8 év korkülönbség lesz kislányunk és születendő kisfiunk között. Hasonló cipőben járók, mik a tapasztalataitok?
nálunk tíz év van a két gyerek között, igaz, ők egyneműek. (lányok) Kicsinek babusgatta, amikor már mászott kirakta a szobájukból, mert minden nyálas tőle, féltékeny volt rá, ha jöttek a barátnői és kicsit megdögönyözték a kicsit. De segít is ha van kedve, pl. szívesen olvas neki mesét, vagy játszik vele, amikor én pl. főzök. Most megint nehéz korszakunk van. A nagy 13 éves és ezerrel kamaszodik, a kicsi 3 éves, és hisztizik..
A barátnőimnél hasonló korkülönbséggel születtek a kisfiú tesók, és mind beleesett abba a hibába, hogy a lányok rovására mindenben előtérbe helyezik a kisfiúkat, merthát fiúk...szerintem erre az egyre figyelj, mert látom, hogy ez a lányokat igencsak bántja.
nálunk a lány és a fiú között 7,5 év van és most jön a kistesó (szintén fiú)
semmi jót nem tudok elmondani erről a korkülömbségről, én nagyon megbántam,hogy ennyit vártunk.
férjemnek öccse van, 8 év van közöttük. nagyon jól megvannak, eléggé felnéz rá.
amit nem szabad elronatni: ne legyen a pótmamája a lányotok, azaz szülői feladatot ne testáljatok rá, mert akkor nyűgnek fogja érezni az öcsit. csak addig felnőtteskedjen vele, amíg neki is jó, de ingyé bébiszitternek nem szabad nézni.
Nekem a bátyám és köztem 11 év különbség van,a nővérem közt 9.Kiskoromban imádtam a bátyámat,tanította a leckét,amit nem tudtam,vagy nem akartam tudni.Viszont ha elmehetett valahova mert ő már nagy volt bőgtem,hisztiztem.Most meg még mindig ugy kezel mint egy 10 évest,pedig 26 vagyok.:)
Nővérem mindig irigy volt rám,mert én voltam a legkisebb,nem is foglakkozott velem.:) Szerintem ez személyfüggő is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!