Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Anyukák, kismamák! Véleményekr...

Anyukák, kismamák! Véleményekre lennék kíváncsi, szerintetek ezek a dolgok kellenek? Nem vettem hülyeségeket?

Figyelt kérdés

Olyan nehéz első babásként összeállítani mi az ami tényleg szükséges, és mi az ami már csak a vásárlási szenvedélyünket elégíti ki :)

Szeptember végi lesz a kisfiam :)

babaágy matraccal

2db. gumis lepedő

rácsvédő

1 db. 90x130as takaró

2 garnitúra ágynemű huzat

szoptatós párna

pelenkázó asztal+ pelenkázó feltét

kiskád+ belevaló tartó a babának

3 funkciós babakocsi

fülhőmérő

orrszívó

kisebb textilpelenka 10db.-os csomag

tetra kifogó 2db.

bébiőr

baba takaró 4db.

pihenőszék

Ruhák: Mindet nem tudom felsorolni, elég sok van (nagymamáknak köszönhetően), csak nagyjából

Body ( rövidújjú, hosszúújjú) 25-30 db.

kissapka 3db.

zoknik 5pár

rugdalozó (mindenféle méret, nem csak a legkissebb) 5-6db.

nadrág 5-6db.

kis pólók 5-6db.

hálózsák 2db. (különböző méretű)

babakocsiba vastag nadrág és kabát

Egyenlőre ennyi jut eszembe, bár a végéig még fogok úgy is vásárolni mert nem bírom ki.

Tuti van olyan ami elengedhetetlen és Én nem is gondoltam Rá. Ebben segíthetnétek.

Köszönöm

26+5hkm

2012. júl. 5. 16:13
1 2 3 4
 1/38 A kérdező kommentje:

Kifelejtettem, hogy sem babamérleget sem mellszívót nem akarok addig venni míg nem tudom, hogy szükségem van -e rá.

Ezen kívűl szívesen fogadok minden tippet!

2012. júl. 5. 16:16
 2/38 anonim ***** válasza:

Ami szerintem fölösleges: kiskádba tartó a babának, babatakaróból 4db (kettő bőven elég, főleg ha különböző vastagságúak)

Amit meg kár volt megvenni, az a fülmérő, NEM megbízható, főleg újszülöttnél. Vegyél "sima" digitálist, popsiban kell mérni a babáknak a hőjét.

2012. júl. 5. 16:19
 3/38 anonim ***** válasza:
pelenkatároló vödör,ha emeltről le fel kell járni és ne legyen büdös a szobában.mikrós sterilizáló is elég hasznos,autós cumisüveg melegítő ha előreláthatólag fogtok utazgatni.szobahőmérő,vízhőmérő.most ennyi jut eszembe ami fontos lehet még,de amúgy amiket írtál azok hasznosak és kellenek
2012. júl. 5. 16:20
 4/38 anonim ***** válasza:
Cumis üveg, csőrös pohár?
2012. júl. 5. 16:21
 5/38 A kérdező kommentje:

Köszii :)

Családiházban lakunk így szerintem a pelussal minden nap ki fogunk futni a szemeteshez, ha nem is minden alkalommal.

Szobahőmérő is van a falon, és a kád is vízhőmérős.

2012. júl. 5. 16:22
 6/38 anonim ***** válasza:

Babamérleget én biztosan nem fogok venni, felesleges hiszen a védőnő úgyis méri ha jön.

Nekünk pelenkázó asztal sem lesz, csak egy merev, mosható pelenkázó lap.

Bébiőrt sem veszünk, egy szobában leszünk a babával kb. 4-5 hónapos koráig.

Pihenőszéket csak akkor nézünk, ha valahonnan lesz rá pénzünk, de ha vaterán olyan babakocsit fogunk ki, amihez van autós hordozó, akkor az is megteszi itthoni használatra.

Amit nem írtál, de nekem van, az a hordozókendő.

Én ezt szuper dolognak tartom, olyan jó, hogy már újszülött kortól használhatom.

Praktikus és bensőséges egyben.

2012. júl. 5. 16:22
 7/38 anonim ***** válasza:

Ezt akartam én is írni, hogy a fülhőmérő később lehet hasznos, a kádba való betét meg nálunk is várt a sorsára.

Sztem a body-t már ne vegyél, vagy csak nagyobb méretet, viszont a helyedben rugit szereznék még. Bár ha hálózsákban fogod altatni, akkor nem feltétlen muszáj. De majd meglátod hogy lesz kényelmesebb nappal. Nekem a rugi jobb volt eleinte, mert a nadrág megtekeredett rajta, a póló a nyakában kötött ki :). Ezért inkább nem pizsi jellegű rugiban volt napközben amikor már hűvösebb lett az idő.

A többi cucc kb ugyanaz / ugyanannyi, mint amiket én szedegettem össze az elején.

2012. júl. 5. 16:23
 8/38 A kérdező kommentje:
Cumisüvegre azért nem gondoltam még az elejére beszerezni, mert ha minden jól megy egy babának aki szopik nem kell az elejétől cumisüveg, nem? Vagy 1-et érdemes beszereznem?
 9/38 anonim ***** válasza:

Az ágynemű huzat egyenlőre felesleges, de később jó lesz.

Textil pelenkából én még vennék legalább 10db-ot.

Rugdalózóból is vennék még 5-6-ot.

Póló-nadrág ilyenkor még felesleges szerintem.

Köröm vágó olló

Cumi

Cumilánc

Cumisüveg és mosó kefe hozzá

Puha hajkefe

Hordozó v autósülés (lehet csak nem látom)

Hirtelen ennyi ugrott be.

10/38 anonim ***** válasza:

- fülhőmérő - nem pontos, ha egymás után 4x megméred 4x fog mást mutatni, simát vegyél!

- szerintem textilpelusból vegyél még vagy 10-et, mert mindig mindenhova kell - baba feje alá, büfiztetéshez, ha mentek valahova aláteszed (pl védőnőnél mérlegre) stb stb

- a 4 babapléd túlzás, nem fogsz annyit használni

- vennék még vízhőmérőt, ha első baba, akkor jól fog jönni

- mivel téli baba én rugdalózóból vennék még többet, de ne a legkisebb méretet, ha otthon vagytok mindig rugik lesznek rajta, a nadrág-pulcsi kimenős

- gondold át a mellszívót, mert én mindkét szülés után bedurrant mellekkel mentem haza a kórházból és a mellszívónak köszönhetően kerültem el a mellgyulladást

- légzésfigyelő? használtan olcsó és kb ugyanannyiért el lehet majd adni - nagyon nagy nyugalmat ad, hogy felébredek és látom, hogy villog, biztosan jól van a picur (az első fiamnál többször volt nem téves riasztás, hálát adok az égnek, hogy volt figyelőnk és elkerültük a tragédiát)

- a gumis lepedőt kb 2 év múlva fogod használni a szobatisztaságra nevelés kezdetekor, most még szerintem felesleges :)

2012. júl. 5. 16:25
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!