Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Szerintetek velem van a baj?...

Szerintetek velem van a baj? Teljesen el vagyok keseredve.

Figyelt kérdés
A tortenet a kovetkezo: nem vagyunk hazasok,de nagyon szeretjuk egymast immaron 5 eve,igy gondoltuk a kapcsolatunkba mar belefer egy baba. Sikerult is nagyon hamar teherbe esnem,mindketten boldogok voltunk. Amikor kiderult,hogy kisfiu,gondolhatjatok a parom mennyire repesett az oromtol,ahogy persze en is. Ez igy is ment sokaig,en legszivesebben az elejetok vasaroltam volna mindent,ami megtetszett,de o nem. Meg is ertettem az allaspontjat,igy nem eroltettem,gondoltam raerunk meg. Eddig egy kisagyat vettunk es egy matracot,tobb volt a semminel. Rengeteg ruhat kaptunk,de meg nagyon sok a hianyossag. Tegnap megemlitettem neki,hogy most mar ideje lenne vasarolni (30hetes vagyok) es intezni a dolgokat (apasagi),mert kifutunk az idobol lassan. O erre az arcomba nevetett,hogy nekem nem eleg 6 het,hogy kimossam a ruhakat es rendbe tegyem oket (na igen,arra eleg,csak kene egy komod pl.,hogy el is tudjam oket rakosgatni). Kerdezte mire lesz meg szukseg,en elkezdtem sorolni,hogy kesztyu,sapi (szeptemberi baba lesz),kisnadrag,takarok.. Ezert is kirohogott,hogy minek neki sapka,ha 40 fok lesz,meg hogy o ekkora hulyeseget meg nem hallott,hogy kesztyut adjanak egy babara. Elotte mar osszevesztunk a babakocsi kerdesen,mert olyannyira nem vizualis,hogy azt hitte ugy fog kinezni a kocsi,ahogy a kepen ( a babakocsira ra volt teve a hordozo,igy egyben volt lefenykepezve) es nekem tamadt,hogy ez mennyire csunya es mit ertek en ehhez,hulye vagyok hozza... Azt hiszi,hogy minden kocsihoz jar hordozo es nem erti meg,hogy ez marhara nem igy van,sot ugy tunik fogalma sincs a dolgokrol.. Nem is ezen akadtam ki,bar mar itt is le tudtam volna harapni a fejet,hanem azon,hogy azt vagta a fejemhez,hogy en ugy beszelek vele,mintha mar csak azt akarnam,hogy hozza a penzt es maradjon kussban. Kozben ez egyaltalan nem igy van,mindig probalok a kedveben jarni,a kedvenc kajait csinalom neki, aprosagokkal meglepem, oszinten nagyon szeretem, mindig csak bujnek hozza. Viszont egy ideje ugy erzem,hogy ez a terhesseg inkabb eltaszit minket egymastol,ahelyett hogy kozelebb hozna. Mar alig kivancsi ram,fel sem hiv,pedig mindig ebed szunetben csorog,egyaltalan nem mondja,hogy szeret,ugy tunik nem erdeklem. Persze amikor mondom neki,akkor kozli,hogy dehogynem szeret,csak faradt,de hetvegen is ugyanez van.. Mindig menni akar,ez kell neki,az kell neki es en nem szolok,mert megdolgozik a penzert,csak az faj,hogy sosem a babara gondol eloszor.. En szeretnek mar mindent a helyen tudni,mert megnyugtatna,de ugy tunik nem az en akaratom dog ervenyesulni. Na de lenyeg a lenyeg,hogy ha osszekapunk,akkor mindig en kell pitizzek,akkor is,ha nem en vagyok a hibas. O nem kepes bocsanatot kerni.. Anyukam azt mondta,ugyeljek ra,hogy barmennyire osszekapunk,sose hajtsuk haraggal alomra a fejunket. Tegnap viszont ugy gondoltam,hogy kivetelesen varni fogok,hogy mit lep felem. Hat varhattam,mert semmit nem tett es ez olyannyira elgondolkadtott,hogy nem birtam aludni. Persze reggel,hogy ment dolgozni mar adta a puszikat,suttogta