Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hogy védjem ki a kérdéseket?

Hogy védjem ki a kérdéseket?

Figyelt kérdés

Második babánkat várjuk, ma kezdem a 9. hetet, és bizony már kezd látszani a dolog... azt hittem, megúszom, mert a fiam 1 éves, még maradt rajtam a szülés után, de úgy látszik, máshogy hízok, mert van, aki már gyanakszik.

Mikor megszültem, kérdezték, mikor akarunk kistesót, mi meg mondtuk, hogy nem akarunk nagy korkülönbséget, de ezzel le is zárult a dolog. A fiammal nem volt gond, őt mondtuk is ilyenkor már, aki kérdezte, de most vérezgettem, szóval férjemmel úgy döntöttünk, szigorúan betartjuk a 12. hetet, nem akarunk felesleges köröket...

Nagyon rossz, mikor bekérdeznek, hogy -úton a második? tesó lesz? ilyenek, és nem tudom hogy leütni a labdát, mit válaszoljak? Tagadjam le a gyerekem? Olyan rossz érzés azt mondani, hogy: jaj, még várunk kicsit... aztán pár hét múlva majd jövünk azzal, hogy vége a 3. hónapnak, igen, jön a tesó, aztán néznek rám majd, hogy összehazudtam mindent.

Pocsék, hogy megkérdezik... én sosem kérdeznék senkit, háta próbálkozik, de nem jön össze, hátha hormonzavaros és fáj neki a kérdés...

Ti mit válaszolnátok? Legszivesebben ki sem mozdulnék erre a maradék 3 titkos hétre, de a minden menő fiam mellett nem tehetem meg.

Hogy lehet úgy kitérni a tesós kérdés elől, hogy ne hazudjak, de nem is áruljam el magam?

Ami a legrosszabb, hogy aki kérdezte, már nyúlt is a hasamhoz, mikor ezt az első babánál is kifejezetten kértem, hogy ne tegyék.

Néha úgy érzem, akármit teszek, ők úgyis azt csinálnak, amit akarnak...

(bocsi, ha nyávogásnak tűnik, de a hormonok játszanak velem)

2012. aug. 5. 11:28
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
én azt mondtam mindig, hogy szólok, ha aktuális lesz a dolog. Ennyi. Boldog babavárást!
2012. aug. 5. 12:01
 12/18 anonim ***** válasza:

Amikor engem kérdeztek:

jön a baba?

én: remélem jön.

Egyébként a 18. hétig lehet gáz, hisz akkor derülhet ki, ha ilyen-olyan fejlődési rendellenessége van általában. Nem? Sőt a 21. hétig, ha volt amnio a 18. héten.

Én a 20. héten mondtam el úgy igazán. Előtte nem tagadtam, de nem is erősítettem meg.

2012. aug. 5. 12:17
 13/18 anonim ***** válasza:

nálam is ez volt, hogy véreztem, és a doki nem adott sok esélyt. a főnökömnek sem akartam elmondani a 12. hétig, de annyit hiányoztam, hogy elmondtam. sztem ezt nem tudod kivédeni, legalább néhány ember lesz, akinek mondanod kell, ha ne adj isten, baj lenne a babával. remélhetőleg ezek az emberek lesznek annyira értelmesek, hogy utána nem faggatnak stb.

amúgy meg gondolj arra, hogy semmi baja nem lesz :) én 4 különböző okból véreztem ennél a terhességnél. az elején feküdtem hematoma miatt, a 29. héten majdnem megszültem. de még mindig egyben vagyok és minden rendben. most töltöm a 34. hetet.

2012. aug. 5. 12:23
 14/18 anonim ***** válasza:
Sztem is..Ne legyen baj,de ha lesz nem attól lesz h elmondtad! De mondjuk igen sztem is annyira gáz ha vkit megkérdeznek h terhes-e? Legalábbis az elején..mert sértő is lehet ..lehet csak felszedett az ember pár kg-t! Vagy mondd azt h lehet..nem tudok róla :).Pl. az unokatesóm 16 hetesen vette észre h terhes pedig elötte ikreket szült De egyszerüen semmi előjele nem volt h terhes!!!
2012. aug. 5. 12:55
 15/18 anonim ***** válasza:

Jól írják a válaszolók: remélem, igen, vagy a nem szeretnék erről beszélni.:)

Egyébként tényleg pozitívan kell hozzáállni, nem lesz semmi gond!

2012. aug. 5. 13:00
 16/18 A kérdező kommentje:

Próbálok pozitív lenni, bárcsak ne véreztem volna... akkor nem lenne bennem rossz érzés.

Köszi a tanácsokat, remélem, kihúzzuk ezt a 3 hetet, és végre bejelenthetjük a családnak :)

2012. aug. 5. 13:04
 17/18 anonim ***** válasza:

Szia!

Mi azt mondtuk, hogy "dolgozunk rajta", vagy "alakulóban van", esetenként "készülünk rá", és ezzel le is volt tudva a dolog. Pedig én olyan helyen élek, ahol minden nőnemű egyednek a fő témája a gyerek, és kérve-kéretlenül is megkérdezik, mégha csak látásból is ismerjük csak egymást. A nyúlka-piszkáról nem is beszélve. Én most már ott tartok, hogy ha jön felém egy kéz, akkor effektíve ellépek előle, és közlöm, hogy bocsi, de ezt ne. Néha megsértődnek, de hát ez van. :) Csak páromnak, anyósomnak, anyunak engedem. Meg max annak, aki megkérdezi és olyan viszonyban vagyok vele, de általában inkább nem. Szóval légy határozott, lépj el az érintéstől, ha tudsz, vagy fogd meg az illető kezét és mondd meg, hogy bocsi, de ezt ne. Csak ennyi. Nem kell magyarázkodni. Meg fogja érteni. Ha meg kérdi, hogy miért, akkor mondhatod, hogy mert te se fogdosod másnak a hasát. :)

Szép babavárást, és minden jót!

24 h km

2012. aug. 5. 17:36
 18/18 anonim ***** válasza:
Szia! NEkünk is úton van a tesó de mi sem mondjuk még el pedig most töltöm a 12 hetet. Ha kérdezik, hogy jön-e a tasó és ha igen mikor csak annyit mondtam, hogy majd ahogy alakul.
2012. aug. 5. 22:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!