Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Terhesség mellett suli? Lehet...

Terhesség mellett suli? Lehet ezt valahogy? Azt mondta a tanárom, hogy a törvény tiltja, hogy terhesen járjak suiba.

Figyelt kérdés
:/

2012. júl. 11. 21:09
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:

Ezt találtam:

[link]

2012. júl. 11. 21:48
 12/34 anonim ***** válasza:

Az OKM Közoktatási Főosztályára is több hír jut el terhes diákokról. „A megkeresések azt jelzik, hogy a tanulótársak körében szokatlan állapot viszonylag hamar természetessé válik, a terhes tanulótárs jelenléte általában nem hátráltatja az tanulmányi munkát. A helyzet elfogadó értelmezésében fontos szerepe van a terhességgel kapcsolatos iskolai, biológiai, egészségnevelési tantervi ismereteknek, a széleskörű egészségügyi propagandának, és a nevelő-hatás szempontjából alig kontrollált tömegkommunikációnak.”

Azt is hozzátették, hogy a terhes tanulókat szüleik igyekeznek minél előbb kivonni az iskolába járás kötelezettsége alól, amihez általában az intézményvezetőktől érdemi segítséget kapnak. A közoktatásról szóló 1993. évi LXXIX. törvény nem tartalmaz terhes tanulókkal kapcsolatos iskolai feladatokat. Azonban biztosítékokat teremtett ahhoz, hogy a tanköteles korú terhes tanulók lemaradásaikat egészségi állapotuknak, családi környezetüknek megfelelő módon pótolhassák; tanulmányaik eredményes folytatásához, lemaradásuk felszámolásához az iskolától segítséget kapjanak. Felmenthetik a kötelező tanórai foglalkozásokon való részvétel alól, magántanulói jogviszonyt létesíthet vagy tanulói jogviszonyát szüneteltetheti.

2012. júl. 11. 21:49
 13/34 A kérdező kommentje:
Igen azokat elfelejtettem írni, hogy szakközépiskolába járok és 18 éves vagyok. Most akkor mit tudok tenni, hogy nem engedi nekem a sulit? Kihez fordulhatok aki segíthet? Mert ha a törvény engedi akkor természetesen akarok menni. Most 9 hetes vagyok, Februárban fogok valamikor szülni, még nem tudom pontosan, hogy mikor. De szülés után ugyanúgy mennék suliba, megoldanám valahogy.
2012. júl. 11. 22:22
 14/34 anonim ***** válasza:
Beviszed a törvényt, és megmondod, hogy szeretnél járni. Ha nem megy bele, akkor a fenntartóhoz kell fordulnod jogorvoslatért. De bele kell mennie, mert megbüntetik az iskolát.
2012. júl. 11. 22:25
 15/34 anonim ***** válasza:
Nem csak veszélyeztetettként lehetsz magántanuló, írj egy kérvényt az igazgatónak, elég annyi hogy félted babád és saját testi épségét, így kéred a magántanulói státuszt, tuti hogy megadja, (első voltam)
2012. júl. 11. 22:29
 16/34 A kérdező kommentje:
Rendben, azt fogom tenni. Nagyon köszönöm a sok segítséget! :)
2012. júl. 11. 22:45
 17/34 anonim ***** válasza:
18 felett nem lehet magántanuló.Ha nagykorú vagy csakis úgy tudod megoldani,hogy leigazolod orvos által minden napodat,és ha 250óra hiányzás felett vagy,mindenből osztályozó vizsgát teszel és úgy kapod meg az éveidet,úgy mehetsz okj-re is.Amennyiben 30igazolatlanod van,kirúgnak.Ha valahogyan tudsz elég jegyet szerezni,és 250alatt maradsz,nem kell semmit tenni,mert a jegyeid alapján kiállítanak jegyzőkönyvet arról,hogy volt osztályozód.Ha nincs jegyed,akkor 250 alatt is osztályozó.Ez tuti így van,mert én is 21vagyok már,szakkpzésre járok,októberbe születik a pici és van egy évem még suliba.Én oktatási hivatallal beszéltem,ők mondták hogy ha le tudom igazolni és persze a gyakorlat meg van,ha kell az okj-hez,akkor nem rúghatnak ki.
2012. júl. 12. 06:25
 18/34 anonim ***** válasza:
Ja és igen,igyis magántanuló lennél,de mégsem.Mert ha magán vagy,nem kell igazolni,agy meg igen.Igy lehet ezt kiküszöbölni.
2012. júl. 12. 06:27
 19/34 anonim ***** válasza:
Ha a törvény engedi,akkor ne hagyd maagad. Kinyomtatod az ide vonatkozó eészt és az orra alá teszed az igazgatónak. Kérdés,hogy nem fognak-e aládtenni a suliban ezért (tanárok).Mennyi idő múlva szeretnél visszamenni a suliba?Mert az azért nem olyan egyszerű. Egy baba 3 óránként,vagy még sűrűbben szopizik,fáj a hasa,te sem leszel túl jól az első néhány hétben,stb,stb. (tudom,van a tinimamaik sorozat,ami más képet fest,de az irreális és a rendszerük is más)
2012. júl. 12. 07:29
 20/34 A kérdező kommentje:
A lehető leghamarabb mennék vissza 2-3 hét után. Gyorsan végzek a suliban 5-6 óra alatt. Annyit a pici kibír nélkülem, tapasztalt ember vigyázna rá. 3 hónapról lenne csak szó így. Ma próbálkozok átiratkozni egy másik suliba mert ha oda visszaerőszakolnám magam akkor biztos mindig keresztbe tennének nekem a tanárok.
2012. júl. 12. 08:47
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!