hogy szia edesem, sietek,de en nem szoltam semmit. Ez lenne egy kapcsolat? Ugy erzem csak en teszek erte,hogy jobb legyen,hogy en torodok,o meg kenyelmesen eldegel es nem erdeklik az erzeseim. Ha barmi vita van,azt hiszi masnapra megoldodik es elfelejtem. De nem.. Felek,hogy mi lesz a baba szuletese utan. Lehet,hogy csak dulnak bennem a hormonok es tudom,hogy ezt nekunk kene megbeszelnunk,de annyira el vagyok keseredve.. Csak en fujom fel a dolgot? Vagy nektek hogy esne,ha ilyenek lennenek veletek? Sokszor ugy erzem csak en varom a babat,csak nekem fontos,hogy mindene meglegyen..
2012. júl. 14. 05:58
 1/7 A kérdező kommentje:
Kicsit kusza lett es hosszu,elnezest. Amit meg nem irtam bele,hogy honapok ota,ha hazajon,az neki az elso,hogy leul gepezni,ugyet sem vetve ram. Egeszen eddig nem vagyott a haverjaira,amikor en akartam menni a baratnoimmel,az sem tetszett neki,azt mondta faj a szive,ha massal vagyok,mert annyira szerelmes,stb.. De miota terhes vagyok,mindig talal maganak valakit,azt mondja teszem fel 1 ora es jon,ehelyett jon 3 ora mulva.. Apro dolgok,de nekem szarul esnek. Ha dugoba kerul munkabol hazafelejovet,akkor sem hiv fel,hogy ugyan ne aggodjak mar,sot a multkor nem hogy nem hivott,de ahogy beert a varosba egybol valami hulye kocsi alkatreszert ment,en nem tudtam elerni,a legrosszabbra gondoltam. Es azt hiszi egy bocsanattal el lehet az ilyet intezni.. Mar ra sem ismerek.
2012. júl. 14. 06:08
 2/7 anonim ***** válasza:
Jó reggelt! Mikor elolvastam az írásod, mintha az én történetemet olvastam volna vissza. Az én párom is ugyanilyen. Ne keseredj el, a férfiak már csak ilyenek. Hej, ráérünk arra még. Abba nem gondol bele egyik sem, hogy a 30. hét után nem egyszerű a közlekedés, a mozgás, a hajolgatás. Nagyon könnyen elfárad a kismama. Ne hagyd magad, te hordod a kicsit a szíved alatt. Mondhatnám, hogy te vagy az anyukája, mint ahogy ezt sokszor mondtam az én páromnak is, de ő erre azt felelte, hogy ő meg az apukája, így 50-50 % a beleszólás esélye. Nálunk sokszor még az is előfordul, hogy ha leeszi a ruháját a baba, és menni akarunk valahova, nem engedi lecserélni a bodyt, hogy mennyit kell mosni. Vagy ha át akarom pelenkázni a fiamat (7 hónapos), beleszól, hogy még minek, majd ha belekakilt. Szerintem a te párod is kicsit féltékeny a babára, hogy milyen fontos neked a kicsi, és hogy életed párja egy kicsit mellőzve érzi magát, annak ellenére, hogy mindig mindent megadsz neki. Hiába gondolod úgy, hogy elhalmozod minden jóval, benne akkor is ott motoszkál, hogy valaki "beférkőzik" közétek. Ne engedd, hogy uralkodjon feletted, engedd az akaratod érvényesülni. Ne már, hogy egy férfi jobban tudja, hogy milyen babakocsi kell egy kisbabának! (Ezen jól felhúztam magam!) Próbálj meg beszélni vele arról, hogy neked ő továbbra is nagyon fontos, hisz ő a gyermeked apja, életed párja, és ugyanúgy tekintesz rá, mint eddig. Majd, ha megszületik a kicsi, akkor biztosan bátrabb leszel, mert a baba érdeke az első. Hidd el, én is így voltam, vagyok. Bocsánat, sajnos mennem kell, mert ébredezik a kisfiam! Sok sikert, majd még visszanézek a kérdéshez! Kitartás, és légy erős!
2012. júl. 14. 06:19
 3/7 anonim ***** válasza:

