Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mit tehetnék? Egy hetem van...

Mit tehetnék? Egy hetem van hátra, de a méhszáj még teljesen zárt! Nagyon el vagyok keseredve, hogy nehéz szülés lesz! Mit csináljak, hogy elkezdjek tágulni? Mik a tapasztalatok?

Figyelt kérdés
2009. aug. 31. 08:27
 1/5 anonim ***** válasza:

Szia én még a terminusom napján is tök zárt voltam, 3 nappal később pedig már 2 ujjra voltam nyitva, aznap indult be a szülés a vizsgálattól. Szóval ez nem jelent semmit, ne aggódj!

minen jót!!

2009. aug. 31. 08:33
 2/5 anonim ***** válasza:

Vajúdáskor kell tágulni, nem előtte hónapokkal, hetekkel, napokkal.

Akkor bőven elég.

Nekem a szülésem a 40. héten magzatvíz elfolyással kezdődött, a kórházba érve megvizsgáltak és mondták, hogy teljesen zárt a méhszáj, még fájásaim sem voltak egyébként, csak keményedések. A burokrepedés és az első fájás között három óra telt el, akkor viszont jöttek szépen, gyorsan egymás után, három percesekkel indítottam, egy óra múlva már két percesek voltak, az utolsó órában szinte végig görcsöltem, alig volt 20 mp szünet két fájás között. Olyan erősek voltak, hogy nem is mérték. Összesen így három órát vajúdtam és kezdhettem tolni, gátmetszés nélkül szültem meg a 4 kg-os fiamat, aki első baba.

Egyébként ki mondta neked azt, hogy terhesség alatt el kell kezdenie nyílni a méhszájnak, különben nehéz szülés lesz? A dokik mondanak ilyet? Vagy a kismamák egymásnak?

Bocsi, csak azért kérdezem, mert észrevettem, hogy hetente több utolsó heteit töltő kismama is emiatt aggódik, hogy nem nyílik előre a méhszáj és biztosan túlhord majd, vagy nehéz szülés, császár lesz és ez nekem furcsa, mert nekem mindig mindegyik doki azt mondta, hogy az a jó, ha terhesség alatt zárt vagyok és a fájások nyitnak csak vajúdáskor, állítólag ez az optimális.

2009. aug. 31. 08:34
 3/5 anonim ***** válasza:

elmesélem az én történetem. szülés előtt 2 nappal voltam dokinál, teljesen zárt voltam.

aztán a szülés napján délelőtt vásárolgatni voltam, buszoztam villamosozta, de nem volt fárasztó. hazaértem 2 körül , ebédeltem. lefeküdtem pihizni. és elkezdtem keményedni. ó mondom minden rendben , pihenek, és sűrűbben éreztem, nem fájt különben.

elkezdtem mérni, 20 percesek voltak. 4 után megérkezett a párom , akkor 15 percesek voltak. lezuhanyoztam, feltettem a laptopra egy két filmet, mert azt olvastam, hogy sokat valjúdnak a nők.

10 percesek jöttek, de ez sem fájt. bementünk a kórházba, de tök úgy érzetem , hogy ez csak jósló, de azért mentem, mert mi van ha nem?!

mire beértünk 6 percesek lettek. megvizsgált a doki és 2 ujjnyira voltam tág.

beküldött a szobába, hogy öltözzek át , mert feltesznek a babaszívvizagálóra. megint megnézett, 3 percesek voltak, na ezek már fájtak. és egyre jobban kezdett fájni, innentől 20 perc múlva már kinn volt a kisfiam. rohadtul fájt, de megérte.

aztán a saját lábamon mentem be a kórterembe.

málnalevél tea elvileg jó a tágulásra, én is ittam, de nem tudom, hogy közrejátszott - e valamiben.

könnyű szülést, jó babázást.

2009. aug. 31. 09:29
 4/5 anonim ***** válasza:

Ne aggódj ezen tényleg! Nekem első babám volt, aznap mikor született még délután nstn voltma meg uh n és 3000es teljesen zárt méhszájam volt és az nst sose mutatott még csak jóslókat sem.

Ahhoz képest aznap éjjel elindult a fiam és mindössze 5 óra alatt simán megszületett!!! Mikor a kórházba beértünk már 4 ujjnyi voltam.

Barátnőm viszont már 31 hetesen 2100 as méhszájjal "rendelkezett" és 2200 al indultak el a fájásai, mégis 10 órát vajúdott.

Én is ittam amúgy a málnalevél teát 34.héttől napi 2-3 csészével, nincs összehasonlitási alapom milyen lett volna nélküle de igy jól alakult!!!

Szép, könnyű szülést neked!

2009. aug. 31. 10:05
 5/5 anonim ***** válasza:

Tényleg ne aggódj azon, hogy még teljesen zárt vagy. Vannak homeos bogyók, és málnalevél tea, ami állítólag könnyíti a tágulást. Benne van a pakliban hogy ezektől sem tágulsz, de hinni kell benne.

Nekem sajnos egyik sem segített. 40 hetesen 3000 volt a méhszájam, betöltött 42 hetesen pedig 3111.

2009. aug. 31. 10:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!