Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Egy gyereknek bármit el lehet...

Egy gyereknek bármit el lehet nézni mert gyerek?! Szerintetek is alaptalanul húzom fel magamat?!

Figyelt kérdés

Nagyon mérges tudok lenni párom unokahugára aki 7 éves, pedig valszeg a szülőkre kéne de nem tudok mit tenni rohadtul idegesít a gyerek. Hogy miért?

Mert állandoan jön, kérve kéretlen a nyakába ugrik, ráköhög az emberre és aztán elkapom az aktuális betegségét -pl. rota vírus, ő lazán túl van rajta, én pedig fél nap korház menetrendszerűen abbbahagyhatatlan hányás és hasmenés miatt. Most lassan 12 hetes vagyok, és neki éppen fül gyulladása van, torokfájása, nahát, nekem is kijött. -hétvégén voltunk náluk ezt azt ünnepelni.

Alapvetően egy aranyos értelmes kislány ami tetszik, de mellette erőszakos és állandóan szerepel, nézni KELL hogy milyen ügyes -amit produkál-, el KELL viselni hogy úgy beszél olykor a szülőkkel ahogy és nézni KELL evés közben hogy finnyás. Van egy pici kutyánk aki nem viseli el ha bas_tatják -nem gyerkbarát goldenretriver típus- és abszolut s_art rá hogy mondom neki ne csesztesse mert látom a kutyán hogy már elég neki, szétdurran a feje mindjárt. Ezt amúgy alapból nem értem a szülőknél... van egy pici ygerekük, szembejönnek az utcán, és levan tojva hogy az a kutyás esetleg nem akarja simogattatni az ebét agyerkkel mert az valamiert nem kultiválja a kicsiket. A szülő azon van hogy BÁRMILYEN módon örömet szerezzen a kölkének. Mert az úgyis "csak egy kutya" ami szembe jön és többed értékű dolog hogy az eb mit gondol a kisgyerek "támadásról" lényeg hogy a szülő pillanatnyilag örömöt okozzon csemetéjének. Amúgy nem lenne gond h simizni aakarják ha a kutya is benne lenne, mert az elöző kutyánkkal nem volt ilyen probléma. De ő nem ilyen. Megyünk az utcán és már zsigerből az jut eszembe hogy na, megint egy taplo gondolkozni keptelen önző anyuuka/apuka aki majd megse kérdezi hogy "nem baj?" vagy valami hanem meglátnak minket és rögtön ráelereszti a kölkét a kutyára. Miért nekem kell kelletlenül nemet mondani? EGy pitnbult miért nem akarnak megsimogatni? JA hogy a csivava csak cuki lehet....a 7 éves hug is azt hitte hogy elemes játék kutya. A szülőknek meg a fenti pelda alapján mindegy. Csak amikor vicsorít a kutya meg lassan jön az ujj megharapás / leharapás az már nem fasza. Igaz??

Lényeg hogy azt érzem, felnőttként alá vagyok rendelve egy kölyök óhajának sohalyának akaratlanul és ez k-rvára nem tetszik és nem érzem normálisnak. El kéne viselnem a "szeszélyeit, mert még gyerek"?

Mi nem voltunk ilyenek... nem nyávogtunk nem bas.ztattuk a felnőtteket, és szószerint bármit megettünk a pacaltól a borsófőzeléken át...

Most meg olyan gyerekkultusz van sógoréknál, hogy 12 hetesen azon tűnődőm, hogy esetleg a nyalofaló unokahug elkap valami komolyabb betegséget amit majd megkapok -mert naná hogy rá kell köhögnie mindenkire, mindenkinek a nyakába ugrania egy árva szülői szó nélkül. És ez "természetes" lesz nekem meg legyinteni kellene hogy sebaj, kiheverem párhónaposan a rotavírust, vagy bármilyen aktuális fertöző betegségét, bőven belefér egy terhességbe hogy bármit bármikor elkaphatunk.Hozzáteszem hogy itt élünk Budapest közepén és a legnagyobb influenza járvány közepén sincs semmi bajom de amikor hozzájuk megyünk és találkozunk tuti van valami utána. Hát elegem van ebből.

