Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Dohanyosok mi a helyzet? Van...

Kius kérdése:

Dohanyosok mi a helyzet? Van itt kismama aki dohanyzik?

Figyelt kérdés
2012. jún. 28. 21:17
1 2 3 4 5
 21/43 anonim ***** válasza:
31%

Valóban nem törvényszerű a hányinger, mewrt nekem egyszer sem volt, mégis leszoktam!

18-as válaszoló

2012. jún. 29. 09:48
 22/43 anonim ***** válasza:
70%

Sziasztok!

Látom megy már a háború. Én dohányos vagyok, nem állítom magamról, hogy leszoktam a babám érdekében, mert aki dohányos az úgy sem tud leszokni, max abbahagyni tudja a cigizést. Én is így vagyok vele. Abbahagytam a teherbeesésem előtt egy hónappal (nem hittem volna, hogy elsőre sikerül a baba), és azóta egyetlen elcsent cigiből szívtam kb 4 slukkot, utána eldobtam, mert lelkiismeretfurdalásom lett töle. Azóta se szívtam egy nüansznyit sem, pedig borzasztóan kívánom! Azt a pillanatot várom, amikor már teljesen nyugodtan elszívhatok egy szálat, mert nem ártok vele a babámnak. És ez akkor lesz, amikor a pöttöm már nem cumizik. De addig erősnek kell lenni, és megállni, mert ő fontosabb, mint én. Bár eddig úgy hittem, hogy nem fog érdekelni, mert a függőség erősebb, de csodák csodája, az anyai ösztön még erősebb.

Azokat a kismamákat, akik nem tudják letenni, én csak empátiával tudom illetni, mert tudom, hogy milyen nehéz, és azt is tudom, hogy milyen rossz nekik a lelkiismeret, mármint akinek tényleg van emiatt. És képzeljétek, ha nagyon nagyon fog fájni a szülés környékén a dolog, akkor én igen is el fogok szívni egy cigit, persze ha lesz rá idő, mert akkor "már mindegy". Persze nem mindegy, és ezt is csak most mondom, ha ott leszek, akkor lehet, hogy azt fogom gondolni, hogy hát ha most elszívok egy cigit, lehet, hogy megnehezítem a szülést, vagy oxigénhiány lép fel és kinyírom véletlenül az egyik eret, ami viszont fontos lenne, és a végén még sem fogok elszívni egy szálat. De ez a jövő zenéje.

Én azokat a kismamákat ítélem el, akik a dohányos kismamák fölött ítélkeznek. Mert mindenkinek megvan a maga keresztje, hiszen aki nem dohányzik terhesség alatt, az lehet, hogy éppen zabál, mint egy disznó, és elhízik akkorára mint egy elefánt, ami szintén nem jó a babának. Vagy éppen Norbi-kajával éhezteti a magzatát és agyontornázza magát, mert ő nem akar hízni még terhesség alatt, aztán csodálkozik, hogy alulfejlett gyereke születik, míg annak, aki terhesen elszív napi 3 szál cigit, makk egészséges lesz a gyerek. Szóval szerintem ne ítélkezzünk egymás felett, hogy ki mivel árt a babájának, mert nincs tökéletes terhesség és nincs tökéletes kismama sem. Inkább segítenünk kéne egymáson, bíztatni az elkeseredett jövendőbeli anyukákat, akik nem tudnak leszokni, hogy még van esély, soha nem késő.

Spec én mondok egy linket: www.yamamoto.hu, itt biorezonanciás dohányzásleszoktatás van, de akupunktúrával is segíteni lehet a "leszokást". Igaz, pénzbe kerül, de azért egy próbát megér. Főleg az olyanoknak, akik már csak 3-5 szál az ami hiányzik a teljes absztinenciához.

Én sok sikert kívánok nektek, és ha nem megy, akkor se keseredjetek el, majd a következőnél menni fog!

Szép babavárást mindenkinek!

2012. jún. 29. 10:50
 23/43 anonim ***** válasza:
66%
Médea, valahogy én is így gondolom ezt a dolgot, ahogy te itt leírtad! Igazad van, mert soha nem tudhatjuk, hogy mi áll a dohányzás vagy a "leszokni nem tudás" hátterében, ezért ne ítélkezzünk! (20-as)
2012. jún. 29. 11:44
 24/43 anonim ***** válasza:
40%

15-ös vagyok:

Médeát mióta olvasom, azóta bírom, mert szépen meg tudja fogalmazni amit gondol, pedig vannak elvei neki is. Respect.

