Szed valaki terhesen vérnyomáscsökkentőt?
Figyelt kérdés
Huma-pronol nevű gyógyszert szedek 4 éve!16+4 napos terhes vagyok!Most kellett mennem belgyógyászati vizsgálatra,s ott veszekedett velem a dr.nő,hogy miért szedem én ezt terhesség alatt!Állítólag az 1. harmadban sem lett volna szabad,mert lelassítja a baba fejlődését,de nekem ezt senki nem mondta ráadásul ikreket várok!Nekem azt mondta a nődokim is,hogy szedhető ez a gyógyszer!Verapamilt kellene szednem,amit viszont nem érzek jónak....de tegnap már azt vettem be,de nagyon szapora a pulzusom :( Nagyon meg vagyok ijedve!2012. szept. 14. 11:10
1/3 anonim válasza:
nekem dopegytet kellett szednem terhesen.előtte nem volt vérnyomás gondom,és a szülés után is szinte azonnal megszünt
2/3 anonim válasza:
Szia! Mi még csak most kezdtünk el próbálkozni a babával, és nekem magas a vérnyomásom. Mikor abbahagytam a fogamzásgátlót, ( 6 hónapja ) akkor szóltam a háziorvosomnak, hogy kisbabát szeretnénk, és az addig szedett vérnyomás gyógyszeremet le szeretném cserélni. Előtte Coverex kombit szedtem, és megkérdeztem a gyógyszertárban, hogy szedhető-e terhesség alatt, és ott mondták, hogy nem ajánlott. Azóta Dopegyt szeden, naponta 2x1-et. Bár így "sima" állapotomban kicsit erős, mert leviszi 109-re a vérnyomásom. Ne idegeskedj, biztosan nem lesz gond a babáiddal, de azért én a helyedben kérdőre vonnám a nőgyógyászom, hogy akkor ez mégis, hogy lehetséges.
3/3 anonim válasza:
Sziasztok!
Tini korom óta magas a vérnyomásom. Terhesség előtt cardura-t, carvolt szedtem. Elmentem egy kardiológushoz, és kb. 7 hetes terhesen dopegytre állított át. lekopogom, rendben is vagyok.
Üdv.
22 hetes kismama
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!