Párom szerint felfújom és túlsokat panaszkodok a gyerekre neki. Mi a fenét csináljak ezzel az egésszel??? Tényleg szerintetek csak felfújom és el kéne néznem ezeket a dolgokat? -jó a táplálkozás részét hagyjuk ki. Erre azért vagyok érzékeny valszeg mert nálunk gyerekkoromban mindig kevés volt az étel és ezért igencsak megbecsültük.

2012. júl. 10. 02:14
1 2 3 4 5 6 7
 41/63 anonim ***** válasza:
63%
Jááááj!!! Remélem azért ezt sokan fogjátok olvasni!! Sztori: Zsúfolt buszon anyuka ül, ölében 4 éves gyerekkel, aki ütemesen rugdossa a velük szemben ülő, botját szorongató idős néni térdét. Mivel látványosan föl van dagadva a térde, ez biztos nem kellemes neki, de az anyuka nem szól a büdös kölyökre, aki persze a többi utas legnagyobb örömére trágár nótát ordibál, hogy tuti mindenki hallja. Szerencsésebbek a következő megállóban lemenekülnek, és gyalog mennek inkább, úgyse messze van az a 2 megálló, amit utaznának. A néni végül KEDVESEN megkéri a dedet, ne rugdossa már a fájós lábát, mert neki ez nagyon nagyon rossz. Addig kussoló anyuka nekiáll ordítani a nénivel, hogy mit képzel vén ku.vája, hogy mert a gyerekére rászólni, fogja be a pofáját, mert ők mindent megengednek a gyereknek, hogy ne sérüljön a lelki világa. A buszon néma csend, majd egy ott álló punk srác kiveszi a szájából a rágót, és anyuci hajába nyomja, alaposan beletekerve. Meglepett nézésre kajánul az arcába vigyorog: "engem is így neveltek a szüleim!" Első meglátásom: teljesen mindegy, hányadik hétben van egy kismama, egy rotavírus, de bármilyen hasmenős téma beindíthatja a szülést, koraszülést, 24 hét alatt a vetélést. Az anya immunrendszere legyöngül, hogy a szervezete ne dobja ki a benne fejlődő magzatot, így fokozottan ügyelniük kell a saját egészségükre! A gyerekeimet(4 van) pici koruktól arra tanítom, hogy ne köhögjön/ tüsszögjön más arcába, mert undorítónak találom, nem tudom, mit szólna a kérdező rokona, ha őt vagy a kölkét egy velős turhással letüsszenteném/ leköhögném. K.b. nagykéssel ugrana a torkomnak, de ha nincs, akkor a tíz körmével... A gyerekeimet arra tanítom, hogy NE menjenek oda idegen kutyához,épp azért, mert nem szeretném, ha a szerencsétlen kutya bekattanna 3 idegen kölyök támadásától. Általában beválik hogy "itt megállunk, és innen nézhetjük, oké??" A kutyások 99%-a nagyon hálásan mosolyog ezért, 1% megengedi, hogy a kölkök megsimizzék a kutyát, persze egyesével, de azt is "csak kicsit, hogy ne ijedjen meg!" vezényszavammal kísérve. A gyerek nem azért születik, hogy kinyaljuk ezres fordulattal a seggét, hanem hogy átadjuk neki a saját értékrendünket, tapasztalatainkat, és megtanítsuk arra, hogyan álljon helyt a világban, hogyan védje meg magát, és hogyan dolgozzon meg