Szia!

Én a helyedbe leülnék és megpróbálnék beszélni vele. A hormonok is biztos, hogy közrejátszanak, de ez így nem lesz jó, pláne ha megszületik a kicsi.

De szerintem a férfiak nagy része ilyen, hogy majd megvesszük, ráérünk. Azt is mondhatod, hogy előfordulhat, hogy előbb szülsz és akkor Neki egyedül kell mindent megvenni.

A másik részére nem tudok mit írni, csak hogy mondd el, hogy mit érzel és ez milyen rossz így Neked. Legszebb hónapjaidba nem tudsz felhőtlenül örülni, sajnálom:-(

Kitartást és fel a fejjel!

2012. júl. 14. 08:20
 4/7 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező! Tegnap már írtam egy hasonló kérdésre. Én nagyon el vagyok keseredve. Nálunk is hasonló volt a helyzet,az utóbbi időben elmászkált mindíg csak egy órára amiből 4lett. Én nem is foglalkoztam vele, azt gondoltam a jóidő megbolondítja. Sokat netezett ő is. Aztan a sorozatos viták után hülyének beállítva és mindíg én jövök ki rosszul a dolgokból. Ezek már talán jelek voltak így jobban meggondolva. Nemtudom. Elolvastam a levelezését amit a legjobb barátnőmmel folytatott. Hát megbeszélték hogy en ilyen meg olyan vagyok és mivel nekem fáj a szex a méhszájam miatt,majd ők összedugják a régi lakásban amilyük van,meg orálisan kielégítik egymást. Ez pár napja volt. Azóta rengeteget sírtam. Nemtudom hogy állunk. 3.picimet várom 37hetes.. Azt mondta ne ide jöjjek a kórházból,a gyerekekről lemond. Én várok. Most sincs itt,sőt tegnap sem volt. És várhatoan nem is lesz. Tehát a lényeg: NEKTEK TALÁN MÉG NEM KÉSŐ! MEGBESZÉLNI!EGY PÁR AJTÓCSAPKODÁST MEGÉR!Talan én későn kapcsoltam
2012. júl. 14. 09:22
 5/7 anonim ***** válasza:

Én is tettem fel egy hasonló kérést nemrég,nálunk is hasonló a helyzet.Teljesen megváltozott a kapcsolatunk mióta babát várok.Nagyban betudom a hormonoknak,mert azért valljuk be én sem vagyok "normális" azóta,de ez a ráérősség nagyon kiakaszt engem is.31 hetes vagyok és az elejétől fogva úgy érzem,nem várja meg a babó a kiírt időpontot,hanem előbb meglesz.Ezért én így is készülök.Nekünk is hátravan még az apasági,de én már úgy vagyok vele,hogy nem fogok könyörögni,nem lesz az ő nevén a gyerek és akkor majd gondolkodhat.Lehet gonoszság,de ha "elkésünk"ilyenekkel talán elgondolkodik...

Kedves 4.: nagyon rossz volt olvasni,hogy ennyire eltávolodtatok.Kicsit elgondolkodtam én is ezen most.Az én páromnak is ha hazajön az az első,hogy menni valahova vagy mással programot csinálni,az eszébe sem jut,hogy esetleg velem,amíg még csak 2-en vagyunk.Nagyon elszomorít ez a dolog.Nálunk is bajok vannak a sexel,nekem is fáj és kellemetlen,ezért nem is kívánom.Én elhiszem, hogy a pasik ettől kivannak,de nem tudom miért nem lehet egy kicsit megérteni minket is.

Borzasztó,de néha úgy gondolom korai volt még babát vállalni,emellett mindennél jobban szeretem ezt a picit a pociban.Én abban reménykedem,hogy ha majd a kezében tartja minden megváltozik.Tudom,a férfiaknak nehéz átélni a terhességet.Tudják,hogy baba lesz,de igazából akkor tudatosul bennük minden,mikor meglátják.

Kérdező,és mindenki más! Kitartást kívánok nektek,és remélem ebből a 9 hónapból majd csak a jó emlékek maradnak meg nekünk! Már nincs sok hátra,ezt már fél lábon is kibírjuk és a kis csöppség mindent elfeledtet!

31hkm

2012. júl. 14. 10:26
 6/7 anonim ***** válasza:

Érdekes a párod...

Nem veled van a baj!!! Szeptemberi a mi lányunk is. És neki is volt kis sapkája. Azért kell, hogy ne fázzon meg! Mert szeptemberben is van ám hideg!!! Kesztyű azért, hogy ne karmolja össze magát.

Állj a sarkadra, és mondd meg, hogy ekkor meg ekkor menjetek el bevásárolni együtt! Ha máshogy nem megy... :)

2012. júl. 14. 18:35
 7/7 anonim ***** válasza:
Szia. Szerintem csak beparázott a párod, hiszen nemsokára apa lesz. Én örülnék a helyedben annak hogy bele akar szólni hogy milyen babakocsit vegyetek. Az én páromat sajnos nem igazán érdekli és úgy van vele hogy ad rá pénzt de neki mindegy mi milyen lesz. A férfiak amúgy nem értik ezt a dolgot, hogy a baba nem menetrend szerint érkezik, mint a busz, hanem előbb is jöhet. Szerintem kérdezd meg mindig mindenről a véleményét, hogy mikor szeretne elmenni megcsináltatni az apaságit, milyen babakocsi tetszene neki stb. Azt viszont nagyon jól tetted hogy megvártad hogy ő hogy közelít feléd ha te nem kérsz bocsánatot (pláne hogy nemis a te hibád volt). Megcsinálhatnád amúgy te is vele hogy elmész barátnőkkel valahova és nem hívod fel, ő meg hazaér az üres lakásba, éss biztosan hívni fog merre vagy kivel vagy. Akár a telefonodat is kikapcsolhatod és mondhatod hogy nem volt térerő. Persze ne húzd sok ideig csak hogy egy kicsit aggódjon ő is érted. Akkor majd talán megérti milyen érzés neked mikor ő csinálja ezt. Remélem rendbe jönnek a dolgaitok. Boldog babavárást! 30hkm
2012. júl. 14. 19:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!