Jelenleg 28+3 hetes vagyok és a 11. héten mentem el a védőnőhöz, aki 87,8 kg-ra mért. Most vagyok 98,3 kg akkor mennyit híztam? (amíg nem voltam várandós 84 kg voltam) Akkor most honnan számolunk? Kell diétáznom, ha igen akkor hogyan?
Én a kiinduló súlyomról számolom, mert tudom, hogy mennyi voltam teherbeeséskor. Neked a védőnő valószínűleg az ő általa mért súlytól fogja számolni, mert nem ismeri az előzményeket.
Én azért tartom korrektebbnek a kiindulóból számolni, mert az első terhességemnél sokat híztam, 65 kg-mal estem teherbe és 9. héten a védőnőnél már 69,5 kg voltam. Szerintem ez a közel 5 kg nem olyan kevés, amit csak úgy figyelmen kívül hagyhattam volna.
Most a 2. babát várom, 64 kg-mal estem teherbe, most vagyok a 12. hétben és 64,5 vagyok, a védőnő is ennyit mért, tehát most lényegtelennek tartom azt a fél kg különbséget.
Nem írtad, hogy milyen magas vagy, de gondolom volt valamennyi felesleged baba előtt. Lehet, hogy fogja mondani majd a dokid, védőnőd, hogy figyelj oda, mert azt szokták mondani, hogy 10-15 kg hízás egy felesleg nélkül megkezdett terhességnél is elég, ha van felesleg, akkor ennyit sem kellene.
Ha nem magas a vérnyomásod és jó a cukrod, akkor valószínűleg nem fognak konkrét diétát rendelni ki, mint mondjuk a cukrosoknak, hanem tippeket adnak, hogy mire figyelj oda. Például ötször egyél egy nap keveset, szénhidrátot inkább reggelente, vacsorára husi könnyű zöldségekkel, vagy gyümölcs, vagy zsírszegény joghurt, sajt, kerüld az édességet, a sok tésztát, sok fehér kenyeret, ha nasizni szeretnél, akkor tarts otthon a kedvenc gyümölcsödből és azt edd. Ha szabad, akkor mozogj, úszni mehetsz, vagy ha nem vagy hozzászokva az erősebb mozgáshoz, akkor nyugodt tempóban sétálj sokat, napi 2-3 órát is akár.
Amúgy meg: érezd jól magad!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!