a sikerért. A gyerekeim nem finnyásak, ha valamit nem evett meg, később másként készítettem el, más körettel tálaltam, és megette a kaját. Soha nem fordult elő vendégségben sem, hogy külön kellett volna főzni nekik, mert csak 3 félét esznek meg! épp most érkeztünk haza nyaralásból, és a gyógypedagógus keresztanyám felhívott, és agyon dicsérte az értelmes, jól nevelt gyerekeimet, és ezzel zárt: "kislányom, büszke lehetsz magadra, mert nagyon jó nevelést kaptak, ez mind a te érdemed!" sok szülő nem is alkalmas arra , hogy gyereke legyen, mert gőze sincs, mi a frászt fog csinálni majd bizonyos helyzetekben, a gyerek bizonyos korában. Szívesen elbeszélgetnék a kérdést kiíró rokon szülőkkel, mert hamarosan nagy problémák elé néznek, és most még meg lehetne ezeket előzni!
2012. júl. 15. 10:38
 42/63 anonim ***** válasza:
arról végig nem esik szó, h ha fél a betegségektől, minek megy a sógorékhoz, vagy ők zárják karanténba a gyermeket a saját otthonában? ráadásul a sztorid kedves utolsó tuti nem igaz, ilyen hülye szülő nincs, ez azért egy elég eltúlzott vmi, ami a gyermekellenes em, berek kicsi szívét megmelengeti, ha elolvassák.
2012. júl. 16. 00:12
 43/63 anonim ***** válasza:
na meg ugye te is kihagytad a lényeget, hogy azért szülünk, hogy ugye szeressük is azt a gyermeket ne csak tanítgassuk!!!! Meg ugye, ha értékrendről beszélünk akkor oda kellene figyelni a trágár beszédstílus használatának mellőzésére is!(gondolok itt. "KÖLÖK", "SEGGNYALÁS")
2012. júl. 16. 00:18
 44/63 anonim ***** válasza:
Az a baj, hogy ez egy olyan téma, amit nem lehet ennyire kisarkítan. Ebben a témában léteznek azért kellemesebb árnyalatok is. Lehet egy gyermeket úgy is kényeztetni, meg szeretgetni, hogy közben a sok beszélgetéssel helyes útra tereled. Azért azt legyetek szívesek feltételezzük már, hogy létezik olyan szülő is, aki igen kicsit esetleg engedékenyebb az átlagnál, de ennek ellenért jólnevelt és kiegyensúlyozott a gyermeke,mert közben szereti és tereli.
2012. júl. 16. 00:21
 45/63 anonim ***** válasza:
15%
És egyáltalán bárki, hogy merészel ilyet kiejteni a száján, hogy sok szülő nem alkalmas a gyereknevelésre. Ez borzasztó!!!!!! Te jó isten én meg veled beszélgetnék el szívesen! Bár nem, mégsem, mert csak felhúznám magam rajta! Sztem csak az nem alkalmas a gyermeknevelésre, aki nem szívből teszi azt és nem szereti a gyermekét, a többi kiforrja magát! Mert hidd el a gyermeknek kell a sok sallang de semmit nem ér szeretet nélkül. Szóval nem kell a szuperanyát játszani senkinek és megítélni másokat. Hibázni lehet bárkinek, de ha szereti a gyermekét és ezt ki is tudja mutatni, akkor igenis alkalmas a gyermeknevelésre!
2012. júl. 16. 00:28
 46/63 anonim ***** válasza:
100%

