Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Anyukák, kismamák! Véleményekr...

Anyukák, kismamák! Véleményekre lennék kíváncsi, szerintetek ezek a dolgok kellenek? Nem vettem hülyeségeket?

Figyelt kérdés

Olyan nehéz első babásként összeállítani mi az ami tényleg szükséges, és mi az ami már csak a vásárlási szenvedélyünket elégíti ki :)

Szeptember végi lesz a kisfiam :)

babaágy matraccal

2db. gumis lepedő

rácsvédő

1 db. 90x130as takaró

2 garnitúra ágynemű huzat

szoptatós párna

pelenkázó asztal+ pelenkázó feltét

kiskád+ belevaló tartó a babának

3 funkciós babakocsi

fülhőmérő

orrszívó

kisebb textilpelenka 10db.-os csomag

tetra kifogó 2db.

bébiőr

baba takaró 4db.

pihenőszék

Ruhák: Mindet nem tudom felsorolni, elég sok van (nagymamáknak köszönhetően), csak nagyjából

Body ( rövidújjú, hosszúújjú) 25-30 db.

kissapka 3db.

zoknik 5pár

rugdalozó (mindenféle méret, nem csak a legkissebb) 5-6db.

nadrág 5-6db.

kis pólók 5-6db.

hálózsák 2db. (különböző méretű)

babakocsiba vastag nadrág és kabát

Egyenlőre ennyi jut eszembe, bár a végéig még fogok úgy is vásárolni mert nem bírom ki.

Tuti van olyan ami elengedhetetlen és Én nem is gondoltam Rá. Ebben segíthetnétek.

Köszönöm

26+5hkm

2012. júl. 5. 16:13
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:

megint 10-eske :P cumit én nem vettem, mert mindkét babámat szoptattam, szerintem ráér akkor, ha kiderül, hogy esetleg nem elég vagy nincs tejed

nekem melltartóbetét sem kellett, mert nem szivárgott a tejem - ismerek olyat, akinek viszont patakokban folyt, és melltartóbetét nélkül 5 perc alatt elázott a ruhája - de ez majd a szülés után kiderül, ráér akkor venni szerintem

2012. júl. 5. 16:30
 22/38 A kérdező kommentje:

A mellszívóval vagyok nagy gondban.

Sokan mondják, hogy nézzem ki, és ha kell akkor amig a kórházba vagyok APa megveszi, de adjak ki érte előre 30e ft-ot, mert h az elektromos ennyibe kerül- és mindenki azt mondta ha már veszek, ne kézit vegyek.

Akkor ahhoz már kellenek a tejtároló poharak is stb.

Nem lenne gond, ez a Wolf-ban mindegyik van, és Apa egészségpénztári kártyája oda szól.

Szerintetek?

2012. júl. 5. 16:31
 23/38 anonim ***** válasza:

Én megvettem a mellszívót előre és kézit. Én meg pont azt hallottam, hogy az jobb. Nekem nem kellett a kórházban, de a szobatársamnak meg bedurrant volna a melle ha nem feji. Szóval szerintem nem baj, ha ott van a csomagban a kórházban.

Cumit nem vettünk előre, aztán Apa ment el cumit venni. Jó drágát hozott és még méretre is nagy volt. Úgyhogy mehetett még egyszer.

Cumisüveget egy darabot vettünk, de csak jó pár hónap múlva kellett.

2012. júl. 5. 16:49
 24/38 A kérdező kommentje:
Én is gondolkoztam rajta, hogy ha veszek is, akkor is csak kézit. Egyrészt fele annyiba kerül, ami nem mindegy, illetve ha nem kell, vagy nem sokáig használom akkor sem adtam ki érte egy vagyont....
2012. júl. 5. 16:52
 25/38 anonim ***** válasza:

Én simán megfejtem a melleimet a két kis kezemmel, semmiféle parádézás nem volt.

Én több tetra pelenkát vennék, meglátod, mindig lesz a kezed ügyében egy.

Nem tudom, hogy írták e a puha hajkefét, a körömvágóollót.

Ne feledkezz el magadról sem, kórházba készülsz, vegyél szép pamutfehérneműket, hálóinget, hajgumikat ha kell(nekem egy csomó eltűnt, tönkrement a kórházban). Törlőkendőt, betéteket magadnak. Kényelmes papucs, néhány pamutzokni.

Illetve nekünk külön fehér bodynk, fehér kocsikabátunk, zoknink volt, amiben a picit hazahoztuk.

Gratulálok és Sok egészséget Kívánok! :)

2012. júl. 5. 16:52
 26/38 A kérdező kommentje:

Köszönöm Kedves utolsó :)

Magamról sem feledkezem meg, csak elöször a pici dolgai legyenek meg, aztán a vége felé ráérek a saját csomagomat is összeállítani :)

2012. júl. 5. 16:55
 27/38 anonim ***** válasza:

A saját csomag is fontos, mert ha megszülsz, akkor neked azonnal kelleni fognak a dolgok.

Viszont a babának Apa tud vásárolni abban a pár napban, míg bent lesztek a kórházban.

Jó olvasni ezeket a hasznos tanácsokat, mert mi is augusztus elejére várjuk a második babát, de azért olvasok itt olyan dolgokat, amire én nem is gondoltam.

35hkm

2012. júl. 5. 17:21
 28/38 anonim ***** válasza:

A fülhőmérő helyett vegyél hagyományosat. Lehet nem túl jóérzés, de a popsiban mért hő pontos egy babánál, és ne sajnáld a rávalót.

Körömolló: amíg gyakorlod megfogni a kicsi, jól jön a tompa, aztán amikor biztosan tudod fogni a babát használ sima manikűrollót.

2012. júl. 5. 17:35
 29/38 anonim ***** válasza:
Én újat nem tudok mondani, mert az előttem szólok szerintem is mindent leírtak. Én is még "beszerző túrán" vagyok, úgyhogy figyelem, hogy milyen frappáns válaszok jönnek. Ami felkeltette a figyelmem, az hogy már egészen újszülöttként bele tehetjük a babót a pihenőszékbe? Nem korai még? Olyankor még semmi tartása nincs neki. Erről mik a vélemények? Én úgy gondoltam, hogy olyan 3 hónapos kórtól lehetne használni.
2012. júl. 5. 17:59
 30/38 anonim ***** válasza:
Mellszívót kölcsönözni is lehet. Persze azt a rész, amin a tej átfolyik, meg kell venni. Lehet, hogy megérné első körben csak kölcsönözni egyet, mert a későbbiekben tényleg nem biztos, hogy lesz rá szükséged.
2012. júl. 5. 19:19
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!