Miért sértődtök meg ha rákattintunk a "nem volt hasznos ez a válasz" gombra?
Szia!
Szerintem ez kérdéstől is függ. Engem nem szokott érdekelni, hogy hány pontos a válaszadó, és az sem, ha lepontoznak. Mindenki másként látja a dolgokat, másként csinálja. Az viszont idegesít, amikor konkrét kérdésre adok választ, (én vagyok az egyedüli) és lepontoznak. Pl. Vol egy kérdés, egy adott 4D UH renelőbe kell vini DVD-t vagy sem. Leírtam, hogy 2 napja ott jártam, nem kell vinni. erre lepontoztak, 55 % ra. Ez azért idegesítő, nem gondolod?
Engem is kiakaszt a lepontozás, de csak abban az esetben, ha tényeket írok, és nem véleményt. Mert a véleménye, gondolkodásmódja mindenkinek más, lehet, hogy amiről én azt gondolom, hogy jó, más sikítófrászt kap... De a múltkor egy olyan kérdés volt, hogy "ki mennyit hízott" leírtam, hogy nálam mi volt, erre kaptam kb 50%-ot. Csak tudnám miért?! Gondolom valami rosszindulatú ember erre izgul...
De ha a véleményem miatt pontoznak le, az más tészta.
Én csak azt nem szeretem, amikor valamilyen kicsit provokativabb vagy véleménymegosztóbb kérdés van, és a válaszadókat valaki kedve szerint végig lepontozza, véletlenül sem fel. Szerintem ez valami notórius lepontozó. A másik, amikor lehet érezni, hogy a kérdés kiirója milyen választ akar hallani (ugye nem vagyok rossz anya stb), és hát persze, hogy aki azt irja, hogy nem ért vele egyet, és nem nyugtatja meg, milyen jól csinálja, azt lepontozzák. Holott attól még, hogy nem ért egyet, attól még a válasza lehet igaz. A harmadik kedvencem, amikor megkérdezi valaki, hogy ti lányok hogy szoktátok csinálni, és ha valaki leirja, hogy szokta, akkor lepontozzák. Pedig csak a tapasztalatát osztotta meg, és a kérdésre korrektül felelt. De én alapvetően igazságmániás vagyok az életben is, és igazságtalanságnak tartom az ilyesmit :) Persze, nincs tétje a százalékoknak, de ha már vannak, utálom, hogy valaki nem korrektül használja őket. Egyébként nem a kérdezők szokták össze vissza pontozni a válaszolókat, hanem az elején emlitett notórius válaszadók. No de majd megszokom :)
Egy maximalista.
Neha en is felhaborodok a lepontozason, de beirogatni nem szoktam, max akkor teszek megjegyzest, ha en vagyok a kerdezo es korrekt valaszokat alaztak le.
Engem az irrital, hogy sok pontozo fel sem fogja, hogy mit is kell ertekelni. Azt kell ertekelni, hogy HASZNOS, vagy NEM HASZNOS a valasz, ehelyett az esetek donto tobbsegeben sajnos azt ertekelik, hogy szimpatikus volt-e a valasz es a kulonbozo nezopont miatt pontoznak le. Nah, ez szerintem egy igen primitiv dolog.
Nem hasznos valaszoknak en csak azt tekintem, ami nem a kerdesre valaszol egyaltalan, mint peldaul:
-Milyen szinu a szemetek?
-Kerek.
-Vagy Hogyan szoktattatok ki a babat a kozos agybol?
-Nem szoktattam be, hulye vagy, elobb kellett volna gondolkodni, stb.
Ilyen is eleg gyakran van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!