoly fájdalmaim a császár után, gyakorlatilag újra tanultam járni. (3 héttel szülés után max. 100 métert tudtam menni, ezt növeltem minden nap, a 6. hétre ment viszonylag simán a járás).

Szóval emiatt én mindenképpen a hüvelyi szülést próbálnám meg, ha van rá lehetőség, de ha nincs, akkor sem leszek kétségbeesve.

2012. okt. 4. 10:02
 5/21 anonim ***** válasza:
ÉN császárt választottam másodjára. 20hónap van a lányaim közt. A kórházban a főorvos próbálta erőltetni,hogy szüljem meg,de szerencsére a dokim a megbeszéltek szerint megcsászározott,és utólag kiderült,hogy nagyon vékony volt a hegem is.
2012. okt. 4. 10:47
 6/21 anonim ***** válasza:
100%

Ha választhatnék akkor simán szülnék.

Azért mert szeretné átélni én is azt a csodát, megtapasztalni hogy milyen is valójában maga a szülés. Még akkor is ha pokolian fáj.

Viszont, nekem már 2-szer volt sürgősségi császármetszésem, mind a kétszer hosszában vagyok felvágva ( a babák érdekében történt ez így).

És most, a 3. szülésemnél mondta a doki hogy másban nem is gondolkodhatunk, csak a műtétben.

De: mondta azt is hogy ébren lennék közben. Hát nem tudom.. én ettől eléggé félek, pedig bíztatott hogy semmit nem fogok érezni. És hogy a párom ott lehet mellettem.

Akkor is félek tőle.

Milyen érzés ha császár közben ébren vagy? Valakinek van tapasztalata?

2012. okt. 4. 14:30
 7/21 anonim ***** válasza:
Én a császárt választanám.14 órát vajúdtam úgy hogy nem tágultam semmit mire a császármetszés mellett döntöttek.Ébren voltam a gerincembe 4 próbálkozás után sikerült beadni a spinális érzéstelenítőt.Az rossz volt hogy a babámat csak egy pillanatra láttam,kb.3 óra múlva hozták csak.A gyógyulás is rosszul alakult mert jobb oldalon bedagadt a vágás így kb.6-8 hétig fájt.De ezek ellenére én inkább ezt választanám újra.
2012. okt. 4. 14:48
 8/21 anonim ***** válasza:
én ébren voltam,és valami csoda volt ahogy hallottam őket felsírni még ma is a fülemben van az az ária amit ők ott "elénekeltek",és boldog -boldog-boldog voltam csak azt hajtottam hogy hála az égnek hogy egészségesek:)45 perc volt az egész ebből az első 5 percben már kint voltak a babák,ki lehet bírni én nem is bírtam volna altatásban ,hisz valaki magától azt kéri mert fél,én hallani akartam ahogy felsírnak :)))
2012. okt. 4. 14:52
 9/21 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem, ezt nehéz előre megmondani, hiszen nincs két egyforma szülés. Lehet, hogy a császár rövidebb idő alatt lezajlik, és nincs előtte több órás vajúdás, de utána sokkal hosszabb a gyógyulás. Lehet, hogy a természetes szülést választanád, több óráig vajúdsz, és végül mégis császár lesz, de az is lehet, hogy 2 óra vajúdás után ott a kezedben a baba, és viszonylag hamar regenerálódsz. Én mindkét szülésemnél eljátszottam a gondolattal, hogy mennyivel egyszerűbb lenne a műtét, de amikor a szülés után 2 órával a saját lábamon sétálva mentem fel a kórterembe, örültem, hogy mégis így alakult. De bárhogy is döntesz, úgyis az adott pillanat fogja eldönteni, hogy mi a legjobb a babádnak és neked.
2012. okt. 4. 15:27
 10/21 anonim ***** válasza:

Sürgősségi császárom volt, a kitolási szakaszban nem jött a baba, szóval a vajúdás "élménye" is megvolt. Ébren voltam, de nagyon fáradt voltam a vajúdástól, inkább aludtam volna, ha hagynak...

Kis rángatást éreztem, de nem volt fájdalmas, de azért érzékeltem, hogy valamit csinálnak a dokik. A babámat rögtön megmutatták, de mivel meconiumot nyelt, ezért gyorsan el is vitték leszívni, kitisztítani a légutakat. Ha ez nem lett volna, szerintem oda is adták volna. Amíg engem varrtak, apukája vele lehetett a csecsemős szobába, és ahogy áttoltak az őrzőbe, gyakorlatilag azonnal megkaptam, szoptathattam. 12 órát kellett feküdnöm, de közben ahányszor "hiányolt" a babám, mindig hozták rögtön, kétszer-háromszor kb. fél órát lehetett velem a 12 óra alatt. A felkelés után meg azonnal megkaptam.

Nem érzem, hogy bármiről lemaradtam volna...

2012. okt. 4. 15:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!