Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Nem tudom eldönteni, hogy...

Nem tudom eldönteni, hogy megehetem e a Camembert sajtot vagy sem?

Figyelt kérdés

Két hete itt van a hűtőben, mosolyog rám.:) Párom vette nekem, mert tudja, hogy nagyon szeretem.Ha meglátom, összefut a nyál a számban, de tűrtőztetem magam mert valahol azt olvastam, hogy tiltólistán van. Mi az igazság? Meg szabad enni terhesen vagy nem?

A másik dillemám a kefír. Az a baj, hogy én nagyon nem eszem tejterméket, a tejet képtelen vagyok meginni. Pár féle sajt amit szeretek, ezen kívül kefír, na meg nagy ritkán a túró. Kefírrel mi a helyzet, szabad enni?Valahogyan csak kellene fehérjét fogyasztanom!

Előre is köszönöm a segítségeket!

2009. aug. 4. 10:58
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
89%
Én mindkettöt etttem egész idö alatt, nem volt vele semmi gond.
2009. aug. 4. 11:01
 2/11 anonim ***** válasza:

En kaptam a vedonomtol egy kis konyvet amibe benne van minden amit lehet enni es minden amit nem. A sajtoknal ott van sajnos, hogy nem lehet enni a Camembert sajtot ami ilyen feher nemes penesszel van bevonva es szinten nem lehet enni azt a fajta sajtot amibe kek peneszdarabkak vannak hirtelen nem jut eszembe a neve, nem ajanlatos enni kecskesajtot ami nem pasztorizalt. De lehet enni pannoniat, trapistat, caravant, macko sajtot es tarsait mert ezek pasztorizaltak, lehet nyugodtan enni turot. Kefirt, joghurtot ehetsz nyugodtan. Persze nem mondom, hogy barmi bajod lesz a Camembert-tol csak azt, hogy nallam bennevan a konyvbe amit kaptam, hogy nem ajanlatos enni. Tovabba nem szabad hazilag keszitett majonezt enni de nyugodtan ehetsz Globust vagy Helmanst stb. mert ezek pasztorizaltak, maskent nem allnanak el honapokig a polcon. Ha keszitesz tukortojast akkor arra figyelj, hogy jol susd meg a sargajat. Sajnos en higan szeretem igy elpaszoltam ezt a kajat. :( Nem ajanlatos enni tengeri rakot (azokat a kis rozsaszineket). Ha felvagottat veszel akkor tiszta, biztos helyrol vedd a liszteria bakterium miatt. Emiatt keruld a nyers, csak pacolt husokat is. Ne igyal sok kavet csak mertekkel vagy Colat. Van kismamaknak valo Cola, vegyel inkabb ilyet ha kivanod, arany szinu a doboza es ra van irva, hogy koffein mentes. Hirtelen ennyi jut eszembe.

Boldog babavarast!

2009. aug. 4. 11:10
 3/11 anonim ***** válasza:

Próbáld meg kíbírni, mert nem nagyon ajánlják a fogyasztását.Lágy és penészes sajtokat nem szabad enni.De keményeket igen, pl. trppistát.

Nekem is volt olyan kaja ami hívogatott a hűtőből, hm az illata(füstölt disznósajt), házi, de nem mertem enni, mert nem vagyok védett toxplazmával szemben, és inkább nem kockáztattam

Kefírt lehet, én is szoktam, meg joghurtot, túrórudit, tejet, kakaót, jó fehérjeforrás.

2009. aug. 4. 11:20
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Van olyan,hogy tiltólista?Hol?

Én úgy tudom a kismamáknak mindent szabad enni,ami jólesik,megfelelő mértékben.Ez alól is csak a különféle só-és cukordiétások kivételek.

Ugyan már...attól,hogy eszel egy kis sajtot,semmi bajotok nem lesz.Én mindent ettem amit megkívántam.

40 h

2009. aug. 4. 11:38
 5/11 anonim ***** válasza:
Nekem is azt mondta a védőnő, sőt volt egy plakát is a falon, hogy camembert, kék sajtot, májkrémet nem szabad enni a terhesség alatt.
2009. aug. 4. 11:41
 6/11 anonim ***** válasza:
Engem még a szalámitól is eltiltott a doki, mert az is nyers hús. Én vagy 4 doboz camembert sajtot megettem, amikor megtudtam, hogy nem szabad, sőt állitólag mozzarellát sem.
2009. aug. 4. 11:46
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Én mindent ettem, camamber sajtot, tiramisut és tatárb-et is.
2009. aug. 4. 11:48
 8/11 anonim ***** válasza:
0%

Vannak különböző fertőzések(toxoplazma)amik étellel terjednek, és a mamára nem, de a magzatra veszélyesek, akár elhalást is okozhat, vagy fejlődési rendellenességet.Mostanában kezdik ezt jobban pezzegetni a tvben is, hogy létezik ilyen veszély is.Ki lehet bírni ezt a pár hóapot annélkül hogy együnk mondjuk penészes sajtot, vagy nyers húst, vagy szalámit.

Egyik ismerősömnek elhalt a babája 16 hetesen, mert megszúrta magát csirkecsonttal, és fertőzést kapott.

Szóval jobb félni mint megijedni.

36 hetes km.

2009. aug. 4. 12:03
 9/11 A kérdező kommentje:

Hajajaj!:)) Na most legyen okos az ember!:)

Köszönöm szépen a válaszokat, hasznosak voltak.

Én is kaptam egy csomagot a védőnőtől, láttam hogy van benne egy kis könyvecske is, de azt hittem csupa reklám szórólap. Ha ilyen hasznos, akkor kibontom a zacsit!:))

Ui: Azt hiszem felkínálom másnak a camembert, nem dől össze a világ ha ezt kihagyom!

2009. aug. 4. 12:04
 10/11 anonim ***** válasza:
Én is imádom, de terhességem alat nem kockáztattam, pedig nem vagyok parázós! Boldog babavárást! :)
2009. aug. 4. 14:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!