Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kórházba több váltás ruha...

Kórházba több váltás ruha babának, milyenek?

Figyelt kérdés
Az Uzsokiban fogok szülni pár hét múlva. Azt mondták, hogy több váltás babaruhát kell bevinni a kicsinek, kb 15 váltást. Ez alatt mit értenek? 15 body elég? vagy az nem egy váltás? Kell rá nadrág is? Vagy úgyis betakarják? Köszi
2012. júl. 23. 18:50
 1/9 anonim ***** válasza:

Szia!

Ez van a kórház honlapján.

A baba ellátása

Az újszülötteknek ruhát, ápolási szereket, innivalót biztosítunk. Nedves törlőkendőt és baba-takarót, néhány db. nadrágpelenkát szíveskedjenek behozni.

[link]

A honlap alján megtalálod.

Üdv: 40+2 hkm

2012. júl. 23. 19:41
 2/9 A kérdező kommentje:

Köszi, de a baj az, hogy az egész oldalt elolvastam már régebben, amit belinkeltél és ott van ez is:

"Babának:

- popsitörlő (2 adag)

- néhány db. nadrágpelenka

- kis takaró

- sapka

- kis kesztyű (ha hosszú a körme ne karmolja össze magát)

- több váltás babaruha

- textilpelenka

- nadrágpelenka"

Így megkérdeztem ma személyesen a kórházban is, mikor CTGn voltam, hogy melyik is a helytálló bekezdés. Akkor mondták, hogy kell vinni ruhát és ekkor kérdeztem hogy mi az a több váltás ruha? Erre kaptam azt a választ, hogy kb 15 váltás. De azt már elfelejtettem, hogy megkérdezzem ez csak body e vagy mi is. Ezért tettem fel a kérdést. Első baba, így nem tudom mit adnak rájuk bent.

2012. júl. 23. 20:34
 3/9 anonim ***** válasza:
Elvileg 3-4 napig leszel bent akkor szerintem napi 2 body és rugi elég + egy váltás ruha hazahozatalra!
2012. júl. 23. 20:39
 4/9 A kérdező kommentje:
Császáros leszek, így 5 napot mondtak :(
2012. júl. 23. 20:41
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Komplett szett! Body, rugi, vagy kisnadrág.

Ha bekakil, szét f@ssa magát a baba, a nyakánál is olyan lesz, akkor body csere, ha szopi után bukik, leh@nnya a ruháját, akkor rugit kell cserélni.

Komplett szettekre gondolnak.

Van hogy napi 4-5 baleset van, öltöztetni kell a babát, és ott nem igazán tudós mosni teregetni a ruhákat! Ha meg mondjuk hétfőn 4-5 ruháját este haza küldöd mossák ki, keddre akkor is kell még 4-5, ha jó idő van szerdára megszárad beveszik neked, de akkor is reggel lehet már nem lesz mit ráadni a babádra ha nem érnek be vele időben, ha meg nem szárad meg, akkor mit adasz harmad nap a babára!

Na meg még otthonra is kell, mert ha hazaérsz, rakhatod is be mosni, de míg otthon is megszárad ki vasalod, addig is kell rá valami!

2012. júl. 23. 20:45
 6/9 A kérdező kommentje:
Kedves 5. válaszoló; nagyon köszönöm, így már értem :)
2012. júl. 23. 20:50
 7/9 LadyLoss ***** válasza:

Szia!

én csak azért írok neked, mert én voltam ma ott veled, a bemutatáson. Én vagyok kinek 13-án lesz a császár. :)

Kicsi a világ.

Beszéltem erről a 15 ruháról anyukámmal, az ő véleménye az volt, hogy az első pár napban talán be se indul a tejtermelés, így nem fog sokat bukni, és mivel nem fog sokat enni, kakilni sem fog az első napokban olyan sokat.

Szerintem, hozzál komplett szettet, tehát body, rugi, meg ugye a kis takaró, így rétegesen tudod majd öltöztetni, akár meleg lesz akár hideg.

Puszi, hamarosan találkozunk.

2012. júl. 23. 21:35
 8/9 A kérdező kommentje:
Úristen, tényleg kicsi :D:D:D köszi nagyon, akkor reméljük így lesz :D találkozunk nemsokára :D
2012. júl. 24. 09:14
 9/9 anonim ***** válasza:
15 valtast-naponta 3at gondolom. de nem ertem miert kellene ennyi. az első 2 napban a babának nem is kakija van, hanem a felhalmozódott magzatszurok ürül belőle, tehát nem üres gyomorral jön, aztan 3-4 naptol esetleg fog higabbat kakalni ha elkezdodik a rendes belmukodes. legalabbis en erre emlekszem. eleg volt a lanyomnak naponta egy szett. mindig a reggeli furdetesnel csereltek. nem is hasznaltunk minden bevitt ruhat. osszesen 6 bodyja volt benn, 4 nadragja, 2 kis sapka, + a hazautazo ruhak,de mondom, nem hasznaltuk el mindet.
2012. júl. 24. 18:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!