Fogadjak magán orvost vagy a terhes gondozóba járjak?
Én külföldön szültem, de jártam haza terhesgondozásra...A tapasztalatom, hogy ha megengedheted magadnak, akkor bizony lerövidítheti a váróban való ülcsörgést, ha fogadott orvosod van, mind odahaza, mind külföldön soron kívül fogadták orvosaik azokat a kismamákat és beprotezsálták öket a különböző vizsgálatokra mások előtt.
Talán jobban is bíznak emiatt orvosukban ezek a kismamák, hisz érzik, hogy mindent megtesz értük, míg a mezei terhesgondozós kismama az éppen úgyeletes dokira van bízva, ha eljön a nagy nap...
Én a mezei kismamák közé tartoztam és minden jól alakult, igaz, orvost akkor láttam a szülés alatt, mikor már varrták össze a gátvágásom, mégse panaszkodhatok. Barátnőm orvost fogadott és mind a mai napig imába foglalja a nevét (én meg a szülésznőmet ölelgetem agyon a nyílt utcán :-))...Szerintem ez rajtad múlik csak.
Szia
Nálunk sajnos nem lehetett válogatni terhes gondozásra ahhoz kellet járni akihez körzetileg tartozok nagyon hangulat ember 9 alkalommal voltam abból 1 volt amikor jó kedvébe találtam.Viszont az uh-t csinálhatta a magán dokim így az mindig nagyon alapos volt.
Az előző várandósságom alatt fogadtam dokit. nagyon rendes, lelkiismeretes volt, de ugyanolyan futószalag volt nála is mint a terhesgondozóban. Szülés kellős közepén kérdezte meg a keresztnevem, hogy hogy is hívnak. (?) Ez persze rosszul esett.
Most nem fogadtam dokit és minimum ugyanazt a gondoskodást megkapom mint a magánorvosnál anno. De hogy mégse ismeretlenek közé essek be szülni, ezért fogadtam szülésznőt. De orvost még egyszer nem fogadnék!
Nekem van fogadott dokim, nem vagyunk anyagilag eleresztve, de elég nehéz terhességem van, veszélyeztetett kismama vagyok, első baba és mi úgy voltunk vele, jó ha egy doki végig kíséri a terhességem, folyamatosan hüvelygyulladásom van, a vesém sem jó, műtöttek is 19 hetesen egy szemölccsel a hüvelybemenetemnél, szóval nekünk ezért fontos a fogadott doki,
35 hetes kismama:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!