Mitől van az h nekem szinte minden alkalommal híg a székletem? És fáj is a hasam amikor nagywc-zek?
12.hetes korom óta szedek vasat. Ferrocompforte...nem tudom ismeritek e.
Minden nap megyek nagywc-ni, de még sosem volt szorulásom, vagy kemény székletem. Akármit nem is ehetek, mert már a dinnyétől is megy a hasam.
Most már 32.hetes vagyok, de a helyzet nem változott. Sőt. Néha olyan görcsökkel jár a wc-zés, h azt hiszem itt az idő.
Mit tehetnék? Segítsetek valami praktikával!
Egyébként ő már a 2. babám, elsőnél teljesen normálisan ment az egész.
Azt azért még hozzátenném, h reggelivel veszem be az elevitet(5.héttől szedem), Magnézium(Béres-féle)+B6-ot valamivel reggeli után, és ebéd, és vacsi után 1-1 szem ferrocompforte....(ez utóbbi kettőt 12.hét óta szedem. Ez a híg széklet meg már megvan régóta...de a terhességgel jelentkezett. Lehet az elevittől? Vagy mitől?
igen... az estéim rémesek. Épp emiatt. Már azon gondolkozom, h csak krumplipürét, sovány husit, pirítóst, étcsokit és háztartási kekszet fogok enni. ezektől általában jobb. Ekkor csak kb 1x kell mennem wc-re. De akkor sem kemény...hm...
Viszont olyan jó kajákat főzök mindennap, és iszonyat nehéz visszafgni magam, mindent föl tudnék falni, de félek, mert este mindig kínlódok. És van már egy gyermekem akiről gondoskodni kell.
Ne aggódj én is így vagyok! Ez van. Ha én visszaveszem a magnéziumot, akkor jobb...De ha meg visszaveszem olyanokat keményedek, mint a fene. Szóval inkább légiesen könnyedén székelek ;o)Mitöbb illantok :o) Ne aggódj, az a 4 hét már semmi ;o) ÓÓÓÓ de fogsz Te annak örülni szülés után, hogy nem kell még a barna -macit is megszülnöd! :o) Csak úgy prutty és kész is :o) Inkább örüljünk neki azt mondom ! :o)
24 hetes kismami
Szia! A vas okozhat ilyen allergiás tüneteket. Kérdezd meg a dokit, esetleg ír másikat. Nekem pont emiatt Maltoferr Fol-t írt, na akkor kezdtem én is a te példád után sziklákat szülni. Jó tanácsot igazán nem tudok, mert most azt is csak óvatosan merem szedni, nem mindig okoz ugyanis székrekedést, de többnyire orvosolja az általad említett problémát. ÉS IGEN, engem az Elevit magas vastartalma hajtott meg nagyon. Mivel ebben a vitaminban eleve 60 mg vas van, szemben másikakkal, amikben 15-30 mg, az arra érzékenyekre hathat így és mellé még gondolom 100 mg vastabi elég durva jelenségeket okozhat.
Nekem még az vált be, h a vastabival együtt más vitamint szedek be, vagy megfelezem az Elevitet. Próbálj más készítményeket is szedni, ill. váltogatni, ebben a doki tuti segít. Nekem muszáj volt, ugyanis kijött az aranyerem és már sírógörcsöt kaptam az egész mizériától.
Remélem segítettem, 31 hetes km ;-)
Köszönöm szépen!
Székrekedésem még nem igazán volt...sosem. Viszont ez a híg széklet már az agyamra megy. Napi 1x max 2x, de előtte és utána is sokáig fáj a hasam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!