Védőnőm max. Fél kg hízást enged 1 hónapban. Nem irreális ez?
5 hónapos múltam, 1. baba.
Eddig tartom az elején leadott kilóim, tehát mondhatni mínuszban vagyok a kezdetekhez képest.
Azt mondta, mostantól fog beindulni a súlygyarapodás, de csak havi fél kg-ot engedélyez, különben diétára fog.
Ezek szerint a szülésre összesen 2 kg-ot szedhetek fel???
Igaz, némi túlsúllyal indultam, de sosem voltam kövér, a vérnyomásom is alacsony, nem is vizesedek még, nem értem, miért sok neki akár havi 1 kg is?
Már előre rettegek a következő találkozástól, mi van, ha hízok, biztos le fog szidni nagyon, mert azt mondta, ebben a témában kegyetlenül szigorú.
figyu, ha akarod, elküldöm neked priviben a facebook profilom linkjét, de az adatok:
gimiben végig olyan 60 kiló körül voltam, főleg a fogamzásgátló miatt, de nagy volt az étvágyam is, a 160 centimhez, szóval nem voltam valami vékony, olyan arányosan husi. Így lettem terhes 19 évesen, 58 kilóval. A végére 70 lettem, iszonyú vizes voltam, és nagyon vigyáztam az evéssel, így is ugye 12 kiló lett a vége. A szülés után fél évvel 54 kiló voltam, szoptattam, és ennyi, ettem mindent, nem tornáztam, semmi...annyi hogy nem kezdtem újra el a gyógyszert, így a hormonjaim békén hagytak. A második babámmal így 54 kilóval lettem terhes 2 évvel később, 22 kilót szedtem fel összesen...76 kilóval gurultam be szülni, végigzabáltam a terhességet, stb...most 1 éves a második babám, 49 kiló vagyok, jobb formában, mint valaha. És szintén tojok rá, mennyit eszem, tornázni se időm, de kedvem. Már nem szoptatok, de nem híztam vissza.
A védőnőm soha egy szót se szólt, mert terhesen se tűntem egy disznónak, nagyon nagy hasam volt és iszonyú vizes voltam. Ha egy tapasztalt, normális védőnő látja, hogy arányos vagy, vizesedsz, stb, nem cseszeget a súllyal. Tényleg más lenne, ha cukorbeteg lennél, de ha mindenki egészséges, a baba is és te is, semmi logika abban, amit elvárna tőled....nyugi! :) nevesd ki, akár szemtől szemben :P
A dinnyét akarja megvonni? Nekem a védőnő mondta, hogy ha lehetőség van rá annyit egyek amennyi belém fér. Mivel vizesedek, és a dinnye vízhajtó. Cukor pedig nincs annyi benne, hogy bajt okozzon. :D Felsőbbrendűnek érzi magát ez a nő? Nem azért van, hogy parancsolgasson, hanem, hogy segítse a terhességedet. És ha pampog ne sírd el magad, nevesd ki. (majd ha nem látja sírhatsz)
ma 09:38-as voltam
Ne foglalkozz vele, ha mondja a magáét csak bólogass!
Ha hízok hát hízol, ne foglalkozz vele!
Ez most nem fogyókúra!
És ha 1-2 kilót hízol egy hét alatt, akkor mi lesz, és ha nem tartod be a diétás amit mondd mit csinál? Semmit!
Egyél ami jól esik!
Nekem mindig azt mondta a doki, hogy egy terhes nő mindig annyit hízik amennyire szüksége van( persze ez nem értendő arra aki reggeltől estig zabál). Én közel 40kg-t híztam terhesen. Egy szót sem szólt se a doki se a védőnő. Nagyon vizesedtem.
Amit megkívánsz edd csak meg nyugodtan, persze mértékkel. A felesleget szülés után le lehet majd adni. Én nem fogyókúráztam mégis lement rólam. 3éve szültem és csak 2kg-val vagyok több mint terhesség előtt.
Az csak egy dolog mit mond, és mi lesz a valóság. Kihánytatni nem tudja veled :) - már bocsi.
Egyébként ezek a védönők ilyenek.
Én 10 kiló súlyfelesleggel kezdtem, fogytam 5 kilót étvágytalanság miatt az elején. Most a 28ik héten vagyok, és ebből 1 kilót híztam vissza, azaz 4el vagyok még mindig kevesebb. Júniusról júliusra 10DEKÁT híztam... és eszek mindent amit megkívánok. Oké, tény, odafigyelek mert Én nem 50 kilóról kezdtem, de nem éhezek ettől függetlenül.
Eddig megúsztam, és a végén ki tudja mennyi jön majd fel. De amig normál határokon belül mozog addig nem aggódom. Nem vizesedek, normális a vérnyomásom....(kopp-kopp)
28hkm
Köszi a válaszokat, megnyugodtam, hogy akkor mégiscsak én gondolom jól a dolgokat.
Amúgy sem "zabálok", nem eszek kettő helyett, sőt, mióta babát várok ösztönösen sokkal ésszerűbben táplálkozom.
Csak már belém hozta az ideget, hogy talán fogyóznom kell majd mielőtt megyek hozzá, ha nem akarom hallgatni ahogy leszid :((
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!