Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ti fürödtök várandósan vagy...

Ti fürödtök várandósan vagy csak zuhanyoztok? Engem beijesztett a védőnő, hogy csak zuhizni szabad várandósan, pedig nincs nyitva még a méhszájam. Ti hogy vagytok vele?

Figyelt kérdés
2012. szept. 22. 22:29
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
Hát én nem mertem fürdeni,pontosabban 2-3X fürödtem max 6 hónapos kórtól.Két dolog miatt nem ajánlják a fertőzés veszély illetve a vérbőség.De nekem nem tiltotta az orvosom.Azt mondta mindent lehet ami jólesik.Nem a szaunára és a szolira gondolt.... 6 hónapos kisbaba anyukája
2012. szept. 22. 22:32
 2/16 anonim ***** válasza:
Ez mostanában engem is foglalkoztat, mert ezekben a hidegekben olyan jól esne egy kád nem forró, de meleg víz..., de nem merem...én a vérbőségtől félek így csak zuhanyzom! 27hkm
2012. szept. 22. 22:41
 3/16 anonim ***** válasza:
én sem merek fürdeni mert én amúgy is csak nagyon forró vízben szerettem régen is, azt meg nem ajánlják. A sima meleg vízben én fázom.
2012. szept. 22. 22:47
 4/16 anonim ***** válasza:
Csak zuhanyoztam én is.
2012. szept. 22. 22:51
 5/16 anonim ***** válasza:
Csak zuhanyzom.Ha kádban fürdök azt csak forró vízben szeretem(az meg ugye várandósság alatt kizárt).2gyerekes+39hkm
2012. szept. 22. 23:24
 6/16 anonim ***** válasza:

Én fürdök rendesen, persze nem forró vízben (mint régen), hanem olyan negyven körüli hőmérsékleten, és csak 5-10 percet ázalgok, nem félórákat, utána meg forró vízzel lezuhanyzok, hogy azért még se fázzak meg.

Nekem azt mondta a dokim, hogy lehet fürdeni, nem forró vízben, kérdeztem, hogy mennyitől számít forrónak, azt mondta, hogy ha esetleg pár csepp vér befesti a fürdővizet, akkor az már túl forró, és legközelebb alacsonyabb hőmérsékleten fürödjek. Azt mondta, hogy a vér azért van, ha van, mert megpattan egy hajszálér, és bár látványos, semmi komoly problémát nem jelent. De hát kinek mi, én azért nem várom meg, amíg vérzek, inkább megelékszem a langyi melegvízzel. Egyébként meg nagy pocakkal eléggé nehézkes kimászni a kádból... :D

2012. szept. 22. 23:25
 7/16 anonim ***** válasza:
ÉN is fürdök néha, az első három hónapban nem tettem. Nem forró de nem is langyos hanem kellemes vízben , max 10 percet ázok és ennyi. Eddig nem volt belőle baj, most az utolsó hónapban nem kockáztatok megint,nehogy beinduljon a szülés. 37 hkm
2012. szept. 23. 01:53
 8/16 anonim ***** válasza:
5-6 alkalommal fürödtem a nyáron, a hőségben, és langyos vízben, mert nagyon jólesett. Nem volt problémám. Hat hónaposan fürödtem utoljára, mert akkor már gond volt felállni a kádban az ülő helyzetből.
2012. szept. 23. 05:49
 9/16 anonim ***** válasza:
Ez csak első terhességeteknél lesz így, engem is sikeresen beparáztatott a védőnő, pedig ha nem indokolt (DOKI nem mondja), szabad fürdeni. Nem 35 fokos vízben persze, de olyan kellemes melegben lehet. Én a 2-nál végig fürödtem már, 40+3 naposan indult be a szülésem. Problémamentes terhességem volt. Szóval először a dokit kérdezzétek!
2012. szept. 23. 07:02
 10/16 anonim ***** válasza:
0%

Na megint egy tudatlan barom védőnő, komolyan, az ilyeneknek vigyázz, közveszélyes! feliratú táblával kéne közlekedniük.... :-(((

Semmi bajod nem lesz a fürdéstől, még akkor sem, ha nyitva lenne a méhszájad. A fürdés csakis akkor veszélyes, ha elfolyt a magzatvized és még nincsenek fájások. Kérdezz meg egy épelméjű dokit és ugyanezt fogja mondani. Fürödj nyugodtan kádban, menj úszni, ha ahhoz van kedved, a víztől az égvilágon semmi bajod nem lesz! Hármat szültem már, mindhárommal úsztam is, fürödtem jó meleg vízben, ücsörögtem jakuzziban, mindegyik időre született, makkegészségesen.

A védőnőt meg kerüld, mint a pestist, mert ha ilyen dologban ekkora baromságot mond, mi lesz a többivel....

2012. szept. 23. 07:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!