Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Miért nem szabad hajolni,...

Miért nem szabad hajolni, emelni, nyújtózkodni?

Figyelt kérdés
Mi történik konkrétan ami miatt ezek tiltottak? Szeretném megérteni! :)
2012. júl. 30. 17:01
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Huhh, kicsit túlaggódod. :) Ha leválik a méhlepény, akkor azt onnan tudod, hogy elkezd ömleni belőled a vér és fáj a hasad, pont úgy, mint amikor lehorzsolod a bőrt valahonnan, csak annál ezerszer jobban. Legalább is a terhes könyv vmi ilyesmi érzést írt le.

Nem nagyon lehet utána már tenni, a műtét csak nagyon kevés esetben lehetséges.

Azért a kismamák szokták érezni, hogy miből mennyit szabad, tehát pl sétából, egyéb mozgásból, lépcsőzésből, csípős kajából, strandolásból, napozásból. Ez ilyen ösztönszerű dolog, és ha amúgy is ezerrel befelé figyelsz, akkor tudni fogod, hogy na, most túl sokat kellett cipelnem, pihizni kell. Bizonyára ijesztő, ha az ember hasa hirtelen el kezd fájni, olyankor visszapörgetjük, hogy mi mindent csináltunk aznap és jön a pánik, de általában egy kis pihi megoldja.

Nyugi, ne pörgesd az agyad ilyeneken, inkább vigyázz magadra, kíméld magad, amennyire tudod, de azért mozogj is, amennyi jól esik!

Szép babavárást neked!

2012. júl. 30. 19:00
 12/16 A kérdező kommentje:
:) huh, oké :D ez megnyugtatott. Hát tudod ő a harmadik baba, és egyik sem maradt meg eddig.. és most muszáj kicsit melózgatnom itthon, próbálok az ösztöneimre hagyatkozni, csak egy kis erősítés kellett. De a kérdést nem parából tettem fel, csak érdekelt, mert ma is hallottam 5x, hogy ne emelj, ne gereblyézz, ne vegyél levegőt.. és mikor visszakérdezek, hogy MIÉRT mi történik, senki sem tudja :)
2012. júl. 30. 20:31
 13/16 A kérdező kommentje:
eddig = 11 hetes korig. (missed ab 5-6 hetesen, vetélés 8-9 hetesen)
2012. júl. 30. 20:32
 14/16 Adilari ***** válasza:
Hát én 8 hónaposan fogok költözni!Kicsit félek is tőle:-(((
2012. júl. 30. 22:26
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

Na hát akkor nem csodálom, hogy mindenki mondja, hogy ne emelj, ne nyújtózz, ne pislogj, ne végy levegőt, stb. Féltenek ezerrel, ami érthető, úgyhogy a legjobb ha tényleg kíméled magad. Amit tudsz és nem fárasztó, akkor azt csináld meg, de ha érzed, hogy most egy kicsit sok volt, akkor leülni, inni egy pohár vizet és úgy marani legalább fél órát. Gondolom a dokid azért sűrűn rádkukkant ilyen előzmények után, tehát ha eddig nem mondott semmi vészjóslót, akkor nyugi. A lényeg, hogy ne vérezz és ne görcsölj, és akkor tuti megmarad a bubu. Ráadásul már csak egy hét és kevesebb mint felére csökken a vetélés kockázata. Egy hétig még parázhatsz, megengedem, :D, de utána tessék megnyugodni és örülni a pöttömnek, hogy veletek marad. :) Csak ne idegeskedj, ne aggódj, ne pánikolj. A legjobb, ha nem is nézel fórumokat, mert annyi rémtörténet van, hogy akarva-akaratlanul is bebeszéli magának az ember lánya, hogy neki is ez van és tuti baj van. Nekem is a múlt héten alig mozgott a csemetém, aztán meg valami iszonytató folyásom lett, és beparáztam, hogy el fogok vetélni, tuti a nyákdugó volt ilyen korán, és nyitva a méhszájam, és úristen összedől a világ. Aztán kiderült, hogy tök normális, hogy így elkezdtem folyni, és a picúr csak azért nem mocorgott, mert front volt (itt mifelénk Kínában legalább is). Ne aggódj, most lerúgja a veséimet. :D

Szóval no para! Amit bírsz, azt csináld, ha pihizni kell akkor pihizz, ha kilométerhiányod van, akkor sétálj és ennyi. :)

2012. júl. 31. 08:32
 16/16 anonim ***** válasza:
hogy vagytok azota?
2021. okt. 4. 15:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!