Hogy is van a hónapok számolása? Mert ha 4 hétnek veszek egy hónapot, akkor 10 hónapra jön ki a terhesség. Melyik heteknél van hónapváltás, valaki tud segíteni?
Figyelt kérdés
2011. aug. 18. 18:50
1/7 anonim válasza:
Tankönyv szerint a terhesség 40 hetes, ami kilenc naptári és 10 holdhónapot jelent.
2/7 A kérdező kommentje:
Oké, ezt mondjuk értem is. De melyik heteken van a váltás, ha kérdeznék, hogy hány hónapos vagyok?
2011. aug. 18. 19:09
4/7 anonim válasza:
Én úgy tudom hogy igy van:1-4=1
5-8=2
9-13=3
14-17=4
18-21=5
22-26=6
27-30=7
31-35=8
36-40=9
5/7 sumergo válasza:
Én nem a heteket nézem, hanem a hónapokat. Pontosabban mindkettőt külön számolom, egymástól függetlenül. A heteket ugye egyszerű, de a hónapokat is, ha nem a hetekből indulsz ki, hanem az utolsó mensi első napjából. Csak egy hetet kell elcsalni, én ezt az első 7 hónapra osztottam el.
Pl: Utolsó mensi: január 31.
Március 1. = első betöltött hónap
Április 2. = 2. betöltött hónap
Május 3.= 3.
Június 4. = 4.
Július 5. = 5.
Augusztus 6. = 6.
Szeptember 7. = 7.
Október 7. = 8.
November 7. = 9. betöltött hónap= szülés napja.
28+3 hkm a (betöltött 6 hónapos, a hetedik hónapban)
6/7 anonim válasza:
Ez azért van, mert egy hónap nem négy hétből áll... hanem 30, 31 napból. Egyedül a február 28 napos(tehát pontosan négy hetes, de csak, ha nincs szökőév). Ezért a kettő független egymástól. Attól, hogy a 20. héten tartasz még nem leszel 5 hónapos terhes. Tehát mi hónapjainkban mérve 9 hónap a terhesség, ami 40 hetet ölel át. Szerintem egyszerű :)
7/7 anonim válasza:
Itt leírják hogy vannak a hónapok:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!