Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Tanácstalan vagyok védőnő...

Tanácstalan vagyok védőnő ügyben, aki tud segítene?

Figyelt kérdés
Aki tud légyszi segítsen! 28 hetes kismama vagyok. Sajnos elég későn derült ki a terhességem, közben Pécsről Szigetszentmiklósra költöztem... Még nem voltam védőnőnél, tehát még kiskönyvem sincs, mert még nem döntöttem el hol szeretnék szülni. Ráadásul a családban szinte mindenki védőnő. Tudom, nem lehet szabadon választani, de a kiskönyvet bármelyik kiállíthatja nem? Légyszi segítsetek, az orvosom sem túl segítőkész, nekem meg olyan kínai ez az egész.
2009. júl. 22. 12:12
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

28 hetesen még nem voltál védőnőnél? Eddig hogy intézted az orvosi ügyeidet?

Azonnal menj el a körzetileg illetékes védőnőhöz, tudtommal m áshova nem is mehetsz. Tök mindegy, hogy hol fogsz szülni, a körzeti illetékes védőnő láthat el, és biztos vagyok benne, hogy kiskönyvet sem adhat más.

Nem is értem hogy léteztél eddig kiskönyv nélkül? Hogy intézted a vizsgálataidat? Vagy talán dokinál sem voltál? Mivel mentél uhra? .... hihetelen!

NEm beszélve arról, hogy 4 pecsét kell a dikitól és 4 a védőnőtől, hogy megkaphasd az anyasági támogatást. !

Én isköltöztem 20 és 39 hetsen, de az első nap már felkerestem a védőnőt, az orvost és a háziorvost is! Ez így van rendjén, húzzál bele!!

2009. júl. 22. 12:15
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

A kiskönyvet a területileg illetékes védőnő állítja ki, tök mindegy, hogy hol fogsz szülni. Minél előbb szerezd be a kiskönyvet, mert a terhesgondozáshoz elengedhetetlen (hogyan csinálták idáig?) és az egyszeri anyasági támogatást sem fogod megkapni, ha a könyvben nincs legalább 4 alkalommal dokumentálva a terhesgondozás!

2009. júl. 22. 12:17
 3/12 A kérdező kommentje:
Csak 2-szer voltam dokinál, mindig másnál (mondtam hogy nem olyan rég derült ki hogy terhes vagyok, semmi jele nem volt, de gondolom történt már ilyen mással is a világon...) Ha gyors vagyok még bepótolhatom az elmaradtakat, csak már annyira félek mindenkitől, úgy érzem magam mint egy tök hülye, akinek tudnia kellene mindent magától... Remélem a védőnő segít, hogy hogyan tovább... És azt hol tudom megnézni hogy kihez tartozom?
2009. júl. 22. 12:25
 4/12 anonim ***** válasza:
menj el az sztk-ba,ott az orvos megmondja,kihez tartozol,legalábbis Csepelen így van.minél hamarabb menj,nehogy emiatt gondod legyen.
2009. júl. 22. 12:39
 5/12 anonim ***** válasza:

Jobb esteben már legalább 8 hete mozog az a magzat... 8 hét alatt meg már sokminden elintézhető...

Nézd meg neten, vagy akrámelyik orvost , sztk-t kérdezd meg, megmondják.

És siess!

2009. júl. 22. 12:43
 6/12 anonim ***** válasza:

Ne aggódj, nem te vagy az első a világtörténelemben aki nem ment el ezidáig kiskönyvért. A területileg illetékes védőnőt a szigetszentmiklósi SZTK-ban találod gondolom, de ha nem, akkor ott biztosan tudnak segíteni, hogy hol keresd. Azért érdemes lenne őt hamar felkeresni, egyrész, hogy megnyugodjál, másrészt, h kapjál pénzt a baba születése után. Gondolom azért is bizonytalan vagy, mert nincs egy olyan orvos a környezetedben aki minden kérdésedre választ tudna adni, és megnyugtatna. Szerintem ebben is segítenek a védőnők. Legalábbis itt nálunk Érden nagyon helyesek és segítőkészek a védőnők, gondolom máshol is így van.

Gondtalan babavárást kívánok!

2009. júl. 22. 12:43
 7/12 anonim ***** válasza:

Szia!

Na, most nem kell kétségbe esni! Állj fel, és rázd meg magad. Oké, az a helyzet ami. A jelek szerint van net otthon.

Én beírtam most a google-ba, hogy szigetszentmiklós védőnő, és 1 perc után ráakadtam a www.szigetszentmiklos.hu weblapra. Ott mindent megtalálsz.

Ha nem tudod, melyik körzethez tartozol (mondjuk honnan is tudnád) hívd fel telefonon akármelyik körzeti rendelőt, vagy SZTK-t, és meg fogják mondani.

Az egész max 20 perc, és mindent tudni fogsz. Nem értem mire vártál eddig, ennyi az egész.

Üdv!

Ui.: néhány fontos info a feljövő linkekből:

"Szigetszentmiklós lakosságának egészségügyi alapellátását 9 háziorvos, 5 gyermek-háziorvos, 3 fogorvos és 9 védőnő biztosítja. Ezen túlmenően a "Fog-ház" nevű intézményben vállalkozó orvosok segítik kielégíteni az igényeket. Városunkban működik szakorvosi ellátást biztosító rendelőintézet is. A fekvőbetegekkel a házi betegápoló szolgálat foglalkozik. Ez év júliusától megkezdődött a fizikoterápiás betegek ellátása is a rendelőintézeten kívüli formában. Városunkban korszerű mentőállomás biztosítja a betegszállítást."

VAGY EZ

VÉDŐNŐI SZOLGÁLAT Cím:2310 Szigetszentmiklós, Posta köz 2.

Telefon: 24/530-425

Cím:2310 Szigetszentmiklós, Dr. Lengyel L. u. 1.

Telefon: 24/466-293

Cím:2310 Szigetszentmiklós, Adótorony tér 6.

Telefon: 24/445-773

2009. júl. 22. 13:41
 8/12 anonim ***** válasza:

Szia!

Ez utóbbit a vedono.lap.hu-n találtam, ahol megkerestem a Vidéki védőnői szolgáltatások" címszót, és ott Szigetszentmiklóst. Rengeteg hasznos cím jön ott fel. Nézd meg őket, biztos kelleni fognak.

Üdv!

2009. júl. 22. 13:45
 9/12 anonim ***** válasza:

Hány hetesen voltál dokinál utoljára???

A kötelező uh-k sincsenek meg?

2009. júl. 22. 18:26
 10/12 anonim ***** válasza:

Nekem volt kiskönyvem de mivel magándokihoz jártam tőlem a kutya sem kérte. Védőnői pecsét pedig nem kell az anyaságihoz. Egy papírt fogsz kapni a kórházi zárójelentéssel együtt, hogy megjelentél x (de min.4.) alkalommal terhesgondozáson (az orvosnál). A védőnő nem számít de azért nem árt ha van könyved. Dokihoz járj majd min. havonta!

5 hós anyuka

2009. júl. 22. 19:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!