Most vagyok a 36. hétben, hogyan tudnám megkönnyíteni az utolsó hónapot?
Azt hiszem minden kismama ha szívére teszi a kezét ezt az időszakot már valóban terhességnek érezte. Először is ne érezd magad szörnyetegnek amiért már nem élvezed.
Én azzal próbáltam "átvészelni" ezt az időszakot, hogy tudatosan pozitív dolgokra gondoltam. Pl: Milyen jó lesz amikor már a kezemben lesz, szoptathatom, babusgathatom stb... Ilyenkor mindig olyan kellemes melegség járt át és már nem éreztem olyan borzasztónak, hogy szúr nyom hasogat dagad.... :-)
Pihenj sokat!:-)
Foglald le magad csendes pihenéssel, olvass, tévézz, nézz filmeket.
Ha fájdalmaid vannak, pihenj sokat, csak annyit csinálj, amennyit nagyon muszály.
Jó idő van már, ülj ki kicsit a levegőre, lassan sétállj boltba.
Vigyázz magadra!
Hát a vége már nem könnyű, az biztos. Én is nehezen viseltem, otthon voltam és unatkoztam, pedig a barátnőim sokszor hívtak, hogy menjünk fagyizni vagy ilyesmi, de alig tudtam már menni, nemogy a belvárosbab bebuszozni. Bár nekem már előtte sem volt könnyű, mert én októberben szültem, és hát biztos emlékeztek, hogy milyen meleg volt tavaly nyáron, hát az is durva volt nagy pocakkal.
Én azzal foglaltam le magam, hogy mindenféle szöszmötölős dolgot csináltam, gyöngyöt fűztem, folttakarót varrtam, ilyesmi, ezeket tudtam úgy csinálni, hogy kifeküdtem a kanapéra, hátam mögé nagybárnák, lábamat is felpolcoltam, és csináltam a kis vicik vackaimat. Persze akármit csináltam, a hátam állandóan fájt, hiába kentem a krémmel, amit az orvos adott. Csak az segített, hogy néha pár percre hasra feküdtem úgy, hogy szoptatós párnával körbebástyáztam a hasam, így nem azon feküdtem, hanem gyakorlatilag a párnán, amiben egy "lyuk" volt a hasamnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!