Mitől nyílik ki a külső méhszáj?
Figyelt kérdés
Ma voltam dokinál, 36 hetes vagyok, és azt mondta picit nyitva van a külső méhszáj. Azért kérdezem mert szinte alig csinálok valamit, nem emelgetek nehezet, 3 kilónál többet biztosan nem cipeltem, nem nyújtózkodom, sokat pihenek, nem sétálok sokat, szóval elég kímélő életmódot folytatok, nagyon vigyázok magamra. Mitől nyílhatott ki? Vagy ennyi idősen ez normálisnak számít? Ugye nem fog előbb érkezni a babánk?2012. júl. 17. 16:54
1/5 anonim válasza:
Mert szülni fogsz. :o) Ennyi idősen ez már normális. Többedszer szült nők gyakran félidőtől így "rohangálnak".
Ne aggódj, akár túl is hordhatod...
2/5 anonim válasza:
Ez teljesen normális.Előbb?Hát,a 37. héttől már nem számít koraszülöttnek,Te pedig már 36 hetes vagy.Nekem a 2.gyereknél 34 hetesen már nyitva volt,37+3 hétre szültem-2.5 ujjnyival mentem be-3 kiló feletti babát.Mellesleg az első gyerekem 40+5 hétre született...most 29 hetes vagyok,de fogok nyújtózkodni,a már meglévő gyerekek végett mozogni és cipekedni is kell,mégis teljesen zárt vagyok(sok többedik terhes ilyenkor már picit elkezd nyílni).Kicsit túlaggódod a dolgokat.Ráadásul örülj neki,ha nem teljesen zártan kezdesz vajúdni.Mások sok-sok órát szenvednek mire valamennyire kitágulnak.
3/5 anonim válasza:
Mert készülődik a szervezeted a szülésre :) Teljesen normális, nem jelenti, hogy előbb fogsz szülni.
(nekem a 3. szülésem előtt a belső is kinyílt, bő 2 ujjnyira, és még 2 hetet is elvoltam vele :) )
4/5 A kérdező kommentje:
Második: Nem tudom neked hol jött az le hogy aggódom. Egy szimpla kérdés volt, kíváncsi voltam mi lehet az oka. Az előbb pedig a 40. hétre vonatkozott, nem a kora szülésre. Köszönöm a válaszokat! :)
2012. júl. 17. 19:39
5/5 anonim válasza:
A 2. vagyok.Hát,ebből "jött le":Azért kérdezem mert szinte alig csinálok valamit, nem emelgetek nehezet, 3 kilónál többet biztosan nem cipeltem, nem nyújtózkodom, sokat pihenek, nem sétálok sokat, szóval elég kímélő életmódot folytatok, nagyon vigyázok magamra.Erre értettem,hogy kicsit túlaggódod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!