Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mit tegyek az iszonyatos...

Mit tegyek az iszonyatos lábgörcsök ellen?

Figyelt kérdés

Napi 3*1 Magnesii Citricit szedek (2100cg miatt). Plus multivitamin.

Némelyik éjjel iszonyatos lábgörcseim vannak, de nem a vádlimnál, hanem teljesen lehetetlen helyeken. Néha üvölteni tudnék, annyira fáj, mert semmi nem használ. Se az, ha masszírozom, se az ha ellentétes irányba "nyújtom", se az ha lábra állok. És sajnos 5-10 perceig eltart, mire jobb lesz. És ez éjjelente többször is előfordul. A legrosszabb pedig az, hogy másnap iszonyatosan fáj a lábam, mintha meghúzódott volna, vagy izomlázam lenne, vagy ilyesmi, a lényeg, hogy bicegve megyek.

Dokihoz csak 3 hét múlva megyek, telefonon nem lehet elérni, mivel nem fogadott orvos. A védőnő meg...

Van valami ötletetek mi segítene?

24 hetes km

16 hós anyuka

2009. aug. 2. 12:07
 1/6 anonim válasza:

Lehet, hogy kevés folyadékot iszol..../szénsavmentest/

A másik ötletem, hogy alváskor "polcold" fel a lábad kicsikét, egy nagypárnával, mert akkor a vérkeringés helyreáll ebben a nagy melegben.

2009. aug. 2. 12:18
 2/6 anonim ***** válasza:
Nagyon kellemetlen érzés tudm, mert nekem is sokszor begörcsöl a lábam. Egy gyógymasszőr csodára képes,próbáld ki.Lehet,hogy a terhességed miatt "felvettél" egy rossz testtartást,ezen a masszázs segíthet.Én az orvos javalatára MagneB6-ot szedek, de a sok kálcium tartalmú étel is segíthet. A Mideton és a Mesulid együttes használata is segít, de a terhességed miatt csak orvosi javaslatra szedd. Én viszketek tőle,mint a rühes kutya:((
2009. aug. 2. 12:24
 3/6 anonim ***** válasza:
500 mg-os kalcium pezsgő tablettát kellett meginnom egyet és soha többet nem jelentkezett a görcs!
2009. aug. 2. 14:19
 4/6 anonim ***** válasza:
magne B6-ot szedjél.
2009. aug. 2. 15:41
 5/6 anonim ***** válasza:
Nekem is ez volt,volt hogy 3 napig kokemény volt azon a részen a lábam,ahol elkapta a gorcs.Kezdtem szedni magamtol a magneb6-ot,de a dokim azt mondta,mikor mentem hozzá rákérdeztem,hogy calciumot is szedjek.
2009. aug. 2. 17:25
 6/6 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat.

Sok folyadékot iszok, napi 3 liter általában.

Magne-B6ot nem szedhetek, mert van olyan alkotórésze, amire érzékeny vagyok. Meghát szedem a Mg citrátot, abban több is a magnézium.

2009. aug. 3. 12:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!