Akinek székelési ingerrel kezdödött a szülése, annak pontosan hogy volt?
Szia!
Én hajnal 2-3 óra körül ébredtem hogy kicsit görcsöl a hasam. Aztán semmi. Aztán megint. Szóval biztos ami biztos felkeltem és elkezdtem írni. 12-14 percenként volt vagy 3-4 szóval biztos voltam benne hogy szülni fogok. Első gyerek. Beparáztam :). Irány a WC. Lezuhanyoztam. Irány a WC. Közben persze írogattam tovább az időt ami egyre csökkent. Előszedtem néhány dolgot ami még hiányzott a táskából. Irány a WC. Akkor már 7-8 percesek voltak a fájások. Felébresztettem a páromat. Betelefonáltunk. Azt mondták menjünk be. Ettem egy picit (nagyon izgultam úgyhogy nagyon sokat nem tudtam csak pár falatot) és ittam. Hívtunk taxit. Utoljára még el akartam menni WC-re de akkor már nem nagyon volt bennem semmi. A kórházban mondtam hogy már vagy 5x voltam otthon WC-n és nem nagyon van bennem semmi úgyhogy így beöntést sem kaptam :)).
Szóval így kezdődött... :)))
A székelési inger már a kitolás kezdetét jelzi, általában nem így kezdődik a szülés. (persze extrém esetek mindig vannak, volt olyan, aki nem tudta, hogy szül és már jött a baba feje...)
Szóval vagy elmegy a víz, vagy fájások jönnek, és a kitolás kezdetét jelzi az erős székelési inger.
Nekem este 7-kor volt az első fájásom óránként éjfélig, majd 3-ig 20 percenként, majd utána beállt 7-8 percesekre, 14.30-kor burkot repesztettek, 17.36-kor meglett a lányom.
Este lefeküdtem aludni, 1kor keltem iszonyatos fájásokra a semmiből. 2-3 percesek lehettek. NAgyon wcre kellett mennem, semmi nem volt. Alig tudtunk elindulni, mert folyton úgy éreztem kakilni kell, a WCn ültem, de semmi. Végül 2kor indultunk el /bátrak voltunk/, az úton már biztos voltam benne, hogy tolófájásaim is voltak, mire beértünk, azt hittem már kilóg a baba feje. De megvizsgáltak, alig voltam nyitva. Elkldtek zuhanyozni, de ott is a WC ültem végig, aztán megint jött a tolófájás /persze közben erős, szinte állandó fájásaim voltak beszélni is alig tudtam. Fél óra elteltével megint megvizsgált a dokim, mert csak mondogattam, hogy szülök, szülök, nézzenek már meg. A doki persze majd leesett a székről, gyors előkészületek és nyomhattam. Sajnos az első néhány nyomás után elmúlt a tolófájás, a baba feje meg félig kint volt. Úgyhogy fájás nélkül nyomtam a doki a hasamon, de kibújt a babám. Háromnegyed 4 volt, már varrtak is. Szóval nekem egyszerre kezdődött a fájás és a kakilni kell érzés...
8 hós manó anyuja
Azóta sem értem mi miért volt, annyira gyorsan lezajlott az egész. Nemrég még aludtam, most meg szopizik a babó :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!