Utolsó pár hétben járó kismamák. Lenne pár kérdésem?
A 36ik hét végén járok. Ma összepakoltam a kórházi cuccom, és minden készen van (kopp-kopp).
Lenne pár kérdésem:
Elöszőr is, ha nem folyik el TELJESEN a magzatvíz, csak szivárog vagy ilyesmi akkor is kell mentőt hívni?
És ha elfolyik akkor nem mehetek be kocsival a férjemmel? Csak mert az egyik bnőm 2 hete szűlt, és a mentő 1 óra alatt ért ki hozzá. Én ha felöltözök kb. 10-15 perc alatt a kórházban vagyok.
Másik... jövőhéten megyek a dokimhoz, akkor meg akarom kérdezni Őt is. De, meddig lehet Magnéziumot szedni? Szedhetem még? Most napi 2x 250mg-ot szedek.
Köszönöm
A magzatvíz "teljesen" sosem folyik el, mert a baba feletti részen mindig marad, az csak szüléskor távozik.
Ha szivárog csak, akkor egyáltalán nincs hova kapkodni.
Ha úgy durran el a burok, hogy még nincsenek fájások, és sok víz elfolyik (erre gondoltál Te is), akkor sem kel sietni, szülésznőm szerint 2-3 óra átlagban, mire beindulnak a fájások innentől. Ha 10 percre van a kórház, nincs értelme mentőt hívni. Szépen összekészülsz és bemész.
Amúgy a szülések max 20%-a indul magzatvízzel, gyakoribb, hogy fájásokkal.
Szép szülést!
Ha elfolyik a víz, akkor is mehetsz kocsival, nem kell mentőt hívni. A magzatvíz elfolyása nem vészhelyzet, ami miatt kellene mentő.
Azt mondják a 36.hét után már ne szedjen a kismama magnéziumot. Az én orvosom szerint lehet ezután is, mert ha fájás jön, akkor azt magnézium szedése mellett is megérzi a kismama.
De talán ez a 2*250 mg sok, ennyi nem kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!