Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Nem esik jól a terhesség...

Nem esik jól a terhesség alatt a mozgás, pedig terhesség előtt aktívan sportoltam. Ugye ez nem gond?

Figyelt kérdés
Terhesség előtt heti négyszer jártam edzeni, kerékpároztam, rengeteget gyalogoltam. A terhesség elején még mérsékeltem heti 2-3 alkalommal 40-50 percet mozogtam, de 2 hónapja abszolút semmit sem csinálok, pár méter séta után kipurcanok, folyton szédülök, a lábaim mintha ólomból lennének. Szívem szerint egész nap vízszintes állapotban lennék. Most a 28. hétben vagyok, de még mindig dolgozom, ami azért mégiscsak egy pici aktivitás. Mindenhol azt olvasni, hogy aki végig tornázta/mozogta a terhességet sokkal könnyebb szülésre számíthat. Igaz ez? Mik a tapasztalataitok? A súlyom szerencsére még nem extrém sok, pedig mostanában lettem eléggé kívánós:)

2012. aug. 4. 18:18
 1/5 anonim ***** válasza:

egy hete szültem, terhesség alatt semmit nem tornáztam, pedig előtte futás, torna, jóga

egyszerűen nem esett jól.

13 kgt szedtem fel, 9 lement mára.

És amennyit éjszakázom, ez a 4 is hamar eltűnik...

2012. aug. 4. 21:24
 2/5 anonim ***** válasza:
Szerintem ha nem esik jól,ne csináld.Viszont az úszás jó dolog,én is csak úszni jártam,nem sportoltam semmi mást.Első babámmal voltam kismama,3 és fél óra alatt megszületett.Persze nem biztos,hogy az úszás segített.De előbb konzultálj orvossal,hogy ajánlja-e,mert ha bármi gondod van a terhesség alatt,akkor nehogy baj legyen.Ha meg egyszerűen csak pihenni van kedved,akkor tedd azt! :D
2012. aug. 4. 21:36
 3/5 anonim ***** válasza:
szia! Nekem sem esett jól és nem is erőltettem,az volt az érzésem h ártana vagy baj történne közben.33.hétig dolgoztam,de utána is mászkáltam,ügyintéztem,+13kg-al zártam a terhességet,az nem vészes.Bízz a megérzéseidben,úgy lesz a legjobb!
2012. aug. 4. 21:58
 4/5 anonim ***** válasza:

A barátnőm terhessége elött aktivan sportolt, fitneszezett, úszott rendszeresen, a terhessége alatt nagyjából végig fitten tartotta magát, nem feküdt csak a vége felé, viszont szülésnél 23 órát vajúdott a lányával. Pedig azt hittük,hogy igy az is könnyebb lesz. Szóval ez sem mindenkinél igaz, de nem rémisztgetn akarok senkit, valószinüleg inkább alkati kérdés az egész.

21+4 napos kismama.

2012. aug. 5. 06:49
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a sok választ, megnyugtató, hogy nem vagyok ezzel az érzéssel egyedül. Nekem úgy két hónapja megrövidült a méhszájam és az orvosom javaslatára egy héten keresztül ki sem másztam az ágyból (mondjuk nagyon durva fájásaim voltak, fel sem tudtam volna kelni), de utána szépen elmúlt szerencsére, és minden a régi lett (fájás mentes), de azóta is sokat kell pihennem. Ha ezt nem mondták volna, akkor is így tettem volna, mert nagyon fáradékony vagyok és ha állnom kell, akkor meg nagyon szédülök. Majd szülés után lassan visszarázódom a régi kerékvágásba:). Jó babavárást mindenkinek!
2012. aug. 5. 08:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!