Ha meglátsz egy fiatal várandós lányt/nőt, tudat alatt rögtön elítéled?
Nekem mondig eszembe jut ilyen kérdéseknél, mikor az első babàmat vártam. Már nagy pocakom volt, mikor egy bácsi megszólított, hogy milyen jó ilyen kis fiatal anyukát látni, mert mostanában mindenki olyan későn szül. Anyukámmal sétálgattunk, anyu majd megpukkadt a nevetéstől. Elmosolyodtam, és mondtam, hogy annyira már én sem vagyok fiatal. 28 éves voltam akkor!
Mikor meséltem a férjemnek Ő is elkezdett nevetni, hogy még a végén feljelentik liliomtiprásért! :)))
Amúgy nekem semmi rossz nem jut eszembe.
Jó, mikor a kórházban volt egy 15 éves lány, és tudtam, hogy a babát bent hagyja, akkor nem voltak bennem túl jó érzések. De azokat a viselkedése váltotta ki, nem a kora. :(
Utolsó válaszoló megkérdezhetem, minden rosszindulat nélkül, hogy 19 évesen hogy lehet diplomád? Én akkor még csak első éves voltam a főiskolán!:O
Én sem ítélem el a fiatal anyukákat, sőt inkább irigylem őket.:) Az én anyukám 16 évesen teherbe esett, de nagyim "rákényszerítette" az abortuszra. Teljesen maga alatt volt és még ugyan abban az évben ismét teherbe esett. Azt a babát már nem adta, bár iszonyú fiatal volt, de végül férjhez ment és megszülte a gyerekét 17 évesen.19 éves korára sikerült saját lakást venniük és bár nem tanult tovább (de szerint e nélkül sem tanult volna tovább), de rendbe jött az élete. Azóta eltelt 24 év és most itt vagyok!:) Én kifejezetten élveztem, hogy ilyen fiatal anyukám van, csak az előnyeit láttam. Persze biztosan nehéz volt a szüleimnek a kezdet, de megoldódott és még egy húgom is született. Én is reménykedtem benne, hogy 20 éves korom körül szülhetek majd, szerettem volna fiatal anya lenni, erről álmodozom 14 éves korom óta. Viszont az élet úgy hozta, hogy bár párom már van 3 éve, akivel tervezzük a családalapítást, de nincs hova szülnöm, így még várnom kell.:( Nagyon sajnálom, mert ha bátrabb lennék, akkor már régen szülhettem volna, úgyis megoldódik alapon, de ehhez én gyáva vagyok. Szóval én csak felnézni tudok a terhes fiatalokra, hogy van hozzá bátorságuk és lelki erejük, hogy ha nincs is meg mindenük (bár vannak szerencsésebbek, akiknek már megvan), akkor is merik vállalni a gyereket. Bár én is rengetegszer hallottam édesanyámtól, hogy nehogy teherbe essek fiatalon, sőt a mai napig ettől fél, pedig már nem vagyok tini.:) Másrészt édesanya példáján megtanultam toleránsabb lenni az emberekkel és nem ítélkezni, mert nem én élem az ő életét, szóval elképzelni sem lehet, hogy éppen min mehet keresztül, milyenek a körülményei.
Utolsó vagyok!
Hát én nem tudom hogy ti Magyarországon hogy hívjátok de én befejeztem a középsulit és lediplomáltam!Nálunk a diploma középsuli után van.Egyéb kérdés?
22-es! Hogy van neked diplomád 19 évesen???
18 évesen befejezed a középiskolát, gimnáziumot... felvesznek egy egyetemre, vagy főiskolára 3 ÉVES KÉPZÉSRE! A min 3 éves képzések adnak diplomát! Furcsa módon, én 21 évesen (aug-ban lettem 22) diplomáztam le, úgy, hogy nem halasztottam és minden tantárgyam megvolt elsőre! Te akkor valami zseni lehetsz!!!
Egyébként a kérdésre a válasz: 23 éves vagyok, férjnél, 27 hetes kismama. Az emberek max 18-nak néznek és ez engem nagyon idegesít! Ha bemegyek vhová ügyet intézni, lenéznek, nem vesznek komolyan, mert még nem vagyok 18... Holott már igencsak túl vagyok azon a koron. Tudom, én leszek majd a legboldogabb kb 30-40 évesen, mert mindenki huszonévesnek fog hinni. Csak a gyereken fognak csodálkozni, hogy és ilyen nagy gyereke van már???
27 hkm
23. vagyok
Direkt írtam, hogy minden rosszindulat nélkül kérdezem a diplomát, erre te ilyen arrogánsan válaszolsz? Hát erre hadd ne mondjak semmit... Bárminek hívod azt ami neked van nem adott szakmát, ha jól értelmezem, szóval egyenrangú a magyarországi érettségivel, amivel itt kitörölheti az ember a fenekét, szóval ez már alap dolog, mint az általános iskola. És azért az itt feltett kérdések nagy része a magyarországi viszonyokra vonatkoznak, szóval az lényegtelen, hogy külföldön mennyire sokat ér az érettségi. De most nem is ez volt a kérdés, csak felbosszant, ha normálisan kérdezek valamit és így reagálnak rá!
De erről eszembe jutott, hogy továbbra sem ítélem el a fiatal anyákat, de azért van egy részük, akik azt hiszik, hogy azért mert nekik fiatalon gyerekük lett, felsőbbrendűek másoknál. Azt hiszik, hogy ők ettől már teljes jogú felnőttek és nekik milyen baromi nehéz az életük, amiért őket teljes mértékben tisztelni kell, holott senki sem mondta, hogy szüljenek gyereket tizenévesen! Persze ők a kisebbség szerencsére, de találkoztam már ilyennel is sajnos!:(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!