Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kinek milyen az anyagi helyzete?

Kinek milyen az anyagi helyzete?

Figyelt kérdés
Muszáj dolgoznod terhesség alatt, vagy van annyi pénzetek, hogy nem kell. Szoktatok nélkülözni?

2012. júl. 24. 19:29
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%

Nem muszáj, de dolgoztam a 30. hétig, utána már minden rossz volt, eljöttem táppénzre.

VAn annyi pénzünk, hogy ne kelljen, de jobb ez így, amíg bírtam csináltam.

Nem, szerencsére soha nem nélkülöztünk.

2012. júl. 24. 19:33
 2/16 anonim ***** válasza:
100%

Én akartam,de nem lehetett.Állami "cégnél" vagyok, és ott nem engedik.Engem már akkor kiírtak,ahogy jeleztem,hogy babát várok.

A nélkülözésről csak annyit,hogy a férjemnek ki kellett mennie dolgozni külföldre,hogy "ne haljunk éhen".Ketté szakadt a családunk,de sajnos nem volt más megoldás.Ahogy tudunk,megyünk mi is utána.

2012. júl. 24. 19:35
 3/16 anonim ***** válasza:
100%
Nekem amúgysem kéne dolgoznom,mert bőven megélnénk a párom fizetéséből,de szintén dolgoztam a 28.hétig. Meg amúgyis... Rosszul érezném magam,ha csak itthon ülnék,bár most 3 évig itthon leszek a gyerek miatt,így beszéltük meg. Utána viszont megyek vissza dolgozni,ahogy tehetem.
2012. júl. 24. 19:38
 4/16 anonim ***** válasza:
100%
És neked? Milyen a helyzeted?
2012. júl. 24. 19:38
 5/16 anonim ***** válasza:
100%
Én dolgoznék, mert nem bírnék otthon lenni (pesze ha pl. veszélyeztetett terhes lennék akkor nem), és ha épp nem a megélhetést veszélyeztetné, akkor is jó ha van egy kis tartalék.
2012. júl. 24. 19:41
 6/16 anonim ***** válasza:
100%
Meskata,csak nem rendőr vagy?
2012. júl. 24. 19:56
 7/16 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Nekem muszaj, igen. Nem elsösorban azert, mert nelkülözünk, hanem mert nelkülöznenk valoszinüleg, ha nem dolgoznek. Bar ez sem biztos, de nem szeretnem megkockaztatni, igy, hogy utban a masodik gyerköc. Ha nem dolgoznek, nem is jarna semmilyen penz erdemben a gyerekek utan, csaladibol meg nem lehet megelni. bar mi külföldön elünk, viszonylag biztos munkahelyünk es jo fizetesünk van, megsem engedhetem meg magamnak a "haziasszonysagot). Nem is biztos hogy akarnam, mondjuk ha mar iskolasok a gyerekek.
2012. júl. 24. 19:56
 8/16 anonim ***** válasza:
100%

Nem volt muszáj dolgoznom, így "csak" a 25ik hétig dolgoztam, aztán megbeszéltem a férjemmel, főnökömmel és eljöttem táppénzre.

Azt hiszem szerencsések vagyunk, mert a férjem eleve kb. 5x annyit keres mint Én, így az hogy kevesebb pénz folyik be a részemről, nem okoz problémát.

De őszinte leszek, így mertünk gyereket vállalni, hogy tudtuk a pénzen nem kell idegeskednünk.

29+2hkm

2012. júl. 24. 20:01
 9/16 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Én sajnos, mivel veszélyeztetett terhes is vagyok és fizikai munkát végeztem a munkahelyen, így csak a 13. hétig tudtam dolgozni, utána eljöttem táppénzre, ami minimális volt, párom fizetése sem sok, igaziból Anyuékkal élünk, nehezen, de valahogy azért kijövünk a havi pénzből.

38+6hkm

2012. júl. 24. 20:03
 10/16 A kérdező kommentje:
Hát, nem keresünk túl jól. Perpillanat megvagyok elégedve, megélünk, de saját házra sosem lesz pénzünk. Nem halunk éhen, de a gyed (mondjuk már jogosult lennék rá) szval a gyed az kevesebb lesz a az én "fizetésem". Így nemtudom. Eléggé fusztrál ez az egész :(
2012. júl. 24. 20:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!