Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Exdohányos kismamák, hogy...

Exdohányos kismamák, hogy raktátok le a cigit?

Figyelt kérdés

1 év után sikerült a baba, mindig volt elég idegeskedés ezért nem ment a leszokás eddig, most meg hogy terhes lettem, most is nehéz. Rettenetesen akarat gyenge vagyok. Tudom, hogy mérgezem a babámat és nagyon nagyon lelkiismeret furdalásom van.

Az a baj, hogy valós elvonási tüneteim vannak. Erős hasgörcs, fejfájás és ráz a hideg. Hogy rakjam le a cigit? Sajnos soha nem voltam az a fajta aki egyik nap úgy dönt, hogy lerakja és másnap már nem is hiányzik neki. 10 éve dohányzom, az utóbbi 2-3 évben napi 1 dobozzal szívtam, mióta megtudtam, hogy babás vagyok tapaszozok és reggel-este 2-2 szálat szívok. De még tapasszal is itt vannak a tünetek. Megőrülök. Nikotin hiány és lelkiismeret furdalás. Csütörtökön megyek az első nődoki vizsgálatra említsem meg neki hátha tud ajánlani valamit? Kérlek ne hurrogjatok le, tisztában vagyok a hülyeségemmel. És kérnék mindenkit csak akkor írjon ha dohányzott és tudja mit érzek.

Köszönöm szépen.

6hkm

2012. aug. 6. 13:22
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:

Én napi 2 doboz töltött cigit is elszívtam már,olyan erős dohányos voltam...

Szerencsére a 6-7.hét körül már undorodtam tőle,egy slukk sem ment le..így nem volt nehéz...

Legyél erős és tedd le,a babáért mindent!

2012. aug. 6. 14:51
 22/26 anonim ***** válasza:

Húhh, hát azért egyeseknek van egy stílusuk! :)

Kedves Kérdező! Én nagyon remélem, hogy hamarosan sikerülni fog letenned a cigit legalább arra az időre, amíg a picurka a pocidat bérli, és kibújás után még egy pár hónap, amíg szoptatsz. Utána annyit cigizhetsz, amennyi jól esik, csak addig bírd ki.

Én erős dohányos voltam, általában egy de néha két dobozzal is elment, ha nem figyeltem oda. Nem tehetek róla, én imádok cigizni. A párom is régóta cigizett, de a kedvemért leszokott, sőt, igazából ő előbb hagyta abba, mint én. Mi eldöntöttük, hogy jó, akkor most megpróbáljuk letenni a cigit, egyúttal megpróbáljuk összerakni a babát. A baba elsőre sikerült, az utolsó cigit meg kb pont akkor szívtam el, amikor megfogant a pöttöm. Valahogy abban a pillanatban éreztem, hogy basszus sikerült. K.rva nehéz volt, főleg mivel én is akaratgyenge vagyok, egyetlen egyszer sikerült letennem egy évre a cigit, amikor gyógyszert szedtem (dohányzásról leszoktató gyógyszert). Nem hittem volna, hogy sikerülni fog. Azóta csak egyetlen egyszer csentem el egy cigit apósomtól, és amikor egyedül voltam otthon, akkor rágyújtottam, ez kb a 12. héten volt, de 2 slukk után eldobtam, mert lelkiismeretfurdalásom is lett, meg el is szédültem tőle. Azóta nem, pedig rettenetesen kívánom. De mindig az lebeg a szemem előtt, hogy jövő ilyenkor már cigizhetek, még ennyi és ennyi hónap és rágyújthatok. Sőt! Mondok mást! Ha beindul a szülés, és van rá időm és lehetőségem, lehet, hogy el fogok szívni egy cigit, vagy legalább is rá fogok gyújtani, mert iszonyatosan parázom a fájdalomtól. De aztán ki tudja, lehet, hogy annyira fogok parázni, hogy nem merek majd rágyújtani. Minden esetre ez egy megnyugtató érzés nekem, hogy a finishben elszívhatok még egy cigit, aztán megint pár hónapig semmi. Mondom, lehet, hogy nem fogok élni a lehetőséggel, de ez a célféleség kitartást ad.

Amúgy sokkal jobb így, nem dohányosan, egészségesen, sok gyümölccsel, zöldséggel, teával eltelíteni magam, mint akkoriban, dohányosan, nem egészségesen, csipeszekkel meg sörrel-borral. Jók az illatok, illatosak a ruháim, nem pedig dohányszagú az összes. A lakás is élhetőbb, nem kell annyi légfrissítőt venni, elég csak a wc-be meg a konyhába. :)

Nézd a jó oldalát!

Szép babavárást és sok erőt kívánok!

24 h km

2012. aug. 6. 16:35
 23/26 anonim ***** válasza:
16 evig dohanyoztam, volt, hogy napi 1-1,5 doboz is elment. Peteeres kornyeken, mikor probalkoztunk, leraktam es nem gyujtottam ra. A kavezast is abbahagytam. Nagyon nehez, ez tenyleg igaz, nekem sincs nagy akarat erom, sot, de ez nem jatek, ez egeszseg es elet kerdese, minden egyes elszivott cigi meg nagyobb kart okozhat es ezen mar nem lehet valtoztatni soha tobbet. Nehez, szinte lehetetlen, de maskepp nem tehettem.
2012. aug. 6. 16:56
 24/26 anonim ***** válasza:

Ha valaki , akkor én tudom mit érzel. Én mindig úgy terveztem, hogy már a fogantatás előtt leteszem a cigit, hogy tisztuljon a szervezetem. De a baba váratlanul jött, és talán nem is éppen a legjobbkor...Nem tudtam mindjárt letenni a pozitív teszt után; Hanem felére csökkentettem, napi 6szál helyett 3szál lett.És fokozatosan szoktattam le magam róla,csökkentettem a napi mennyiséget, nem hirtelen, egyik napról a másikra nem ment sajnos:( Így is minden száltól lelkifurdalásom volt/van. De sikerült, örülök, és már nem hiányzik - igaz nem is undorodok tőle. Azt hiszem, az sem elhanyagolható tényező, hogy ki mikor fogja fel igazán, hogy babája lesz, mert pl. én "sokáig" nem tudtam elhinni, felfogni:)Neked is sikerülni fog, ha úgy akarod! Boldog, örömteli babavárást!

21hkm

2012. aug. 7. 11:01
 25/26 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, nagyon kedvesek vagytok hogy így segítetek. Megpróbálom én is napról napra csökkenteni.
2012. aug. 7. 13:42
 26/26 anonim ***** válasza:

Rájöttem! Van egy ilyen:

www.yamamoto.hu

Ők csinálnak dohányzásról leszoktatást, több féle módon is. Talán ki kéne próbálnod az akupunktúrát, ami segít abban, hogy megálld a cigit! Szerintem egy próbát megér!!!

2012. aug. 7. 17:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!