Bajcsyban genetikai uh-on mire kell számitani, és meddig tart (maga a vizsgálat ( kisérő mehet?
Nekem 0,57 mom lett, nekem is kellett menni a genetikára, bár én az I-es Klinikára mentem, nem a Bajcsyba, pedig oda tartozom.
Én is 4 kiló feletti gyerekeket szültem eddig, nekem is harántban van még, az uh és a kombináltam nekem is tökéletes lett, de 0,6 mom alatt protokoll a genetikai tanácsadás. Ott nekem csináltak egy nagyon precíz uh-t, ahol down kórra utaló jeleket kerestek, szerencsére semmit nem találtak, tökéletes lett. Aztán jött a tanácsadás, ott felajánlották az amniot, én visszautasítottam, mert a kombináltam 1:12000 és az megbízhatóbb, mint az afp, amit már sehol nem csinálnak, csak nálunk.
Azért fontos, mert ez így már a te felelősséged, ha ne adj'Isten beteg gyereked születik akkor nem hibáztathatod az orvosokat, mert ők felajánlották a kromoszóma vizsgálatot, amivel te vagy élsz vagy nem.
Nekem a végén így is azt írták a papíromra, hogy az uh, a korom és a kombinált alapján 1% a kromoszóma rendellenesség. Az meg mindig ott van.
Én nem bántam, hogy elmentem, nagyon alapos uh-t csináltak.
Köszönöm a válaszodat!
Mennyi idős babás vagy ?
Egyébként ha minden ok volt ezen az alapos uh -on akkor miért ajánlották fel az aminot ?
Azt én is kihagynám ha nem muszáj.Már igy is kivagyok ,hogy egy felesleges sokszor téves infót adó afp miatt kell rohangálni és idegeskedni ,mig ha valakinek jó az afp azt hallottam akkor is lehet esetlegesen gond a picivel nos ott meg nem csinálnak további genetikai vizsgálatot .Ez érthetetlen .Akkor mindenkinek kéne egyaránt afp nélkül és egy felesleges idegeskedéstől megkimélnék a kismamákat illetve akinél esetleg van valami pprobléma az is kiderülhetne ..
Párod bement veled ? Kérdezgettek?
Előre is köszönöm a választ .:)
26 hetes vagyok és 29 éves.
Azért ajánlják fel, mert ugye az a biztos és ezzel mossák a kezeiket. Tehát innentől a te felelősséged, hogy mit választasz, emiatt őket már nem perelheted.
Az előző terhességeimben is rossz volt az afp, 0,6, de akkor nem kellett mennem, mert az még határeset. 0,57-nél meg már protokoll szerint mennem kellett.
Én nem is akartam elmenni az afp-re, hiszen ott volt a kombinált tesztem, de aztán csak elmentem, mert a 2-es Klinikán csak úgy csinálnak genetikai uh-t, ha van afp eredményem.
Egyedül mentem, nem volt bent a párom, feleslegesnek tartottam, hiszen eleve úgy mentem oda, hogy nem kell nekem az amnio, ráadásul akkor már a 21. hétben voltam, kb. most lenne a kezemben az eredmény.... Már úgyse lehetne tenni semmit.
Elkérték a 2-es Klinikás uh-t, a kombinált eredményt, 50x elmondták, hogy 30 éves kortól ajánlott az amnio, alá kellett írnom, hogy nem kérem, kaptam egy könyvecskét amibe bele tették az ottani uh eredményt és a nyilatkozatomat. A várakozás volt sok, a tanácsadás kb. 5 perc. Az uh elég alapos volt, azért megérte! Minden down korra utaló jelet megnéztek, az ereket, koponyát, agyat, gyomrot...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!