Hát... pedig én is ismerek olyat aki alkalmatlan szülőnek! Bizony nagyon csúnya dolog ilyet mondani, de sajnos ez az igazság.

Off: Mellesleg hol trágár beszéd a KÖLÖK meg a SEGGNYALÁS???

Ne túlozzunk már ennyire....

2012. júl. 16. 08:44
 47/63 anonim ***** válasza:
100%

Kedves 41-es! Köszönöm! Olyan jó, hogy van aki úgy gondolja mint én, hogy igen is vannak gyereknevelésre alkalmatlan szülők!!!

Mellesleg egyetértek abban, hogy a kölök (és amiket én írtam: idióta, észlény, stb) EGYÁLTALÁN NEM TRÁGÁR SZAVAK, jó, a seggnyalás szóból talán a segg, de ha valaki fellapozza a magyar szólások és közmondások szótárát, akkor rengeteg ilyet talál ezzel a szóval és nem mostani szólások, hanem régiek, tehát mondjuk száz évesnél öregebbek, vagy is a magyar nyelv részét képezik, mint vulgáris szókészlet, nem pedig trágár szó.

Mellesleg aki ezekre azt mondja, hogy trágár szó, akkor arra kíváncsi lennék, hogy hogyan beszél a minden napokban, amikor mondjuk olyan szituációba kerül, hogy felforr az agyvize tőle! Egyébként pedig, lehet, hogy a 4 gyerekes anyuka itt azt írja, hogy seggnyalás, de valószínűleg a csemetéivel nem így beszél.

Amúgy meg rengeteg olyan szülő van, amilyet a kedves 41-es leírt, akik LESZARJÁK a gyerekeiket, hogy mit csinálnak, mert nekik ez kényelmesebb. Egyszerűen LUSTÁK gyereket nevelni, mert nem akarnak energiát fecsérelni arra, hogy megmagyarázzák a porontyaiknak, hogy miért nem szabad hazudni, vagy köpködni, hanem hagyják, hogy a gyerek olyan neveletlen és elviselhetetlen, elkényesztett kis szörnyeteg legyen, mint a fent említett kis 7 éves. És ha hiszitek, ha nem, egyre több ilyen kis monster van közöttünk. Az ilyenek fogják később irányítani a világot, vagy is ők keresik meg majd a pénzt, ők kötnek majd üzletet, ők gyártanak majd ruhát és legfőképpen ők tartanak majd el minket, ha öregek leszünk... Már ha egyáltalán elvárható ezektől a kis önző dögöktől, hogy gondoljanak majd ránk, ha majd nem tudunk járni, kórházi ellátásra szorulunk, vagy nem látunk. Lehet elgondolkozni.

2012. júl. 16. 09:33
 48/63 dodi1881 válasza:

"És egyáltalán bárki, hogy merészel ilyet kiejteni a száján, hogy sok szülő nem alkalmas a gyereknevelésre. Ez borzasztó!!!!!! "

Sajnos rengeteg szülő van, aki nem alkalmas a gyermek megfelelő nevelésére. Mert szülni bárki tud gyereket (akinek nincs testi vagy lelki problémája ami miatt sajnos nem képes), de nevelni az már más kérdés. Vannak akik egyáltalán nem szülőnek való emberek. Például az én apám sem ilyen. Szeret minket, meg minden, de inkább egy nagy gyerek, és még ma is, ötvenéves fejjel is olyan buta helyzetekbe képes keverni magát, és annyira felelőtlen, hogy na. Ha anya nem nevelt volna minket, aputól szerintem azt csinálhattunk volna, amit akarunk. Azt láttuk volna, hogy nem kell felelősséget vállalni, nem kell tekintettel lenni a másikra, például kérdezés nélkül rágyújtott bárhol. Anya viszont megtanított minket civilizált emberhez méltóan viselkedni, másokra tekintettel lenni. És arra nagyon is jól emlékszem, hogy nálunk ha vendégségbe jött bárki, a vendég volt az első. Tisztelettel kellett bánni a vendéggel. Sosem jutott eszünkbe, hogy a nagynénénk nyakába ugráljunk kérdezés nélkül. Megvártuk míg leül, és ő hív magához minket. Tiszteltük a felnőtteket.

Nem elég "csak" szeretni a gyereket. Következetesen nevelni is kell. Ki, hogy az más kérdés, de nem szabad hagyni, hogy elkanászodjon, mert azután nehéz, ha nem lehetetlen rendes irányba terelni. Ajánlom figyelmébe mindenkinek a Szuperdada című műsort. Nagyon ijesztő példákat vonultat fel, milyen lesz a gyerek, ha a szülők hagyják, hogy a fejükre nőjön, és módszereket mutat be, hogy lehet visszavenni a gyeplőt a gyerek kezéből. A gyerek az első, de ne csináljunk belőle kiskirályt vagy zsarnokot.