Én nem vagyok ilyen. Nem érdekel mi a topic címe, ha a bagós nő mérgezi a gyerekét, az nem topic cím függő. Mert mérgezi. Bagós voltam, leraktam. Leszokni nem fogok, de csak szoptatás végén nyúlok ismét cigihez, mert van akaraterőm és imádom a gyerekem.

A bagósok gyereke meg hülyébb. Bizonyított. Mert az agyától szívják el az oxigént, de hát nektek kell valami kapaszkodó, hogy nem is annyira ronda dolog, amit tesztek.

Részemről nincs empátia, ahogy Médea teszi.

Le kell rakni, mert az a kisgyerek nem kérte az életet, viszont joga van az egészséghez!

2012. jún. 29. 11:58
 25/43 anonim ***** válasza:
66%

2-es vagyok.

A kerdes az volt, hogy van-e valaki, aki dohanyzik terhesen. Ehhez kepest ugy le lettem pontozva, mint az allat. Azert mert a temaban valaszoltam es "hasznosan", azaz oszinten.

Ugy latom, hogy itt a pontok az emberek rosszallo megnyilvanulasat tukrozik kizarolag es nem a kerdesre adott valasz valodi hasznossagat, de nem baj.

15-os valaszadonak uzenem, hogy a dohanyos gyerekek rosszul teljesitenek az iskolaban.

Az en 7 es fel eves lanyom most volt masodikos. Minden jegye kituno, magasabb osztaly vizsgait csinalta meg kitunoen. A tanarno egy 4-dik osztalyos tesztet adott neki, es azon is megfelelt tokelesen. Ezen kivul 2 nyelven anyanyelvi szinten beszel, ir es olvas, plusz masik 2 nyelven szinten beszel.

En nem dohanyoztam sokat a terhesseg alatt, sokkal kevesebbet, mint elotte. Szigoruan betartottam a napi 5 szalat, de mint ahogy masok irjak a hanyinger azert van, hogy ne dohanyozz. Nekem nem volt hanyingerem, sot a falat kapartam, hogy ragyujthassak. Gyengeseg tudom, es marha irigy vagyok azokra, akiknek hanyingeruk volt a cigitol es le tudtak tenni gond nelkul. En is szerettem volna letenni, es iszonyat buntudatom volt miatta, sot meg most is van.

Egyebkent orvosilag bizonyitott, hogy terhesen sokkal nehezebb leszokni, ugyhogy tudom, terhesseg elott kellett volna, de nem terveztem teherbeesni. Gyogyszer mellett lettem terhes, aztan ugy dontottuk, hogy megtartjuk, ha mar igy alakult.

Szoval lehet elitelni!

2012. jún. 29. 12:22
 26/43 anonim ***** válasza:
48%

Én sem pontozom most le azt,aki kiemelte egy mondatomat ami nála kiverte a biztosítékot.

Mindenki le tudja tenni,ha akarja,aki pedig nem,az már az ő baja. Ha te,én,mások megcsináltuk,legyünk büszkék rá...a többi meg már nem a mi bajunk,nincs jogunk mások felett ítélkezni!!!!!!!!!!

Egyébként is szegény kérdezőnek szétoffoltuk a topicját,elnézést!

2012. jún. 29. 12:58
 27/43 anonim ***** válasza:
40%

Úgy látszik egyedül vagyok, aki a gyereket nézi és nem az anyuka hobbiját.

Ja, gondolom akik rá vannak izgulva a pontokra, azok azt hiszik, hogy én nyomom a piros kezet, ezért közlöm hogy nem. Engem nem izgat a pont.

Ahogy az sem, hogy egy idegen ember mennyire akarja bebizonyítani gyerekének állítólagos jó teljesítményével azt, hogy a kismamák nyugodtan bagózhatnak.

2012. jún. 29. 13:10
 28/43 anonim ***** válasza:
49%
Az ő gyerekük,nem a tiéd!
2012. jún. 29. 13:44
 29/43 mizuzizu92 ***** válasza:
68%

Ez az hogy nem kérte senki a lepontozást .

Ezért írtam le a véleményem már az elején .

Én is leraktam a terhességem elején a cigit , de nincs jogotok ítélkezni mások felett.

Véleményetek nyilván lehet mind mindenkinek , de álljon már meg a menet mit képzeltek magatokról , hogy megengeditek a-hoz a jogot magatoknak hogy másokról így beszéljetek .

Drága TÖKÉLETESSÉGEK miért nem a kérdésre válaszoltok ??

2012. jún. 29. 14:12
 30/43 Atroposz ***** válasza:
29%
Eleve nem kellett volna feltenni egy ilyen kérdést!
2012. jún. 29. 14:29
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!