Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Meddig dolgoznátok a helyemben?

Meddig dolgoznátok a helyemben?

Figyelt kérdés

19. héten vagyok. Ülő munkát végzek, eléggé vizesedik a lábam (viszont a vérnyomásom normál értékű, néha a pulzusom magasabb a kelleténél). A lábamat felrakni csak néha tudom, nem túl magasra, pár percre.

Úgy terveztem, hogy amíg tudok dolgozok (főként mert elég kevésre jön ki a táppénzem, + van egy továbbképzés októberben, amit csak akkor fizetnek ki, ha dolgozok).

Az első terhességemnél amint jeleztem hogy vizesedek, kiírtak táppénzre, ezért most meg sem merem említeni. Viszont ha ebből nagy baj lehet, nem gondolkodnék rajta, mennék táppénzre.

Egyéb panaszom nincs, max. a fáradékonyság.

Ti mit csinálnátok?

2012. júl. 27. 11:25
 1/9 anonim ***** válasza:

Mindenképpen beszélj az orvosoddal vagy védőnőddel erről!!

Nekem is vizesedet a lábam, de szerencsére csak a nagy melegben. napközben én sem nagyon tudtam felrakni a lábam, de mimkor hazaértem hideg vizes borogatással felpocoltam a lábaimat egy jó fél órára és csak utána csináltam a házimunkát.

22 hkm

2012. júl. 27. 11:30
 2/9 anonim ***** válasza:
Hát, szerintem addig míg a vizesedésed nem extra méretű, ill. már járni se bírsz tőle, addig dolgozhatsz. Csak figyelj oda, hogy óránként tarts egy 10 perc szünetet, akkor járkálj, ilyesmi.
2012. júl. 27. 11:30
 3/9 A kérdező kommentje:

A megbeszéléstől azért félek, mert az előző terhességemnél kérdés nélkül kiírt, pedig akkor sem volt magas vérnyomásom. És ha nemet mondok, és bármi baj lesz, akkor csak magamat okolhatom.

Viszont van olyan, amikor nap végére már érzem, hogy feszít. (nem feltétlen a meleg napokon)

2012. júl. 27. 11:33
 4/9 anonim ***** válasza:
És esetleg vmivel kenni? Erre nem jó a venoruton , lioton?
2012. júl. 27. 11:34
 5/9 anonim ***** válasza:
Szerintem ha minden más leleted rendben van, és nem elviselhetetlen a vizesedés, akkor maradhatsz még a munkában. Persze jobb lenne ezt a dokiddal megbeszélni, de írtad, miért nem akarod. Viszont a védőnőt megkérdezhetnéd, ő nem tud kiírni, de tanácsot adhat. Ahogy előttem is írták, próbálj meg minden órában fölállni mászkálni kicsit. (Én már a 31. hétben vagyok, ha 2-3 órát ülök egy helyben, olyan színten vizesedik a lábam, hogy utána konkrétan nem tudok járni.)
2012. júl. 27. 11:50
 6/9 anonim ***** válasza:
Én a 36.hétig dolgoztam,úgyhogy vizesedtem.Orvos vagyok,álló-ülő munkát egyaránt végeztem.Szerintem dolgozhatsz nyugodtan.
2012. júl. 27. 12:14
 7/9 anonim ***** válasza:
Ha ezért azonnal kiírt és szerinted most is kiírna, akkor számomra egyértelmű a válasz, én nem hazardíroznék, a baba az első. Jobb félni és pihenni:-D
2012. júl. 27. 12:14
 8/9 anonim ***** válasza:
Én vasárnap töltöm a 36. hetet, és ma van az utolsó munkanapom. Irodai munka.
2012. júl. 27. 12:23
 9/9 anonim ***** válasza:

Ülőmunkát végeztem én is!

36. hétig dolgoztam!

2012. júl. 28. 05:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!