Árthatok a babának?
10hkm vagyok és észre vettem hogy rettentő magas a vérnyomásom. Ettől lehet baja kicsinek ?
Azt olvastam h deformálódhtanak testrészei...vagy beteg is lehet igaz ez ?! Mit tudtok erről.. ='(
Krónikus magas vérnyomás – Amennyiben a magas vérnyomás a terhesség 20. hete előtt jelentkezik, vagy a szülést követően 12 héttel később is tart, krónikus magas vérnyomásról beszélünk. A nők nagy része először a terhességi ellenőrzésen szerez tudomást a betegségéről.
A magas vérnyomás a terhesség során számtalan rizikófaktort hordoz magában. Ezek közül a leggyakoribbak:
A placenta alacsonyabb vérellátottsága – Mindez csökkenti a magzat oxigén és tápanyagellátottságát, lassítja a fejlődési folyamatokat és növeli az alacsony születési súly kockázatát.
Méhlepény leválás – Ilyenkor a méhlepény idő előtt leválik a méhről, ez megfoszthatja a magzatot a szükséges oxigéntől és tápanyagoktól, az anyánál pedig súlyos vérzést okozhat.
Koraszülés – Előfordulhat, hogy a szülés idő előtti megindítása szükséges az életveszélyes komplikációk elkerülése érdekében.
Szív-és érrendszeri megbetegedés – Azok a nők, akiknél preeclampsia fejlődik ki - leggyakrabban a terhesség 20. hete körül fellépő magas vérnyomás (magasabb mint 140/90) és fehérjevizelés (több mint 300mg/24óra) – a későbbiekben is a szív-és érrendszeri betegségek nagyobb kockázatának vannak kitéve, annak ellenére, hogy szülés után normalizálódik a vérnyomásuk.
130 körül lehet. mindig is nagy volt a vérnyomásom amit eddig nem kezeltek..
eddig nem is nagyon tudtam h van eza babaa.. csak nemrég lett pozitiv doki is pénteken lát csak először mert azthittük elmaradt a mensi mint szokottt 1-2 hónappra..
Köszönöm .
A befekvés lenne szerintem a legjobb .
De majd kiderül remélem nincs baja a kicsinek =(
Pénteken jutok el orvoshoz remélem ha megvizsgálja nem lesz
semmi baja sem a picinek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!