Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ti mennyi folyadékot bírtok...

Ti mennyi folyadékot bírtok meginni egy nap?

Figyelt kérdés

Nekem nagyon keveset sikerül letuszkolni.Amit mérek és meg is tudom inni az 1,5 L .Ebben nincsen benne a reggeli tejes kávém,a leves. Ez csak az mit kimérek egy üvegbe reggel,hogy ez estig fogyjon el.Védőnőm szerint nagyon kevés,igyekszem rászoktatni magam a több folyadékra,mert most jól beijesztett,hogy nem lesz elég tejem.Ti hogy csináljátok?

32hkm

2012. júl. 14. 19:23
 1/6 anonim ***** válasza:

Én sem iszok alapban sokat. A csecsemősnővér azt ajánlotta hogy szoptatás előtt készítsek oda magam mellé 1 nagy pohár löttyöt,és még szoptatok azt igyam meg. Így a 4 dl lecsúszik 1 alkalommal. Naponta ez 7x4= tehát majdnem 3 liter. + még a leves és a reggeli kávé,így már elég :)

2 hetes kisfiú anyucija

2012. júl. 14. 19:33
 2/6 anonim ***** válasza:

Az, hogy mennyit iszol, nem függ össze a tejtermeléssel. Amúgy a másfél liter nem is olyan rossz, főleg, hogy ha hozzávesszük a tejeskávét és a levest is, akkor megvan az ajánlott két liter. Én van, hogy egy nap két pohár vizet iszom meg két pohár gyümölcslevet, aztán ennyi (a pohár három decis, tehát még a másfél litert sem éri el). Viszont ha sok gyümit eszel még emellé, akkor az abban lévő folyadék is számít, főleg ha az mondjuk egy jó kis dinnye!

Ne dőlj be mindennek, amit a védőnő mond!

Szép babavárást!

21 h km

2012. júl. 14. 19:35
 3/6 anonim ***** válasza:

Szerintem nem attól lesz tejed szülés után, hogy most sokat iszol!!

Azt én is olvastam, hogy 2litert legalább kell inni, de szoptatás alatt, nem előtte!

Nem tudom, hogy mit ijesztget ilyenekkel a védőnőd?!

Semmi baj nincs azzal a 1,5 literrel most!

Én is hasonlóan csinálom egyébként, mint Te!

Van itthon 1,5literes szénsavmentes ásványvíz, és azt elkortyolgatom egész nap. Van amikor többet a meleg miatt!

De az is segít, ha nem vagy szomjas,akkor is mindig kortyolsz belőle, odafigyelsz rá és akkor lemegy az a 1,5-2 liter!!

Ne aggódj, hogy nem lesz tejed, ilyenekre nem is szabad gondolni!! :)

Boldog babavárást! :)

34hkm

2012. júl. 14. 19:38
 4/6 A kérdező kommentje:
Nem azt mondta a védőnőm,hogy most okoz gondot,lehet rosszul fogalmaztam.Csak ha most nem tudom magam rászoktatni,baba mellett még kevésbé fogok majd odafigyelni rá.Amúgy azt mondta próbáljak meg ebéd utánig 1,5 L meginni,aztán estig még 1L.Hát az tuti nem fog menni :S
2012. júl. 14. 20:12
 5/6 anonim ***** válasza:
Én kb 3 litert naponta de én mindig sokat iszok :) télen is!
2012. júl. 14. 21:06
 6/6 anonim ***** válasza:
Szerintem kevés amit iszol, bár én viszonylag sokat iszom. 3-4 l iszok, leves meg ilyenek nélkül. De ez nekem jól esik. Ha nem esik jól, akkor meg nem is szabad többet innod mint 1,5 l, mert attól rosszul is lehetsz. Egyébként én fokozatosan szoktattam magam rá, de muszáj volt az alacsony vérnyomásom miatt.
2012. júl. 14. 22:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!