Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Exdohányos kismamák, hogy...

Exdohányos kismamák, hogy raktátok le a cigit?

Figyelt kérdés

1 év után sikerült a baba, mindig volt elég idegeskedés ezért nem ment a leszokás eddig, most meg hogy terhes lettem, most is nehéz. Rettenetesen akarat gyenge vagyok. Tudom, hogy mérgezem a babámat és nagyon nagyon lelkiismeret furdalásom van.

Az a baj, hogy valós elvonási tüneteim vannak. Erős hasgörcs, fejfájás és ráz a hideg. Hogy rakjam le a cigit? Sajnos soha nem voltam az a fajta aki egyik nap úgy dönt, hogy lerakja és másnap már nem is hiányzik neki. 10 éve dohányzom, az utóbbi 2-3 évben napi 1 dobozzal szívtam, mióta megtudtam, hogy babás vagyok tapaszozok és reggel-este 2-2 szálat szívok. De még tapasszal is itt vannak a tünetek. Megőrülök. Nikotin hiány és lelkiismeret furdalás. Csütörtökön megyek az első nődoki vizsgálatra említsem meg neki hátha tud ajánlani valamit? Kérlek ne hurrogjatok le, tisztában vagyok a hülyeségemmel. És kérnék mindenkit csak akkor írjon ha dohányzott és tudja mit érzek.

Köszönöm szépen.

6hkm

2012. aug. 6. 13:22
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
76%
Hogy fogtam összegyűrtem a dobozt kidobtam a kukába ? miért mert baba az első és nem én. a tünetekkel mert megküzdök nap mint nap
2012. aug. 6. 13:27
 2/26 anonim ***** válasza:
87%

Tudom mit érzel. Amikor megtudtam, hogy terhes vagyok még 2 napi elszivtam 2-3 szálat. Aztán mikor rágyújtottam a következőre beugrott, hogy "mit csinálok, te úristen"? Azóta nem gyújtottam rá. Pár hétig még eszembe jutott, de gyorsan elfoglaltam magam valamivel.

A dokid biztos tud segiteni. Egy dolog lebegjen a szemed előtt: a gyerekedért le KELL tenned.

2012. aug. 6. 13:28
 3/26 anonim ***** válasza:
90%

Tizenakárhány év dohányzás után (napi 1 doboz minimum), amikor pozitív lett a terhesteszt, azóta nem gyújtottam rá.

És ez így van azóta is, már 4 éve nem dohányzom.

Nincs ebben semmi, le kell rakni aztán kész, a gyerek a lényeg most, nem az, hogy te szarul vagy, az kit érdekel. A babádnak legyen most jó.

2012. aug. 6. 13:32
 4/26 A kérdező kommentje:

Le kell, tudom, le is akarom, le is fogom, csak most rámjött ez a borzasztó elkeseredettség...

Egyik ismerősömmel beszélgettem múltkor, akkor még nem voltam babás, neki az orvosa ajánlotta, hogy napi 2-3 szálat szívjon ha nem tudja letenni. És így is lett, szép egészséges babája lett. DE én nem akarok pocakos kismamaként dohányozni! Ha szabad ha nem...

2012. aug. 6. 13:35
 5/26 anonim ***** válasza:
100%

én tudom mit érzel... majd megdöglöttem, hogy letegyem a cigit, mikor terhes lettem. nagyon szerencsésnek tartom azt, aki megtudja, hogy terhes és rögtön leteszi.. nekem nem sikerült. nagyon rá voltam szokva. minden szálnál lelkifurdalásom volt, állandóan bőgtem. még sz*rni se tudtam cigi nélkül. elkezdtem csökkenteni és gyengébbet szívni és 4 hónapnál tartottam ott, hogy napi 4 szálat szívtam gyengéből. ez nekem rohadt nagy eredmény volt. aztán meghalt balesetben a gyerekem apja.... akkor megint tök sokat szívtam és szégyellem magam, de ez van, nem bírtam letenni. utána, kezdtem összeszedni magam és végülis az utolsó időszakban sikerült lerakni úgy előtte 2 hónapig napi 2 szálat szívtam.

a lényeg az, hogy ha eldöntöd h nem gyújtasz rá többet és mégis rágyújtasz, akkor ne érezd egy szarnak magad, hogy nem bírtad ki és ne add fel. mindig csak akkor gyújts rá, ha tleg nem bírod tovább. ez a titka a dolognak. én ott rontottam el, hogy na mostantól nem.. és mikor nem bírtam, rágyújtottam és elkeseredésemben újra és újra.

minden kis eredménynek örülj.. ha ma egy órával tovább bírod cigi nélkül, mint tegnap az jó.. ne azt nézd, hogy mit nem tudtál megcsinálni, hanem hogy mit értél el eddig. sok sikert kívánok neked!! s még vmi. előszö9r próbáld elválasztani a dolgoktól, kajától, felkeléstől, lefekvéstől, wctől, kávétól.

