Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Anyukák, kismamák! Véleményekr...

Anyukák, kismamák! Véleményekre lennék kíváncsi, szerintetek ezek a dolgok kellenek? Nem vettem hülyeségeket?

Figyelt kérdés

Olyan nehéz első babásként összeállítani mi az ami tényleg szükséges, és mi az ami már csak a vásárlási szenvedélyünket elégíti ki :)

Szeptember végi lesz a kisfiam :)

babaágy matraccal

2db. gumis lepedő

rácsvédő

1 db. 90x130as takaró

2 garnitúra ágynemű huzat

szoptatós párna

pelenkázó asztal+ pelenkázó feltét

kiskád+ belevaló tartó a babának

3 funkciós babakocsi

fülhőmérő

orrszívó

kisebb textilpelenka 10db.-os csomag

tetra kifogó 2db.

bébiőr

baba takaró 4db.

pihenőszék

Ruhák: Mindet nem tudom felsorolni, elég sok van (nagymamáknak köszönhetően), csak nagyjából

Body ( rövidújjú, hosszúújjú) 25-30 db.

kissapka 3db.

zoknik 5pár

rugdalozó (mindenféle méret, nem csak a legkissebb) 5-6db.

nadrág 5-6db.

kis pólók 5-6db.

hálózsák 2db. (különböző méretű)

babakocsiba vastag nadrág és kabát

Egyenlőre ennyi jut eszembe, bár a végéig még fogok úgy is vásárolni mert nem bírom ki.

Tuti van olyan ami elengedhetetlen és Én nem is gondoltam Rá. Ebben segíthetnétek.

Köszönöm

26+5hkm

2012. júl. 5. 16:13
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:
Én nem tettem (4 gyereket szültem és nevelek) soha egyik gyerekemet se pihenőszékbe, a földön volt játszószőnyeg, oda voltak letéve. Talán ennek köszönhető, hogy erőltetés nélkül, az egyik lányom már nyolc hónaposan állt és lépéseket tett. Kíváncsi volt az Őt körülvevő világra. Tehát szerintem a szék felesleges, az ember úgyis csak akkor tud főzni, takarítani, ha a gyerek alszik. Ha mégis valaki mellette dönt, nos korainak tartom a gyermek gerince miatt a korai székbeültetést. Én 4-6 hónapos koráig is várnék vele.
2012. júl. 5. 19:26
 32/38 A kérdező kommentje:

Csajok!

Mindenkinek köszönöm a válaszokat, nagyon hasznosak voltak. Már csak egy kérdés maradt bennem, a mellszívó :)

A többiről meggyőztetek!

Köszi!

2012. júl. 5. 19:33
 33/38 anonim ***** válasza:

Én az első gyereknél nem vettem. Bent a kórházban volt és most is van elektromos mellszívó. Jól jött ott bent, mert a fiam koraszülött lett és gyengécske volt, nem tudott úgy szopizni, ahogy kellett volna. Meg a kórházban derült ki, hogy befelé forduló mellbimbóm van, ez is nehezítette a kicsinek a szoptatását. Így amikor hazafelé jöttünk a kórházból, első utunk egy szupermarket volt, ahol lehet kapni. Kézit vettem, mert olcsóbb. De rengeteget sírt a fiam éjjelente, mire kifejtem neki a tejet. Meg sok időbe is telt.

Én csak azt tudom tanácsolni, hogy ráérsz a kórházban eldönteni, hogy kell-e, vagy sem. Kinézed a neten vagy valamelyik boltban, hogy milyet szeretnél, ha majd kell és majd apa megveszi.

Viszont ha van 10 vagy 20 ezred rá, akkor nyugodtan vedd meg.

Én a légzésfigyelővel vagyok úgy, hogy dilemmázok. Az elsőnél nem volt gond, de sokszor riadtam fel éjjelente, hogy lélegzik-e? Nem aludtam abban az időben túl sokat...

35hkm

2012. júl. 5. 19:54
 34/38 A kérdező kommentje:
Köszi Neked is a választ :)
2012. júl. 5. 21:09
 35/38 anonim ***** válasza:

Mellszívó: én avent kézit vette a szülés előtt, bár a kórházba ne vittem, azt mondták, amíg be nem indul a tej, addig ne érdemes használni (most fogo vinni a 2. gyerkőcnél). Neke bejött, és kellett is, mert ugyan volt tejem, de nem ömlött, ha nem szívtam volna, nem tudtam volna 1 évig szoptatni. (bár egy ideig ínhüvelygyulladásom volt, valszónísűtem, hogy valamit rosszul használtam rajta...)

