Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hogy védjem ki a kérdéseket?

Hogy védjem ki a kérdéseket?

Figyelt kérdés

Második babánkat várjuk, ma kezdem a 9. hetet, és bizony már kezd látszani a dolog... azt hittem, megúszom, mert a fiam 1 éves, még maradt rajtam a szülés után, de úgy látszik, máshogy hízok, mert van, aki már gyanakszik.

Mikor megszültem, kérdezték, mikor akarunk kistesót, mi meg mondtuk, hogy nem akarunk nagy korkülönbséget, de ezzel le is zárult a dolog. A fiammal nem volt gond, őt mondtuk is ilyenkor már, aki kérdezte, de most vérezgettem, szóval férjemmel úgy döntöttünk, szigorúan betartjuk a 12. hetet, nem akarunk felesleges köröket...

Nagyon rossz, mikor bekérdeznek, hogy -úton a második? tesó lesz? ilyenek, és nem tudom hogy leütni a labdát, mit válaszoljak? Tagadjam le a gyerekem? Olyan rossz érzés azt mondani, hogy: jaj, még várunk kicsit... aztán pár hét múlva majd jövünk azzal, hogy vége a 3. hónapnak, igen, jön a tesó, aztán néznek rám majd, hogy összehazudtam mindent.

Pocsék, hogy megkérdezik... én sosem kérdeznék senkit, háta próbálkozik, de nem jön össze, hátha hormonzavaros és fáj neki a kérdés...

Ti mit válaszolnátok? Legszivesebben ki sem mozdulnék erre a maradék 3 titkos hétre, de a minden menő fiam mellett nem tehetem meg.

Hogy lehet úgy kitérni a tesós kérdés elől, hogy ne hazudjak, de nem is áruljam el magam?

Ami a legrosszabb, hogy aki kérdezte, már nyúlt is a hasamhoz, mikor ezt az első babánál is kifejezetten kértem, hogy ne tegyék.

Néha úgy érzem, akármit teszek, ők úgyis azt csinálnak, amit akarnak...

(bocsi, ha nyávogásnak tűnik, de a hormonok játszanak velem)

2012. aug. 5. 11:28
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
én elárultam 11 hetes vagyok és büszke és egy kétéves kisláyn anyukája .minek titkoljam:D
2012. aug. 5. 11:31
 2/18 anonim ***** válasza:
55%

Szia!

Tudom, h babona....de a barátnőm már 6 hetesen írta az sms-t hogy babát vár! Fittytet hányt a "szokásokra" és bár nem volt problémamentes a terhessége, de rendben , egészségesen megszületett a babája.

Mit is akarok ezzel mondani? Hogy ne akarj manőverezni, mondd azt, h már itt is van a pocimban! :) DE ne engedd h simogassák, meg letaperoljanak!

2012. aug. 5. 11:34
 3/18 A kérdező kommentje:
Első, azért titkolom, mert baj volt, véreztem. Ha a 12. hétig ne adj'Isten valami történik a babával, és én elmondom, akkor utána mindenkinek épp úgy magyarázhatom majd, hogy mégsem lesz, és nagyon nehéz lenne lelkileg végigcsinálni. Nem szégyen nekünk a baba, mert nagyon kívánt gyerek, csak nem akarom átélni ezt. A rokonságban 2 eset is történt, ahol elmondták, aztán jöttek azzal, hogy mégsem... ezt akarom elkerülni.
2012. aug. 5. 11:35
 4/18 anonim ***** válasza:
mmint családtagok, meg akiknek szívesen engeded simogassák, csak ismeretlen-ismerősök, távolabbi rokonyok ne, -érted :)
2012. aug. 5. 11:35
 5/18 anonim ***** válasza:
73%
Bocsánat h leírom, de ez a 12. hét egy buta babona, mert sajnos bármikor lehet baj,a 12. hét után is....:(
2012. aug. 5. 11:36
 6/18 anonim ***** válasza:
25%
Első válaszoló, kicsit értelmezhetted volna a kérdést... Kérdező ha babonás vagy akkor ezt ne vedd hazugságnak, csak annak hogy a babádat véded. Amúgy ez nekem is a halálom mikor fogdoznak és még meg is magyarázzák hogy érezték ahogy rúg (persze épp meg sem mozdult...), sőt volt aki még a felsőm alá is beakart nézni....hát nemtudom mi van manapság az emberekkel. Próbálj meg olyan felsőkben utcára menni ami elfedi a pocidat :-)
2012. aug. 5. 11:37
 7/18 anonim ***** válasza:
Én azt mondanám,hogy képzelegtek...felszaladt 1-2 kiló.Mi sem mondtuk meg,igaz,mi más okból(a korom miatt CVS-t csináltattunk a 12. héten,és 4 nap múlva kaptuk meg az eredményt,addig senki,még a szülők se tudtak róla).Igaz,rajtam nem látszott semmi,rosszul se voltam,így kérdések se voltak.2gyerekes+32hkm
2012. aug. 5. 11:40
 8/18 anonim ***** válasza:

Mintha én írtam volna a kérdést. Mi is megvártuk a 12.hetet, mert előtte volt már egy vetélésem a 10.héten, akkor már páran tudták, így terjedt is.. és nagyon rossz volt utána, volt aki 1év után is megkérdezte, hogy hogy van a kisbaba:(

most szigorúan megvártuk a 12hetet, még a családnak sem mondtuk. És igen, belehazudtam a szemükbe, ha rákérdeztek! Ez van, én nem érzem, hogy ez olyan mintha letagadnám. Majd utólag megértenek!

2012. aug. 5. 11:41
 9/18 anonim ***** válasza:
Megmondod kerek perec, hogy nem szeretnél erről beszélni, és ne faggassanak! Így hazudni sem hazudtál, és le sem tagadtad! :)
2012. aug. 5. 11:55
 10/18 A kérdező kommentje:

Igen, én is úgy érzek, mint a 8. as válaszoló, örülök, hogy van sorstárs...

Amúgy rokonok simogathatnak is, azzal nincs gond, csak az idegeneknek nem engedném, de mikor odanyúlok, szinte a kezem is ellökök. Remélem, a mostani babavárásnál elkerülnek az ilyenek...

Tudom, hogy később is lehet gond, de egészségügyis vagyok, és a 12. hétig van a legtöbb kockázat, ezért akartuk. Nem a babona miatt.

Köszi mindenkinek, és ne pontozzátok le egymást, csajok, mindenkinek lehet saját véleménye :)

2012. aug. 5. 11:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!