Szerintetek a terhesség alatti dohányzás okozhat a babánál dongalábat? Tapasztalatok? Dolgozatomhoz kéne, hamarosan le kell adnom! Köszi.
Figyelt kérdés
2012. szept. 18. 13:05
1/5 anonim válasza:
fejlődési rendellenességet okoz igen
2/5 anonim válasza:
Jó duma,még hogy dolgozathoz.....ugyan már.: Egyébként én ilyet nem hallottam,de,hogy asztmát igen,azt okozhat.
3/5 anonim válasza:
Szerintem sok -sok gondot okozhat, de dongalábat nem. Az genetikailag öröklődik, nem?
"A dongaláb több gén által meghatározottan örökölhető fejlődési rendellenesség. Az esetek 50 %-ában kétoldali. Kapcsolódhatnak hozzá egyéb rendellenességek is.
Okai lehetnek:
• méhen belüli nyomás
• sejtosztódási zavar a magzat fejlődése során
• az izom beidegzés egyensúlyzavara "
Méhen belüli nyomás emelkedést nem okoz a dohányzás, max. oxigénhiányt. Sejtosztódásra való hatását nem ismerem, itt el tudom képzelni, szóval... szerintem nem.
5/5 A kérdező kommentje:
köszönöm az utolsó válaszolónak a linket,nagyon jó kis százalékos adatok.a 3. válaszolónak üzenném még, h gyógyped. hallgató vagyok,soha nem dohányoztam,és mellesleg van 2szép egészséges gyermekem. Köszönöm mégegyszer a válaszadásokat.
2012. szept. 18. 13:33
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!