Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Miért nem szabad hajolni,...

Miért nem szabad hajolni, emelni, nyújtózkodni?

Figyelt kérdés
Mi történik konkrétan ami miatt ezek tiltottak? Szeretném megérteni! :)
2012. júl. 30. 17:01
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
66%

Én is! Én 14 hetes terhes voltam, mikor elkészült a házunk felújítása és beköltözhettünk. A bútorokat nem, de minden mást hordtam én is be+ a berendezkedés sem ment hajolás, emelés nélkül. Párszor leültem pihenni, de semmi bajunk nem lett. Ma 13 hónapos a manókánk.

Szóval szerintem mindent lehet csinálni, mivel nem betegségről van szó. Csak a mértékre kell figyelni :)

2012. júl. 30. 17:13
 2/16 A kérdező kommentje:
Nekem ma muszáj volt sódert lapátolni, persze próbáltam inkább kis lapáttal guggolva meg mittudomén, mert azért az nehéz, de nem értem, hogy pontosan miért is van ez. "leszakad"? Vagy miért? :)
2012. júl. 30. 17:17
 3/16 anonim ***** válasza:
Elméletileg a nagy megerőltetéstől elvetélhetsz. De ennek az ellenkezőjét tudják azok a nők bizonyítani, akik mindent elkövetnek, hogy elmenjen a baba. De az mégis marad. Szerintem nincs azzal gond, hogy aktív kismama vagy. Ez állapot, nem betegség. Ha belegondolsz, régen a földeken is dolgoztak a kismamák.
2012. júl. 30. 17:21
 4/16 anonim ***** válasza:
olyat meg nem hallottam hogy nem szabad hajolni illetve nyujtozkodni. bar az igazat megvallva a nyujtozkodas nem esik jol. emelni pedig mertekkel szabad, de pl nagynenem elvetelt mert megemelt egy konnyebb kisszekrenyt.mindenki maga tudja hogy neki mennyi kockazat fer bele.
2012. júl. 30. 17:22
 5/16 A kérdező kommentje:
nekem is elvetélt egy ismerősöm függönyfelrakástól. én csak azt nem értem mi történik ilyenkor.. miért vetél el az ember?
2012. júl. 30. 17:28
 6/16 anonim ***** válasza:

Azért mondják, hogy inkább guggolásból emeld meg pl. a mosott ruhákkal teli kosarat, ne hajolj, nehogy megszédülj, leessen a vérnyomásod.

A nyújtózkodást inkább kellemetlen lehet, a belső feszülés miatt, beleszúrhat a hasadba, ami kellemetlen, néha fáj is.

Emelést azért nem tanácsolják, mert első harmadban vetélést, kséőbb koraszülést okoz.

Én ennyit tudok erről.

2012. júl. 30. 17:33
 7/16 anonim ***** válasza:

nekem is mondták hogy ne nyújtózkodjak. ezt nem értettem, mert reggel ha felkel az ember akkor általában nyújtozkodik. én álmomban is szoktam. ezt hogy küszöböljem ki? ne aludjak??

szerintem ez csak a kellemetlen érzés miatt van.

hajolni a szédülés, vérnyomás ingadozás miatt nem ajánlott, emelni pedig a vetélés miatt.

2012. júl. 30. 17:41
 8/16 anonim ***** válasza:

Mostoha anyukám 8 hónaposan egy bazi nagy sarok kádat súrolt ki. Kerek perec megmondták neki hogy a nyújtózkodás miatt tekeredett a húgom nyakára a köldök zsinór.

Mások szerint ez egy mondva csinált babona. Én mégis azt mondom hogy valahonnan kialakult az eltiltás, biztos nem véletlen, szóval minek kockáztatni?

Mellesleg oké hogy mindenki nyújtózkodik reggelente, de ez nem olyan mint egy tüsszentés pl. Én is letudtam róla szokni.

38 hkm

2012. júl. 30. 18:07
 9/16 anonim ***** válasza:

A nyújtózkodásra nekem azt mondták, hogy attól a baba nyakaköré tekeredik a köldökzsinór, hát én ott helyben körberöhögtem az illetőt. Főleg mivel pl a kismamajóga egy csomó nyújtó gyakorlatból áll, és még is egészségesen születnek a csemeték.

A hajolást előttem írták, ha lehet, akkor guggolás legyen helyette. A nagy súlytól pedig "sérvet" kaphatsz, vagy is leválhat a méhlepény egy része a méhfalról, és így a vér- és oxigénellátás csökken, vagy is a baba meghal.

Ennyit tudok

2012. júl. 30. 18:13
 10/16 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat! Kedves Médea, valami ilyesmit gondoltam én is. Mert értem én, hogy ne emeljek, csak soha senki nem modnott semmit azon kívül, hogy "mert vetélést okozhat". Csak azt nem értettem MIÉÉÉÉÉÉRT? :D

És ha leválik a méhlepény, azt érzem? Fáj azonnal? Tehát ha van egy rossz mozdulat érzem hogy ez most gáz..? Gondolom nem lassan szivárog le az a lepény.. nem? :S 11 hetes vagyok

2012. júl. 30. 18:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!