Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Pcos kismamák, nektek meddig...

Pcos kismamák, nektek meddig kellett szedni?

Figyelt kérdés
Metformin 850-et szedek, napi 3*1-et. Pénteken derült ki,hogy 5 hetes terhes vagyok.Nem tudom,hogy meddig kell szedni a gyógyszert? Végig a terhesség alatt vagy most hagyjam abba? A dokimhoz csak szeptember 10-re van időpontom.Félek,nehogy baj legyen,ha esetleg tovább szedem.
2012. szept. 2. 09:03
 1/6 anonim ***** válasza:
2012. szept. 2. 09:16
 2/6 anonim ***** válasza:

Nekem azt mondta az orvosom,hogy a terhesség legvégéig szedni kell,mert sokkal hajlmasoabbak vagyunk terhességi diabetesre és a vetéléshajlamhoz is köze van az inzulinrezisztenciánknak .

Régebben 12.hétig mondták,de újabban azt mondják,hogy végig szedni szükséges !

Szerintem abba ne hagyd,hiszen egy PCOS beteg sokkal hajlamsoabb elvetélni,ha az inzulinrezisztenciájára nem szed gyógyszert.

Egészséges kisbabát,boldog bababvárást Neked kedves Sorstársam !

2012. szept. 2. 09:21
 3/6 anonim ***** válasza:
szia. Én is szedtem a merckformint, és ugyanúgy mint te az 5. héten kiderült a h terhes vagyok másnap elmentünk a lombikos orvoshoz úgy volt hogy lombik babánk lett de előtte lévő hónapban összejött:D És ott azt mondták h rögtön hagyjam abba a gyógyszer szedését mert nincs kizárva h esetleg káros lehet a magzatra. Én abba is hagytam és nem volt idáig semmi gond a terhességemmel ( nem is lesz). Ja és túl vagyok a cukorterheléses vizsgálaton és tökéletes az eredmény. úgy gondolom elég odafigyelni arra h mit eszel, mint hogy tömd magad gyógyszerrel.
2012. szept. 2. 10:51
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat!
2012. szept. 2. 11:14
 5/6 anonim ***** válasza:

én 12 hetes vagyok és én is 3x850.est szedek Meforalt.

végig kell szedni.

2012. szept. 2. 12:24
 6/6 anonim ***** válasza:

Nekem a 12-ik hétig kellett szednem endodoki tanácsára.

Egyébként azért állítanak le sok kismamát a met-ről, leginkább nőgyógyászok, mert ez cukorbetegségre törzskönyvezett gyógyszer nem pedig PCO-ra. Óckodnak bármiféle következménytől.

Az én nőgyógyászom mikor megtudta hogy pco-ra metet kaptam an endokrinológustól szinte üzengetett neki rajtam keresztül hogy ez nem pco gyógyszer stb...amikor meg terhes letten azonnal abbahagyatta (volna) velem. De mivel úgy gondolom az endodoki ehhez jobban ért, végigszedtem amíg kérte. Semmi baja a fiamnak :) Terhességi diabétesszel sem volt gond.

2012. szept. 2. 16:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!