28. hét körüli kismamák, hogy álltok a készülődéssel? Vettetek már valamit a babának? Gondolkodtatok már a szülésen?
Szia! A múlt héten vettük meg a babakocsit, azon kívül még semmink sincs. Tegnap kezdtem összeírni egy listát a nagyobb dolgokról, és akkor esett le, hogy hát bizony már nincs sok időnk:) Igazából aug. végére szeretnék beszerezni mindent, aztán majd szept. eleje-közepe tájékán már véglegesen berendezkedni. De még annyira hihetetlennek és távolinak tűnik a picur érkezése, hogy nem tudok gyakorlatiasan gondolkodni. Én még azt sem tudom, hogy milyen kisruhákat kell beszereznünk. Ugyan védőnőnél kaptunk "kelengyelistát", de némely cuccról azt sem tudom, hogy mire kell... Meg hogy miből mennyit... Olyan kis "tudatlannak" érzem magam ezen a téren, de talán lassan kialakul a kép:) Ti miket vettetek eddig?
28 hetes pocis
Mi az áfaemelés előtti héten megvettünk nagyon sok dolgot. Babakocsi, hordozó(autósülés) kiságy ami pelenkázós, +matrac, légzésfigyelő ami egyben bébiőr és kuka is van hozzá, mellszívó és bimbóvédő, cumisüvegszettet (kezdő) kaptunk és még egy pár apróságot. Múlt héten megvettem az ágyneműt, lázmérőt és orrszívót. De kell még sterilizáló folyadék, babahajkefe és kisolló, textilpelenka és a ruhák! Eddig kb két body van és pár pizsi a kicsinek. Na ez az amit nem tudom hogy milyen kell, miből mennyi...én is tudatlannak érzem magam és félek is egy kicsit mert még soha nem tartottam újszülöttet a kezemben, félek nem fogom tudni mit kell vele csinálni. Pelenkát a rokonságból kaptunk, unokatesóm április elején szült és amit a kisfia kinőtt és megmaradt egy csomó pelenka azt mind megkaptuk. :)
Számomra is hihetetlen hogy tényleg anya leszek!
Sziasztok!
Nekünk már nagyon sok mindenünk megvan. (kicsit türelmetlen voltam, de én nem vagyok babonás).Több doki és uh. szerint is lányunk lesz. Szóval mi már elég biztosra mehetünk (habár sosem lehet tudni). Nálatok mi lesz?
Mi megvettük a babakocsit, ami 3 funkciós (használtan nagyon jó áron). Már a kiságy is megvan a helyen ( a tesóm után maradt). Megvan a pelenkázó, apró kütyük (vízhőmérő, lázmérő stb.)Kifestettük a babaszobát, ki is dekoráltam. A ruhácskák egy évre előre megvannak (sokat kaptunk). Ezek már mind bennt vannak a szekrényben, de még nem mostam és vasaltam ki őket. Majd úgy 34-35. hét körül tervezem. Amúgy első cuccok amik kellenek (ruhák): 4-5 body (56-62), 4-5 rugi (szintén 56-62), 2-3 kiszokni, kissapka, 10-15 rongypelus, 1-2 kocsikabát (ugyanis nekünk őszi-téli babáink lesznek), én szeretnék még egy overált és hálózsák éjszakára (1-2 db). Ezen kívül kell még takaró vastagabb és vékonyabb. Más most nem jut eszembe. =)
Szia! :) Tényleg takaró! Azt is kell még venni.
Nekünk is kislányunk lesz, 100% már 5 uh szerint és ebből 2 4D-s uh :) Egyik a 18. héten a másik a múlt héten volt, és egyértelműen lászik a 4D-n a nunija, még aki nem ért hozzá is látja!
Igyekszem összeírni a babaruhákat hogy mi fog kelleni őszre.
:)
És persze magamnak is kell pár dolgot vennem, mint a szoptatós melltartó és 1-2 olcsó hálóing majd a kórházba. De ezeket is majd szépen apránként. Augusztus végére meg akarok szerezni mindent, hisz ki tudja mi lesz.
Most jól rámhoztátok a frászt, mi még ezek szerint nagyon el vagyunk maradva a készülődéssel!
Csak nemrég tudtuk meg, hogy kislányunk lesz, addig nem akartunk nagyon gyűjtögetni, de azóta sem jutottunk még sokra. Megörököltünk egy babakocsit és egy légzésfigyelőt, valamint egy csomó babaruhát kaptunk kölcsönbe, csupa fiús anyukától. :-)
De nem akarom még kimosni-vasalni őket, mert még nincs szekrény sem, amibe raknánk. Ezeken kívül még semmink sincs, és nem is tudjuk biztosan, mi az ami már az első időkben is igazán fontos lehet. Felesleges dolgokat meg nem akarunk összevásárolni.
Dehogy vagy elmaradva! Mi is most kezdenénk, ha nem lett volna az áfaemelés. De azért örülök hogy már ilyen sok minden megvan ami kell, mert pl a barátnőmnek feküdnie kell teljes ágynyugalom koraszülés veszélye miatt. Ezért örülök hogy megvannak már a dolgok egy része.
:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!