Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nem lesz baj, ha 5 napja 1...

Nem lesz baj, ha 5 napja 1 korty folyadékot sem hajlandó meginni 7 hónapos babám a tápszeren kívül?

Figyelt kérdés
Kezdek aggódni, kilöki a nyelvével a vizet, akár cumisüvegből akár pohárból adom. Csak 2* kap tápszert, reggel + este, napközben meg szilárd ételeket, bár elég hígra csinálom őket. Széklete van minden nap, normálisnak tűnik. Nem lesz ebből baj??
2010. febr. 3. 08:03
 1/5 anonim ***** válasza:

Szerintem ez nem jó.Folyadékra szüksége van.

Próbálkozz teával, vagy vannak bébi italok hátha.

2010. febr. 3. 08:06
 2/5 A kérdező kommentje:
A gyerekorvosunk azt mondta, ha nem akarja meginni a vizet, akkor nem szomjas, ne agyjak neki teát, max. gyümilevet, de azt is csak néha, ne szomjoltásra, hanem vitamin fedezésére. De egyszerűen utálja a vizet, ha megérzi az ízét már fintorog. Most facsarok neki frissen almát, de nem ihatja mindig ezt ha szomjas. Van más is akinek nem issza a vizet a babája?
2010. febr. 3. 08:37
 3/5 anonim ***** válasza:

Nem igazán normális dolog ez. Gyümilevet nem ihat mindig mert sok savat csinál. Én azt tudom javasolni, hogy "verd át". Napközben csinálj neki tápszert, de úgy hogy 1deci vízhez csak két kanál tápit adj! Majd 1-2nap után már csak egyet. Ez azért jó, mert ő azt hiszi tápszert kap, de a folyadék is meglesz amire szüksége van. Később próbálkozhatsz a sima vízzel is. Nálunk ez bevált!

A teát is nem javaslom, mert semmitápláló sincs benne,nem egészséges és még csak nem is oltja a szomjat.

2010. febr. 3. 08:52
 4/5 anonim ***** válasza:
Szia,ez jó,amit az előző válaszoló írt.Ki fogom próbálni,mert az én babám sem fogad el semmit a cicin és a tápszeren kívül folyékony formában.Annyi a különbség,hogy nekem még szopizik 30-40 ml-t alkalmanként napközben és az pont szomjoltásra elég.Szóval reggel-este szopik,ill. tápi, utána három pépes kaja,ami után szopik még egy picit.Én is gyümilevet szoktam facsarni neki és kiskanállal kínálom,mert cumiból a tápszeren kívül semmit nem fogad el.
2010. febr. 3. 20:11
 5/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm 8:52-esnek a tippet! Még nem tudtam kipróbálni (tegnap facsart almalevet ivott), de ma mindenképpen megpróbáljuk. Örülök, hogy másnak is segítettünk ezzel a kérdéssel:-)

Üdv! Szép napot mindenkinek!

Brigi

2010. febr. 4. 07:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!