Hány hetes kortól számít a magzat életképesnek?
Figyelt kérdés
2012. aug. 3. 17:21
1/9 anonim válasza:
Jelenleg a 24. hét az, amikor MÉG elvetethető egy beteg baba , de egyúttal MÁR megmenthető egy egészséges, csak valamiért megszületni akaró baba.(Érdekes, nem?)
Amúgy ha olyan életképesre gondolsz, h nem kell inkubátorba se tenni születés után az a 36. héttől van.
2/9 anonim válasza:
Egyszer olvastam valahol egy 23. hétre született babáról, aki életben maradt.
3/9 anonim válasza:
ha jól tudom,( a napokban hallottam), a 27. héttől életképes a magzat az anyaméhen kívül. de persze vannak csodák!
4/9 anonim válasza:
3. válaszoló,rosszul tudod.A 24. héttől számít a magzat életképesnek.Valamikor valóban 27-28 hét volt,ám a technika és az orvostudomány fejlődésével ez is változott.
6/9 anonim válasza:
A 24.hétig fejlődnek a helyükre a sejtek, "vándorsejtek", ha ez befejeződött, akkor már csak növekednie kell a magzatnak, mert a szervei befejeződtek, egyedül a tüdeje ami éretlen.
7/9 anonim válasza:
A tüdeje és az idegrendszere.
De a 24. héttől elvileg meg tudják menteni a babát, ha olyan a kórház felszereltsége.
8/9 anonim válasza:
Igen már azt mondják, hogy 24. héttől, de akkor még hosszas inkubátor és mesterséges lélegeztetés vár szegény picurra. Ha 28 hetes kora után születik meg, utána van már olyan fejlett a tüdeje, hogy magától is képes legyen lélegezni, persze még mindig inkubátorban, mert ez is koraszülött baba a súlya és a méretei miatt. Amúgy a 36. hét után született babák mondhatók már nem koraszülöttnek! :)
9/9 anonim válasza:
ismerősömnek egy fertőzés miatt 23 hetesen beindult a szülés, akkor mondta a doki,hogy attól is függ általában, hogy milyen nemű a baba, a tapasztalatok szerint a lányok életképesebbek, jobban küzdenek. Szerencsére azóta a kislány már nagylány és semmi baja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!