2012. aug. 6. 13:36
 6/26 A kérdező kommentje:
Kedves harmadik, köszönöm a válaszod! Nem igazán értek veled egyet, azért az sem teljesen jó ha anyuka szarul van. Ne mondja nekem senki, hogy a baba jól érzi magát ha az anyuka szenved valamitől.
2012. aug. 6. 13:38
 7/26 A kérdező kommentje:
Köszönöm kedves ötödik, igen főleg úgy nehéz ha az embernek bizonyos dolgokhoz van kötve. Reggeli kávé, napközbeni levegőzés (cigiszünet), autózásnál stb... Nagyon igyekszem és ahogy írod, ha nem bírom megállni már összetörök.
2012. aug. 6. 13:41
 8/26 anonim ***** válasza:
72%

Bevallom őszintén,nekem nem sikerült rögtön lerakni a cigit,amikor pozitívat teszteltem,pedig mindig úgy gondoltam,hogy ha egyszer terhes leszek,az majd elég erőt ad a leszokáshoz.Igaz,hogy napi egy dobozról lecsökkentettem az adagot,napi 2-3 szálra,de teljesen lerakni nem birtam.Borzasztó lelkiismeret furdalás gyötört,minden este úgy feküdtem le aludni,hogy "holnaptól nem dohányzom",de aztán reggel a kávé mellé mégis rágyujtottam.Így ment ez kb a 13. hétig.Már kezdtem belenyugodni,hogy én soha nem fogom lerakni a cigit,bár rohadtul szégyeltem magam.Aztán egy napon jött egy kattanás a fejemben,hogy nem lehetek ilyen gyenge sz@r,egyszerűen muszály leszoknom a cigiről,bármi áron!Szerintem akkor tudatosult bennem igazán,hogy mit teszek,mennyire ártalmas a babámnak a cigifüst és,hogy ha netán valami baja lesz emiatt,azt soha nem bocsájtanám magmanak!Azóta nem gyújtottam rá.Az első 2 hétben gyakran nehéz volt ellenállni a kísértésnek,de szerencsére sikerült.Nem állítom,hogy néha nem jut eszembe,mert van,hogy elkap a cigi utáni vágy,de nem vagyok hajlandó többé ártani a babámnak,a saját hülyeségem miatt.

Sajnos nem tudok mást mondani,mint az előttem szólók is,hogy ez a dolog,kizárólag az akaraterőről szól!Tényleg nincs más módja,csak az,hogy a babádra gondolsz és érte kibirod a szenvedést,leküzdöd a cigi utáni vágyat!

Sok szerencsért és kitartást kívánok!

25hkm

2012. aug. 6. 13:49
 9/26 anonim ***** válasza:
25%

Ez csak hiszti.

Nekem is voltak nikotin elvonási tüneteim, jó szarul voltam pár hétig, de akkor se gyújtottam rá, mert nem vagyok hisztis. A gyerekem fontosabb volt, minthogy tapaszozzak vagy elszívjak egy cigit. Azt az orvost is felkötném, aki azt javasolja, hogy gyújtson csak rá nyugodtan az anyuka.

Pár hét az egész, ki lehet bírni.

Mondom, tizenakárhány évig több mint egy doboz cigi minden áldott nap, és MEGCSINÁLTAM, leszoktam, nehéz volt, de nem hisztiztem, mint most te.

Gondolom nem is jár máson az agyad, csak a cigin. Hát gondolj másra, gondolj a babádra, és akkor te is megcsinálod, mint én.

És nem magamat akarom sztárolni, mert nem én vagyok az egyetlen anyuka, aki ilyen sok év cigizés után pikkpakk lerakta. Hozzáállás és akarat kérdése az egész.

2012. aug. 6. 13:52
 10/26 anonim ***** válasza:
49%

Számomra nem volt kérdés! Mikor már a gyanúja is felmerült, hogy sikerült teherbe esnem, megvettem azt a tesztet, ami a nem várt előtt 4 nappal is kimutatja, mert tudni akartam, hogy van-e baba vagy nincs. Enélkül gyenge voltam lerakni. halvány pozi lett, azóta egy szál cigit nem szívtam el. Néha eszembe jut, hogy talán hiányzik, de aztán a Picukánkra gondolok, és elszáll ez a hülye gondolat.

Az eleje nehéz, de hidd el, megéri!!!!! Foglald le magad valamivel. Pláne, ha vártatok rá, akkor ne legyen kérdés, hogy cigivel vagy cigi nélkül vágsz neki a terhességnek.

Kitartást kívánok!

27+2 hkm

2012. aug. 6. 14:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!