Tanácstalan vagyok védőnő ügyben, aki tud segítene?
28 hetesen még nem voltál védőnőnél? Eddig hogy intézted az orvosi ügyeidet?
Azonnal menj el a körzetileg illetékes védőnőhöz, tudtommal m áshova nem is mehetsz. Tök mindegy, hogy hol fogsz szülni, a körzeti illetékes védőnő láthat el, és biztos vagyok benne, hogy kiskönyvet sem adhat más.
Nem is értem hogy léteztél eddig kiskönyv nélkül? Hogy intézted a vizsgálataidat? Vagy talán dokinál sem voltál? Mivel mentél uhra? .... hihetelen!
NEm beszélve arról, hogy 4 pecsét kell a dikitól és 4 a védőnőtől, hogy megkaphasd az anyasági támogatást. !
Én isköltöztem 20 és 39 hetsen, de az első nap már felkerestem a védőnőt, az orvost és a háziorvost is! Ez így van rendjén, húzzál bele!!
Szia!
A kiskönyvet a területileg illetékes védőnő állítja ki, tök mindegy, hogy hol fogsz szülni. Minél előbb szerezd be a kiskönyvet, mert a terhesgondozáshoz elengedhetetlen (hogyan csinálták idáig?) és az egyszeri anyasági támogatást sem fogod megkapni, ha a könyvben nincs legalább 4 alkalommal dokumentálva a terhesgondozás!
Jobb esteben már legalább 8 hete mozog az a magzat... 8 hét alatt meg már sokminden elintézhető...
Nézd meg neten, vagy akrámelyik orvost , sztk-t kérdezd meg, megmondják.
És siess!
Ne aggódj, nem te vagy az első a világtörténelemben aki nem ment el ezidáig kiskönyvért. A területileg illetékes védőnőt a szigetszentmiklósi SZTK-ban találod gondolom, de ha nem, akkor ott biztosan tudnak segíteni, hogy hol keresd. Azért érdemes lenne őt hamar felkeresni, egyrész, hogy megnyugodjál, másrészt, h kapjál pénzt a baba születése után. Gondolom azért is bizonytalan vagy, mert nincs egy olyan orvos a környezetedben aki minden kérdésedre választ tudna adni, és megnyugtatna. Szerintem ebben is segítenek a védőnők. Legalábbis itt nálunk Érden nagyon helyesek és segítőkészek a védőnők, gondolom máshol is így van.
Gondtalan babavárást kívánok!
Szia!
Na, most nem kell kétségbe esni! Állj fel, és rázd meg magad. Oké, az a helyzet ami. A jelek szerint van net otthon.
Én beírtam most a google-ba, hogy szigetszentmiklós védőnő, és 1 perc után ráakadtam a www.szigetszentmiklos.hu weblapra. Ott mindent megtalálsz.
Ha nem tudod, melyik körzethez tartozol (mondjuk honnan is tudnád) hívd fel telefonon akármelyik körzeti rendelőt, vagy SZTK-t, és meg fogják mondani.
Az egész max 20 perc, és mindent tudni fogsz. Nem értem mire vártál eddig, ennyi az egész.
Üdv!
Ui.: néhány fontos info a feljövő linkekből:
"Szigetszentmiklós lakosságának egészségügyi alapellátását 9 háziorvos, 5 gyermek-háziorvos, 3 fogorvos és 9 védőnő biztosítja. Ezen túlmenően a "Fog-ház" nevű intézményben vállalkozó orvosok segítik kielégíteni az igényeket. Városunkban működik szakorvosi ellátást biztosító rendelőintézet is. A fekvőbetegekkel a házi betegápoló szolgálat foglalkozik. Ez év júliusától megkezdődött a fizikoterápiás betegek ellátása is a rendelőintézeten kívüli formában. Városunkban korszerű mentőállomás biztosítja a betegszállítást."
VAGY EZ
VÉDŐNŐI SZOLGÁLAT Cím:2310 Szigetszentmiklós, Posta köz 2.
Telefon: 24/530-425
Cím:2310 Szigetszentmiklós, Dr. Lengyel L. u. 1.
Telefon: 24/466-293
Cím:2310 Szigetszentmiklós, Adótorony tér 6.
Telefon: 24/445-773
Szia!
Ez utóbbit a vedono.lap.hu-n találtam, ahol megkerestem a Vidéki védőnői szolgáltatások" címszót, és ott Szigetszentmiklóst. Rengeteg hasznos cím jön ott fel. Nézd meg őket, biztos kelleni fognak.
Üdv!
Hány hetesen voltál dokinál utoljára???
A kötelező uh-k sincsenek meg?
Nekem volt kiskönyvem de mivel magándokihoz jártam tőlem a kutya sem kérte. Védőnői pecsét pedig nem kell az anyaságihoz. Egy papírt fogsz kapni a kórházi zárójelentéssel együtt, hogy megjelentél x (de min.4.) alkalommal terhesgondozáson (az orvosnál). A védőnő nem számít de azért nem árt ha van könyved. Dokihoz járj majd min. havonta!
5 hós anyuka
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!