Szerintetek, ha a 18 hetes UH-on mindent rendben találtak, és a combcsontja is a határértékek között volt, attól lehet beteg? Gondolok itt arra, hogy az UH, mennyire szűri ki a down szindrómát? Milyen tapasztalataitok vannak?
Mondjuk én az Istenhegyi úti klinikán csináltattam a 12. hetit és a 18. hetit is, ott 98%-ban tudják szűrni a Down-t!
Nem gondolnám,hogy nálad gond lenne, ha egyébként a többi érték (AFP, tarkóredő, orrcsont) stimmel!
Sosem 100%,ez azt hiszem a papíron is rajta van,amit aláírsz,miután megvizsgáltak és begépelték a babád paramétereit. De miért lenne barmi gond? Nem lesz semmi,lesz egy gyönyörű kisbabád :)
ne stresszelj annyit,inkább élvezd a terhességet!
boldog babavárást!
26 hkm
Nem létezik 100%-os diagnosztikai eszköz.
Gondolom végeztek négyes tesztet, ha az jó, akkor az már fél siker, ha az uh sem a 12. héten, sem a 18. héten nem jelzett eltérést csöves csontok terén, vagy nyaki redő ill. orrcsont ügyben, akkor 98%, hogy egészséges.
Nyilván, azt várod, hogy kizárja neked valaki a beteg magzat esélyét, ezt azonban felelősen senki nem teheti. A legtöbb, amit mondani lehet, az az, hogy iszonyúan pici esély van arra, hogy a gyermekednek kromoszóma rendellenessége legyen. És nem is szabad erre gondolni, hiszen miért lenne baj? Csodás hónapok állnak előtted, élvezd ki! :)
Orvos anyuka
Köszönöm! :)
Minden rendben volt vele, Debrecenben orrcsontot nem néztek a 12 hetesen, de tarkó redő az jó volt.16 hetesen voltunk 4D-n, ahol szintén kis formásnak nevezték.A 18 hetesen a szonográfus szerint minden ok, nem kell genetika.Az orvosom viszont megijesztett, hogy a down kór kockázata bár negatív, de mivel közel van határértékhez, ezért lásson egy genetikus.Ettől picit megijedtem, első baba, lehet picit túlaggódom...
3. vagyok, én is db-i. :)
Itt is nézik egyébként az orrcsontot, ha nem látják, azt ráírják a leletre, ha van, akkor nem nyilatkoznak róla.
Mit jelent az, hogy közel van a határértékhez?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!