A többi dolog:

Cumit én nem vettem, max 1 picit, én nem eröltettem a fiamnál, nem is kérte. Néhányszor anyósomék próbálták a szájába dugni, de kiköpte. Nem cumizott sosem, az ujját szopta 6-8 hónapos kora között. Ennyi. Áldom az eget, hogy nem kellett sosem a cumival bajlódni a bölcsiben sem, és a leszoktatásnál sem. A lányomnak is veszek egyet, végszükségben próbálom, bár jó lenne, ő sem fogadná el...

Cumisüveg: szerintem nem jó, ha egy baba csak az anya cicijét hajlandó elfogadni, mert bármi történhet, ami miatt épp nem tudod őt szoptatni, és esetleg vagy neked, vagy másnak a lefejt tejet akár cumisüvegből kell adni. Én türelmetlen voltam a kanálhoz, a pohárhoz is, amúgy a fiam meg bealudt esténként a cicin, ezért pótoltam cumisüvegből a lefejt tejet neki. Bimbóvédőt is használtunk 4 hónapig, egyáltalán nem lett cumizavaros, sőt, mindig mindent megeszik a mai napig, a tápszerek közt sem volt sosem válogatós később.

Fülhőmérőt sosem vette, popsiban digitális.

Nekünk volt légzésfigyelőnk, 8 hónapig ott volt a matrac alatt.

Orrszi porszi nagyon jó, bár ha sokat utaztok, nem mindenhol van porszívó, ezért én most a lányomnál vettem elektromosat... majd meglátjuk jó e.

Hordozókendő: én megvettem, de nem használtuk, mert 2-szer nem jött be se nekem sem a fiamnak. Így én inkább azt javaslom, előbb kérj kölcsön, mielőtt megveszed.

Pelenkakuka: mi panelban lakunk, de így sem tároljuk napokig a pelusokat, max esténként mindig levisszük, így addig egy sima kukában sem büdösödik... főleg egy újszülötté. ( a 2,5 éves fiamé már annál inkább... már jó, hogy a wc-t használja :o))

Kiskádba babatartó: Fiamnál nem volt, feleslegesnek tartottam, de most a kistesónál vettünk, hogy a fiam is tudja majd fürdetni... persze megint csak később kell.

Pihenőszék: mi használtan vettük, semmi extra... én először etetőszéknek használom majd, amíg az ikeás antilop székben nem tud rendesen ülni.

Még a járókán gondolkodom, de nem a funkciója miatt, hanem a nagytesó apró játékai és piszkálgatásai miatt, a földön rá ne essen stb. Egyébként nem vagyok híve a járókának.

A babaágyneműt mi nagyon sokáig nem használtuk (a paplant) pléddel vagy hálózsákkal takarózott ha kell.

Babaolló: sose használtam, most adtam oda a fiamnak, hogy ismerkedjen az ollóval felügyelet alatt persze... :o) Nekem nem vágta azt a kis vékonyka körmöt, először a mi körömvágónkat hasznátam, alkohollal mindig fertőtlenítve, majd a mi körömcsipeszünket.

Nekem ezek jutottak az eszembe, mindenkinek más más igényei vannak, majd te is meglátod, hogy neked mi jön be és mi nem. Az első babánál sajnos vannak ilyen felesleges húzások, majd a másodiknál már könnyebb lesz.

Ja, és igen, a pelenkából még egy 10-es csomag!

Én 30-at vettem, és olyan hamar elkopott: mindig itt hagytunk belőle, ott hagytunk, hogy kb maradt belőle mostanra 15, aminek a fele már kajafoltos. Így most én csak 10-et vettem, de a mamáknál ott van a többi, nem kell már vinni :o)

2012. júl. 5. 21:56
 36/38 anonim ***** válasza:
Előző vagyok: bocsi, az m betű nem túl jól működik, gépelésnél jobban meg kéne nyomni, néha kihagytam... :o)
2012. júl. 5. 21:57
 37/38 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm neked is a tanácsokat, hasznát veszem :)

Nos igen, első babánál az ember meg van lőve. Van a józan ész határa, amikor tudod mik az alapvető dolgok és vannak azok amik jajj de cuki, de szép, egyszer jó lesz- kategória :)

Az elején Én is ezerrel elkezdtem bevásárolgatni, aztán rájöttem, hogy szeptemberig van még időm bőven, most kicsit leálltam, listát irtam (a válaszaitok alapján) mi az ami még feltétlen szükséges.

Köszi :)

2012. júl. 6. 08:43
 38/38 anonim ***** válasza:
9. vagyok. Én vennék egy kézi kis mellszívót a helyedben. Jól jön a kórházban ha kell. Én nem vettem hamarabb, pedig jó lett volna. Haza jövetel után pár nappal vettem egy chicco kézi mellszívót 2400ft-ért. Nem sokat használtam, de így legalább nem tizenezer ft-ot dobtam ki az ablakon. Én kezdetnek ilyet vennék, aztán ha nem elég jó, vennék egy komolyabbat.
2012. júl. 6. 12:34
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!