Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kinyílt a külső méhszáj, nagy...

Kinyílt a külső méhszáj, nagy a baj?

Figyelt kérdés
31+4 vagyok, tegnap fél napig fájásaim voltak, este bementünk a kórházba, ahol a doki mondta, hogy kinyílt a külső méhszáj. Saját felelősségre hazajöhettem, de mondta, hogy szigorúan pihenni kell. Van egy két éves fiam, őt el kell látnom, így nem tudok egész nap csak pihenni, kell vele játszani, főzni neki stb. Sétálni most nem viszem le, majd délutánonként megy Apával, bár nehezen fogja bírni, mert rendkívül nagy a mozgásigénye. Szerintetek ha itthon maradok most már a terhesség végéig, nem sétálok, nem lépcsőzök stb, de itthon azért valamennyire mozgok a fiammal, főzök és mosok (más háztartási munkát nem ,de ezeket muszáj), akkor kihúzhatom még legalább 6-7 hétig? Vagy tényleg meg sem kéne már mozdulnom, hogy biztonságban legyen a terhességem? Mi a tapasztalat?
2012. júl. 16. 07:14
 1/5 anonim ***** válasza:

Szia.most mennyi pontosan a méhszáj értéked?Én napra pontosan ennyi idős terhes voltam mikor ugyanígy begörcsöltem.Engem az orvosom bent tartott 3 napra,infuziót,gyógyszereket kaptam és a pici tüdőérlelőt,ha mégis megindulna a szülés.Óvintézkedés volt,de beleegyeztem és nem bántam meg.2100-as azóta a méhszájam,jól vagyunk.Ma már NST-re megyek 37.hetet töltöttem tegnap.Napi 3 magnéziumot szedek.Na és igen,van egy 3 éves kisfiam,aki mellett én sem tudok feküdni,de arra figyelek,ha keményedik vagy fáradok rögtön lefekszem.

Szerintem ha odafigyelsz és tényleg csak alap dolgokat csinálod meg,nem emelgetsz nem lesz semmi gond.Kisfiammal alszom délutánonként még én is plusszba.

Kitartás,nem lesz gond!!

2012. júl. 16. 07:22
 2/5 A kérdező kommentje:
köszönöm! néztem a papíromat, de nem látom rajta a méhszáj értéket...de remélem én is kihúzom még egy jó darabig! Jó egészséget Nektek!
2012. júl. 16. 07:24
 3/5 A kérdező kommentje:
és sétálni Te se mész ki azóta, vagy azért picit lehet, ha mondjuk minimum 1 hete panasz mentes vagyok? Vagy most már végig szigorú szobafogság?
2012. júl. 16. 07:36
 4/5 anonim ***** válasza:

Szia!

Nekem 27 hetesen megrövidült, és kinyílt a külső méhszájam (2100 értéket írtak), de semmit sem mondott a doki. A védőnő mondta, hogy szedjek magnéziumot, de hol eszembe jut, hol nem. 32 hetesen vizsgáltak újra, és akkor is 2100 értéket írtak a kiskönyvembe. Szintén nem mondott semmit a doki. Féltem is, hogy rosszabb értékem lesz a 32 hetes vizsgálaton, mert közben egy költözést is "átéltünk", szóval nem sokat tudtam pihenni. Azért nem bízom el magam, de reménykedem, hogy kihúzom a végéig. Mostmár csak pihenek, és csak amit nagyon muszáj, azt csinálom meg (főzés, mosás). Sétálni, mozogni pedig muszáj néha, mert a hiánya görcsöket okozhat a lábadban (saját tapasztalat).

33 hetes km

2012. júl. 16. 09:44
 5/5 anonim ***** válasza:

Első vagyok.Nem fekszem szigorúan,tényleg csak akkor ha érzem,hogy gond van.Nekem nagy szerencsém,hogy falun lakunk,zárt udvarral,kisfiamnak van homokozó csúszda,így simán ki tudom engedni,hogy közbe ránézek,vagy kifekszek mellé a nyugágyra,így napi mozgás megvan neki és nem kell külön sétálnunk.

Ma jó lett az nst,de vizsgálat nem volt,így méhszájat nem tudok írni.A kis könyvedbe sincs benne az érték?

2012. júl. 16. 12:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!