Kis korkülönbség - tényleg félnem kellene?
Sziasztok!
Kislányom 1 éves, s januárban érkezik a kistestvér, aminek mi nagyon örülünk, de már több ismerőstől is azt kaptam, mikor elmondtuk a nagy hírt, hogy " jól meggondoltátok? nem korai? kösd fel a nadrágod? terveztétek? biztosan csak becsúszott..." szóval elég sok meglepő reakció volt, lassan kezdem azt gondolni, hogy félnem kellene. Tudom-sejtem, hogy nem lesz egyszerű, az első babával is nehéz volt, hát még kettővel, de azt gondolom, hogy ennél sokkal több a boldogság-szeretet-öröm amit tőlük kapok! Kicsit elkeserít az ilyen hozzáállás, valóban ennyire lehetetlen feladatra vállalkoztunk? Hozzáteszem nem a semmibe szülöm, stabil az anyagi helyzetünk, nem mástól várom a segítséget stb...
Kis korkülönbséggel szült anyukák, írnátok pár bátorító szót?
Köszönöm!
Nem kell félned.
Semmivel sem rosszabb a kis különbség mint a nagyobb. Minden életkornak megvannak a saját maga problémái.
Nagyon jó lesz, majd meglátod.
Szia!
Nekem nem egészen 14 hónap van a gyerekek között és sokkal jobban elboldogultam velük, mint amikor még csak egy volt. Vettünk tesókocsit, így nem kellett otthon ülni. Játszótereztünk, kirándultunk.
Nem őszültem bele :)
Persze voltak nehezebb napok, nem tagadom, de nem a kis korkülönbség miatt!
Mondjuk a férjem rengeteget segített, segít!
Ma már nagyok, de egymásnak legjobb barátai, egy csoportba jártak oviba, nem kellett 2 felé szaladgálnom, mint ha pl. 2-3 év lett volna köztük!
Mi is pont ezeket a "beszólásokat" kaptuk, de nem érdekelt :)
Ne izgulj, aki ilyeneket mond, nem tudja mit beszél!
Mindennek kulcsa a szervezés!
Én pl. 2 napra főztem, vagy kora reggel, így a délelőtti időt nem vitte el a konyha.
Jó egészséget!
Igaz én csak most várom az elsőt,de szerintem ebben semmi elítélendő nincsen.Tény,hogy eleinte nem lesz egyszerű,de aztán "összenőnek"és jól lefoglalják majd egymást,együtt tudnak felnőni,játszani...
Tapasztalat sajnos nincsen,de ez a véleményem.Lényeg,hogy nektek legyen boldogság minden pillanat a gyerekekkel,másokra meg nem kell hallgatni.
Gratula a babákhoz!
30hkm
Szerintem hülye kérdésre, hülye válasz a legjobb megoldás.
Közöld mosolyogva, hogy ha túl bonyolult lesz a két gyerekkel, esetleg örökbe adjátok az egyiket. Persze nem ingyen.
Vagy hogy a te férjed mellett én egyet se mertem volna szülni! Aztán figyeld az arcukat!
Egyébként az ilyen okoskodók szerintem önigazolást keresnek, mert a ti gyerekvállalásotok megkérdőjelezi az ő "nem szülök legfeljebb csak egyet vagy kettőt de semmiképpen se kis korkülönbséggel" hozzáállásukat.
Persze ne a nagytesó füle hallatára mondjatok ilyeneket, és ne is olyannak, aki később visszamondhatja a gyereknek.
Azén lányaim között két és fél év van, de sok kis korkülönbséges testvértpárt is ismerek, és köszönik jól van az egész család.
Ne izgulj. Remélhetőleg tudod majd szoptatni a kicsit, pontosan emlékszel még, mi és hogyan vált be az első babánál. Néhány időigényes szokást (fölösleges vasalás, fertőtlenítés, ugrálás a baba minden nyikkanására meg ilyenek) el fogsz hagyni, már ha voltak ilyenjeid egyáltalán.
Szervezzetek biztonsági hátteret a terhesség utolsó hónapjaira, aki beugrik segíteni, ha az orvosod kímélő életmódot, ne adj' isten fekvést írna elő neked. Ennek kicsi a valószínűsége, de jobb, ha nem akkor kell kapkodni.
És jól készítsétek elő a nagytestvért a várható eseményekre. Nem baj, ha még nem beszél, ti meséljétek el egyszerű szavakkal, képeskönyvvel újra és újra, mi fog történni. Anya kórházba megy, nincs itthon. A kislánynak hiányzik az anyukája. Ki vigyáz rá? Hány este kell anya nélkül lefeküdni? És a végén anya hazajön a kisbabával. Akár saját kezűleg is rajzolhattok néhány képet.
Persze ez ráér még, majd néhány héttel a szülés előtt lesz fontos.
2. vagyok!
Az utolsó jól írta, a tesót mindenképpen készítsétek fel a kórházi napokra, de elég 1-2 héttel a szülés előtt.
:)
Nekem a 2. szülésem 50 perc volt cakk-pakk-doki szerint a kis korkülönbség miatt!
Ez sem utolsó szempont!
:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!