2012. júl. 16. 10:59
 49/63 anonim ***** válasza:
Akkor gondolom mivel te sem vagy tökéletes, akkor biztos ezek szerint azt kellene mondani valakinek, hogy nem vagy alkalmas a gyermeknevelésre? Mert akármilyen dícsérő gyógypedagógus néni dícséri a munkád, attól még biztos te is követsz el hibát. Nos akkor neked hogy esne, ha valaki ilyet mondana. Én sem vagyok tökéletes, követek el hibákat és a kérdező rokona is biztos, de attól még igenis alkalmas a gyermeknevelésre mindaz az ember aki képes őszintén szeretni a gyermekét. Főleg, hogy a kérdező azért leírta, hogy alapjában véve normális szülőkről van szó és értelmes jószándékú gyermekről. Lehet hogy van hibája de nem gépeket nevelünk. Más gyermekének a hibáit nehéz annyira tolerálni nyílván, mint a sajátunkét, de akkor meg ha a kérdező megy oda, akkor muszáj tűrnie, ami megjegyzem nekem pl nem okozna gondot mert alapjáraton imádom a gyermekeket és tudok rájuk kedvesen szeretettel hatni.
2012. júl. 16. 11:26
 50/63 anonim ***** válasza:
Tulajdonképpen a kiírt kérdés úgy szólt, hogy egy gyereknek bármit el szabad nézni mert gyerek? Azért nem mindegy, hogy egy másfél vagy egy hét évesről beszélünk. Én a másfél évesemnek is elmondom, hogy ha tüsszent, tegye a szája elé a kezét.Ezt tanulja, ergo nem fog 7 évesen senki arcába köhögni/ tüsszenteni. Továbbra is fenntartom, hogy sajna vannak szülők, akiknek nem kellene gyereket vállalni, és azt is, hogy vannak, akik jól csinálják. De én minden nap úgy fekszem le, hogy végig zongorázom magamban, mit nem csináltam jól, mi volt amit lehetett volna másképp is. A szomszédban 6 gyereket nevelnek, mind illemtudó, jó gyerek, akire soha nem tudnám azt mondani, hogy kis szörnyeteg. A szüleikkel ugyanazokat az elveket valljuk., és ez nem azt jelenit, hogy ne szeretnénk őket. De nem biztos, hogy azzal jót teszek neki, ha az utolsó csepp erőmig azért dolgozom, hogy neki könnyebb legyen. Mert akkor mi lesz, ha meghalok 60 évesen, ő meg 40 évesen kell hogy egyedül megálljon a saját lábán? Anyum úgy nevelt fel, hogy tudjam, meg kell mindenért dolgozni, mert nem számíthatok rá örökké. Sajna két éve el is vesztettem, és ha gyerekként azt élem meg, hogy csak elsírom magam, és anyu mindent megad, most bizony nagyon a béka feneke alatt lennék... Ha pedig szerintetek mindenki olyan jó szülő, akkor sokan miért is adják be a gyerekeiket állami gondozásba, Vagy miért van/ volt tele a híradó olyan esetekkel, mikor a szülők védtelen kisbabákon vezették le a feszültséget?? Lehet, hogy ez nem jut el a védett burkaitokon keresztül? És az sem, mikor a gyerek, aki épp csak 13 éves, a pár évvel idősebb haverjaival kékre-zöldre vert egy idős nénit?? Szerintetek ott ki hibázott?? Miért történt ez meg??? Nem hiszem, hogy a szüleiken kívül mást felelősségre lehet vonni. Az oviban tavaly ősszel volt egy szakember, aki azt mondta, mi szülők alakítunk a legtöbbet a gyerekünkön. Ez így van. Mindenki úgy nevelje, óvja, terelje, vagy kényeztesse a gyerekét,ahogy jól esik, vagy ahogy tetszik, és arassa le a veteményesének gyümölcsét mikor eljön az ideje. hogy ez keserű lesz, vagy épp édes, már nem az én tisztem vagy problémám eldönteni. :)
2012. júl. 16. 12:28
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!