Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mit tudok tenni, ha azt...

Mit tudok tenni, ha azt szeretném, hogy a születendő gyermekem apjának jogilag ne legyen semmi köze a picihez? Lehetséges ez?

Figyelt kérdés
2012. aug. 18. 09:08
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%

Bizonytalan, nem nőtt még fel, fél a felelősségtől és ezeket rajtad vezeti le. Beszéltetek már erről?

Nem a te dolgod megbüntetni, hidd el! Ha nem tudsz vele együtt élni, akkor költözz el, vagy adj neki időt, hogy döntsön.

De ha minden nélkül tűrsz, Te is ártsz a picinek.

Én biztos, hogy türelemmel és szeretettel beszélgetnék el vele, legalább egy esélyt adva.

2012. aug. 18. 10:41
 12/23 anonim ***** válasza:
75%

Bocsi, hogy ezt mondom, de eléggé gyerekesen gondolkozol erről a dologról. Nyilván nem ismerem a háttér sztorit és csak az alapján tudok ítélkezni, amiket mondasz, de azért nem elismerni azt, hogy ő az apja, mert téged idegesít, azért egy kicsit gáz. Nem lehet, hogy érzékenyebb vagy az alapjáratnál a hormonjaid miatt, és ezért nehezebben viseled el őt? Mert szerintem elképzelhetetlen, hogy ne tudd megbeszélni egy értelmes, felnőtt férfival, hogy mi a helyzet. Az meg, hogy a babádat használod fel arra, hogy hárítsd a támadásait, eléggé szánalmas! Ha meg tényleg aggódsz a babád egészsége miatt, akkor meg miért nem költözöl haza anyukádhoz arra a kis időre, amíg lenyugszanak a kedélyek? Én a helyedben már rég megtettem volna, ha ennyire idegesítene a párom!

Tényleg ne haragudj, hogy ilyeneket mondok, csak próbálok rávilágítani olyan részletekre, amik felett lehet, hogy elsiklasz, pedig nem kéne.

Szóval szerintem 1 beszéld meg a pároddal egy nyugodt pillanatban, hogy neked (NEKED) nem tesz jót, hogy állandóan civakodtok, és legyen tekintettel az állapotodra. 2 ha nem hallgat rád, vagy elpoénkodja/bagatelizálja a dolgot, akkor szépen csomagolj össze és költözz haza, amíg rá nem jön, hogy hibázott. 3 Ne panaszkodj anyukádnak/barátnődnek róla, mert akkor csak negatívan fogják megítélni, hiszen csak negatív dolgokat mondasz róla, aztán ha kibékülték nézhetsz, hogy anyukád/barátnőd miért nem kedvelik. 4 Gondold át még egyszer ezt az apasági dolgot, hogy miért nem akarod, hogy köze legyen hozzá, ha már egyszer úgy érzed, hogy szeretni fogja és várja is. Mert itt inkább arról van szó, hogy besértődtél, és ezért nem akarod, nem azért mert veszélyesztetné a gyereked fizikai, szellemi fejlődését...

2012. aug. 18. 10:42
 13/23 anonim ***** válasza:
80%
Egyébként ott van a gyerektartás is: ha nem ismered el, hogy ő a gyerek apja, akkor elég kevés az esély rá hogy gyerektartást ítélnek meg. Márpedig a GYES, de még a max. GYED sem feltétlenül elég arra, hogy eltartsd egyedül magatokat.
2012. aug. 18. 10:51
 14/23 anonim ***** válasza:
87%

Ha nem vagytok házasok és nem tesz apaságit (és nem is fog perelni), akkor megoldható, de akkor gyerektartást sem követelhetsz.

Nem teljesen értem, hogy mi a gond... idegesít??? Mivel???

Megértem, hogy ha valaki eltűnne egy részeges, agresszív, drogos ember elől és nem akarja, hogy a gyerek ilyen apamintát lásson. Tudom, hogy van lelki terror, de az nem szimpla "idegesítés".

Ha nagy a baj, nagyon durván terrorizál, akkor irány egy anyaotthon, kérj segítséget, stb. De ha csak hisztiből nem tudod elviselni, akkor nincs jogod, hogy eltiltsd a gyereket és az apját egymástól.

