Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ha meglátsz egy fiatal várandó...

Ha meglátsz egy fiatal várandós lányt/nőt, tudat alatt rögtön elítéled?

Figyelt kérdés
2012. aug. 12. 22:50
1 2 3 4
 31/39 anonim ***** válasza:
100%

"Hát én nem tudom hogy ti Magyarországon hogy hívjátok de én befejeztem a középsulit és lediplomáltam! Nálunk a diploma középsuli után van.Egyéb kérdés?"

Miért kell így válaszolni. A középsuli után érettségid kapsz Magyarországon.

2012. aug. 13. 12:53
 32/39 anonim ***** válasza:
63%

20,5 éves leszek, mire szülök. Nem vettem észre, hogy furán néznek rám, pedig nem nézek ki idősebbnek a koromnál... Persze rám sincs rámírva, hogy érettségim + szakmám van, amit imádok, már 1 évet dolgoztam benne, és visszavárnak, hogy van autóm, közös ház a vőlegényemmel, és bár nem most akartuk a babát, de úgy voltunk vele, hogy ha jönni akar, hadd jöjjön... De ehhez nincs is köze senkinek, szóval nem érdekelne ha lenéznének, én tudom, hogy nekem, nekünk ez így a legjobb.

27 hkm

2012. aug. 13. 13:47
 33/39 anonim ***** válasza:

22-es.

Ha valaki főiskolát/egyetemet végez, az mit kap?

2012. aug. 13. 14:02
 34/39 anonim ***** válasza:
kedves 20-as válaszoló , a kérdésedre válaszolva hogy egytem közben ki tart el? -én férjnél vagyok a férjem katona tiszt ugyhogy eltud tartani amig én egyetemre járok ja és a másik dolog aki igazán szeretne gyereket az tudja hogy az elsö pár honapban keveset alszik de én ugy gondolom hogy megéri a sok fáradság hogy egy gyermeke legyen valakinek! 19-es válaszoló voltam!
2012. aug. 14. 07:15
 35/39 anonim ***** válasza:
19-es válaszoló vagyok, csak még annyit tennék hozzá hogy a növérem 29 éves volt mire befelyezte a tanulmányait orvosit tanult, és most 35 éves munkanélküli szoval jo ha van végzettségünk (azért tanulok én is terhesen is) de a diploma még semmire nem ad garanciát! Én tanitóképzön vagyok 1 évem, de a tanulás miatt nem halogattuk a családalapitást a férjem jol keres, és boldogan élünk. Persze tudom nem mindenki ilyen szerencsés , van akinek a "leendö apuka elszalad" akinek nincs komoly párkapcsolata vagy megfelelö körülményei az ne válaljon babát fiatalon, de biztos vannak hozzám hasonló helyzetekben élö nök feleségek akik 20 évesen férjnél vannak és gyereket vállalnak (el tudják tartani)! Amugy a növérem várt a családalapitással és most meg 4 éve nem esik teherbe, probálkoznak de hiába holott fiatalon 23 évesen lemondott a babájárol az egyetem miatt abortuszt választotta, most meg se munka se gyerek és lassan már 36 éves! A házasságrol meg annyit hogy sosincs rá garancia még akkor sem a mai divat szerint 30 után hazasodnak ugyan annyi az esélye hogy elválnak mint aki 20 után megy férjhez!
2012. aug. 14. 07:31
 36/39 anonim ***** válasza:
Szerintem nem szabad senkit sem elitélni,mert senki nem tökéletes! Még mindig jobb ha valaki fiatalon babát szül és neveli (még akkor is ha nehezebb körülmények közt) mint aki megöli mondván hogy "tul fiatal vagyok, nem tudom eltartani, nem akarom tönkre tenni az életemet" de b...*ni nem volt túl fiatal?! na az ilyen halgasson aki megöli a gyerekét, aki meg szül és beválallja az legyen büszke a korától függetlenül!!!!!! 19-es voltam
2012. aug. 14. 07:35
 37/39 anonim ***** válasza:

Kedves 19-es, látom mindent kiadtál magadból!:D

Viccet félretéve én egyetértek veled teljes mértékben. Egyébként meg sok példát látok rá, hogy a házastársak közül az egyik elveszíti az állását és akkor a másik fél tartja el. Vagy az egyik fél egy ideje nem talál munkát és úgy dönt, hogy továbbképzi magát, ugyanúgy a másik tartja el. Ezek szerintem természetes dolgok egy házasságban (erről is szól a "jóban-rosszban" rész az esküben), akkor nem értem, hogy miért okozna problémát ha mindez akkor történik, ha valaki a főiskolát akarja elvégezni? Aki emiatt elítél valakit, az vagy irigy, vagy buta.:)

Abban is egyetértek, hogy attól, hogy valaki fiatalon szül, még lehet ezerszer jobb anya, mint az, aki 30 éves kora után vállalja a babát. Az én édesanyám 17 éves volt, amikor én megszülettem és a világ legjobb anyukája. Nem fogott minket túl szigorúan, de mindig tudtuk hol a határ. Nagyon laza anya volt mindig, ugyanakkor tekintélyt parancsoló, mindamellett, hogy neki is voltak/vannak hibái, mint minden emberi lénynek. 2 éve nem lakom már otthon, de nem telik el úgy nap, hogy legalább kétszer ne beszélnénk telefonon. Szóval hihetetlen mázlim van vele, mert láttam az osztálytársaim szüleit általános iskolában és gimiben, és tudom, hogy én jártam a legjobban.:) Sosem zűllöttem, nem ittam, nem cigiztem, nem drogoztam, nem jártam az éjszakát. 24 éves vagyok, diplomával, kiegyensúlyozott párkapcsolatban élek a párommal és nagyon szeretem édesanyámat és a testvéremet. Szóval szerintem édesanyám nagyon jó munkát végzett, hiába volt fiatal anya!:)

Viszont édesanyámnak is volt egy abortusza előttem, szóval én nem tudom elítélni azokat, akik emellett döntenek. Édesanyát nagyon megviselte a dolog, milliószor hallottam tiniként, hogy nehogy fiatalon essek teherbe. Ebből arra következtettem, hogy biztos nagyon nehéz lehetett neki, akkor is, amikor megszülettem, de sosem hallottam ezt tőle, csak azt, hogy mi voltunk a legjobb döntései az életében.:)

2012. aug. 14. 08:01
 38/39 anonim ***** válasza:

"tanulmányait orvosit tanult, és most 35 éves munkanélküli "

Sorba állnak az orvosokért a kórházakban, én nem tudom ő hol keres, de tuti nem jól csinálja.

2012. aug. 15. 17:23
 39/39 anonim ***** válasza:

Nem nézem le,de engem igen

20/N

2012. szept. 18. 16:17
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!