Kinek milyen az anyagi helyzete?
A 36. hétig dolgoztam, anyagilag megtehettük volna hogy itthon maradok.
Most is jól élünk (kopp-kopp-kopp) és engem várnak vissza a munkahelyemre (kopp-kopp-kopp).
szerencsére a férjem elég jól keres, bár rengeteget dolgozik érte és nagyon sok stresszel jár, én azt mondom bár lenne ezekből kevesebb, és lenne nyugodtabb, inkább húznánk összébb a gatyaszíjat.
nélkülöznünk nem kell szerencsére, de mindig megnézem minek mennyi az ára, a gyerekruhák nagy részét turiban veszem, úgyis kinövi hamar, a kisebb a nagyobbtól örököl és nem a legmárkásabb cuccokat használjuk.
Sajnos nem dolgozom a várandósság elejétől.
Külföldön találnék munkát, de babával a pocakban ezt már nem vállaltam be.
Minden hónapban nélkülözünk, hiszen az össz. bevételünk 80ezer ft, ebből csak 40ezer az albérlet.
Fogalmam sincs mi lesz, ha megszületik a baba, hiszen elvileg november végén jön, fűteni meg nemigen lesz pénzünk.
Mi már megszoktuk télen a 16 fokos szobát, de félek, hogy egy kisbabának ez egy picit kevés lesz.
Gyűlölök ebben az országban élni!!
Kellett volna dolgoznom mert nem túl jó az anyagi helyzetünk, bizony hiányzik az a pénz. A terhességem 6. hónapjától vagyok táppénzem mert a munkámban erős vegyszerekkel és nehéz ipari gépekkel dolgoztam.
37 hkm
Nekem munkanélküli időszakban jött össze a baba 5 hónap próbálkozás után. Amig dolgoztam nem jött össze ,utána igen. De nem bánjuk,mert nem a gyed,tgyás jogosultság nem befolyásolt addig se. Mindegy mennyi pénzt kapok ,mert ha nem kapnánk akkor is szerettük és bevállaltuk volna a babát. Most így ugyan annyi pénzből fogunk élni 3 évig ,mint eddig mióta munkanélküli/terhes vagyok .Vagyis 2-szer annyit fogok kapni,de az a babáé ,mert neki jár.
Albérletben élünk, nem kell nélkülöznünk. Én azt mondom,hogy átlaghoz tartozunk. Nincs hitelünk, a csekkek /albi időbe befizetve, nincs kocsink, ami kell meg bírjuk venni.2 kutyát tartunk akiknek a tartásuk havi 15-20 ezer ft,l tudunk menni kikapcsolódni,nagyon sok pénzt ''megeszünk'' imádjuk a hasunkat,viszont megtakarításunk nincs. Ezen a jövőben szeretnénk változtatni,mert jó lenne egy kis félre tett pénz. Várom ,hogy majd dolgozhassak ,mert kíváncsi vagyok ,hogy mennyivel lesz jobb a helyzetünk akkor,mivel a baba előtt az én keresetem is úgymond kifolyt a kezünkből.(nagyrészt elkajáltuk azt is) Bár az én keresetem..... 80-90 ezer ft volt, ami minimális.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!