2012. aug. 18. 11:19
 15/23 anonim ***** válasza:
66%
Engem azért érdekelne, hogy mivel idegesít fel és hogyan. Tudnál írni egy olyat, amikor nagyon kiborultál tőle?
2012. aug. 18. 11:28
 16/23 anonim ***** válasza:
67%
Már ne haragudj de szerintem hisztis vagy.Azért,mert idegesít,jaj a terhesség nem betegség,szerintem még nem fogta fel,hogy gyereke lesz,az hogy te túl érzékeny vagy,ne Őt büntesd, ha együtt élsz vele,és együtt várjátok a gyereket elég durva gondolat,hogy nem ismered el,hogy Ő az apa,szerintem hűtsd kicsit le magad,egy kapcsolat nem úgy működik,hogy hű most nem konfliktus mentes akkor gyorsan váltok,főleg hogy közös gyereketek lesz...ne haragudj de gyerekes a gondolkodásod kicsit
2012. aug. 18. 12:19
 17/23 A kérdező kommentje:
Biztosan nem én fogalmaztam jól, de úgy érzem nem igazán értitek ezt az egészet. Mindegy is, mert a kérdésemre megkaptam választ az elején.Nem egy alkalomról van szó,ez már sokadik alkalom,eddig tűrtem( Terhességem előtt is csinálta ezt,akkor még máshogy "fogtam fel", mert csak rólam volt szó, tehát ez nem hiszti!) Nem feltétlenül jó az "idegesít" megfogalmazás, csak nem tudom hogyan fogalmazzam meg röviden. Már többször kértem, hogy ne csinálja ezt, mert lehet, hogy nem nekem árt vele a legtöbbet. Nyilván nem arra törekszem, hogy a gyermekünk az apja nélkül nőjön fel, nem is büntetésnek szánnám "ezt", ha erre kerülne sor, hanem mert úgy érzem, hogy ha már most ennyire semmibe veszi a picikénk érdekeit, akkor nem tudom, hogy mire számíthatok a jövőben tőle.
2012. aug. 21. 07:42
 18/23 A kérdező kommentje:
Szóval nyilván a legvégső esetben kerülhet csak sor fentiekre, természetesen nagy beszélgetést követően. Az az igazság, hogy próbálok felkészülni mindenre, pl. arra, ha végképp elfajulna a helyzet köztünk, ha állandósulna ez a "nemtörődömsége".Amúgy nem szoktam hisztizni, korábban sem, most sem. Sőt, most inkább hallgatok, egyrészt mert nem akarok konfliktusba keveredni, másrészt meg azért sem, mert egyből mindenki lehurrogna, legyintene azzal, hogy "persze, most érzékenyebb", meg persze, "terhesség miatti hiszti", és ezzel el is lenne intézve részükről minden. Tehát, nagyon köszönöm mindenkinek, hogy próbált foglalkozni a problémámmal, de nem ez volt a kérdéses:)
2012. aug. 21. 08:07
 19/23 anonim ***** válasza:

Jó, nem tetszenek a válaszok, de tep pedig nem írsz le egy konkrét esetet, hogy mi történt, mit mondott, amikor idegesített. Talán gondolhatjuk azt is, hogy azért nem írsz konkrét esetet, mert magad is tudod, hogy piti dologról van szó?

Szeretitek egymást, ő is várja a picit, te meg azt tervezed, hogy semmi köze ne legyen hozzá...bocsi, de valami itt nem kóser a te részedről sem.

2012. aug. 21. 08:42
 20/23 A kérdező kommentje:
Igen, persze, természetesen mindenki azt gondol, amit szeretne. De arra is lehetne gondolni pl, hogy a feltett kérdésem szempontjából lényegtelenek a szituációk - merthogy nem tanácsot kértem -, meg pl arra is lehetne gondolni, hogy ha tanácsot szerettem volna kérni, akkor nyilván részletesen leírom a történéseket, hogy átláthatóbb legyen, de azt meg nem a nagy nyilvánosság előtt teszem meg. Szerintem egyértelmű, hogy piti dolgokért nem is fordul meg semmi ilyesmi az ember lányának fejében. Én úgy érzem, hogy teljesen eltávolodtunk az eredeti kérdéstől, egyesek azt élvezik, ha szívhatják a másik vérét, sőt alig várják. Én nem azért írtam ide, hogy "beszélgessek", vitatkozni pedig főleg nem szeretnék. Tényleg megköszönöm a törődést, de a továbbiakban kíméljetek meg az efféle kommentjeitektől, mint mondtam, már megkaptam a választ a kérdésemre:)
2012. aug. 21. 10:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!